A1

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Можно ли е истото да се случи со Кајгана?

Muahaha.. wishful thinking :)

Иако никој не е имун на DDoS, многу е лесно да се блокираат адресите од каде што доаѓаат нападите.. па после пријавување во МВР, и оп, некое детенце ќе остане без компјутер, а неговите ќе ја отплаќаат казната цел живот :)

Иако никој не е имун на DDoS, многу е лесно да се блокираат адресите од каде што доаѓаат нападите.. па после пријавување во МВР, и оп, некое детенце ќе остане без компјутер, а неговите ќе ја отплаќаат казната цел живот :)
загреови детенцето:pos2:

Сега Велија ќе искочи да каже колку милиони го кошта ова, пак ќе му бидат сите криви

мислам дека нашиот ViRuS работи во оделто за ИТ во А1, хахха... кој ремет ќе му го праам вечер...
ако сакаш поточни информации баш на тој одел сум за сајтот и за сите ИТ коминикации што се во А1 ТВ али јас немам ништо со ова сега на сајтов што се случува :pipi:

@Vlatko_100 Иначе ова велија не го кошта ништо повеќе одколку што го исклучија од кабловските (за популарност зборам)

Колку за информација, сајтот работи само што е заклучен за јавноста преку вообичаената www.a1.com.mk туку преку еден сосема друг сајт :)

Дома > Македонија
prazno.gif
Сајбер терористи го нападнаа сајтот на А1

aleksandar-momirovski.jpg
Александар Момировски
prazno.gif
prazno.gif
14.02.2008 22:08 Сајбер терористи ја нападнаа интернет страната на А1 телевизија, веб сајтот веќе два дена не е достапен за корисниците, поради вирус што го пуштила организирана група.
Страната е под блокада од вторникот вечерта, нападот почнал во Америка директно врз мрежата на компанијата „Активхост“, која што се грижи за серверот на А1.
По падот на нивната мрежа надлежните откриле дека се работи за атак на интернет сајтот на А1, кој го исклучиле за да ги заштитат останатите сервери.
„Се работи за одредена група што контролира одeден број од неколку стотини до неколку илјадници компјутери заразени со некој вирус на кој тие во одреден момент можат да им дадат команда да пристапат до некоја одредена точка на интернет и со тоа со големиот промет што ќе го генерираат да го блокираат сајтот или мрежата што ја напаѓаат“, стеван Стеван Трајкоски, интернет сектор на А1 Телевизија.
Овој графички приказ покажува како изгледа нападот на интернет страната на А1 преку мрежата на „Активхост“. Навалата доаѓа од огромен број компјутери заразени со вирус.
napad-sajt-a1.jpg
Во соработка со американската фирма и со МВР, А1 работи на пронаоѓање на напаѓачите. Според проценките интернет сајтот нормално ќе профункционира од утре.
Засега има привремено решение на истата адреса на сајтот на А1, но со ограничена функционалност.
Веб сајтот на А1 дневно го посетуваат од 45.000 до 50.000 корисници.
Кликензи тука за видео

Сајбер терористи...:pos::pos:

@Vlatko_100 Иначе ова велија не го кошта ништо повеќе одколку што го исклучија од кабловските (за популарност зборам)
Абе мислев како иронија на оние негови кампањи. Сети се како збореше за милиони милијарди и касата:pos2:

Или пак ќе си користи едно High Security Proxy-иче и крк, ги зафркнал цајканите.

абе Virus не требаше да го постираш тоа со веста...
што ако јас сум еден од сајбер терористите...:vozbud::pos2:
а1
п.с.се зезам
п.п.с. допишав п.с. бидејќи се плашам од полиција ако ме сватат сериозно:nesum::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom