Што ако Грција стави вето за Влез во НАТО?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Или дека воопшто мора да се договориме...
Да, и јас вака би играла. Не знам што се з’гнаа сега да се разреши тоа под хитним.
Се придружувам кон тебе и Гарфилд,делам ист став.

Според сите информации што излегоа последниве денови мислам дека најдобро би било да ги оставиме да стават вето.

Ќе ја прекршат спогодбата,а нам ни остануваат одврзани раце да побараме меѓународно признавање во Обединетите Нации под уставното име.

Мислам дека сме способни да изманеврираме доволно брзо и да придобиеме уште 5 членки плус сегашниве 122 за да оствариме 2/3 мнозинство.

Потоа Грција нема да има легитимна основа за нова блокада.

Многу е важно сега Груевски да потегне здрави потези, да се обединат со СДСМ во еден став.
Радмила да престане на кучкосува за партиски интереси и за момент нека стават мораториум на анти-владината кампања.

Ме радува што денеска поддршка дале сите верски заедници, многу убаво заедништво е демонстрирано.

Очекувам и организирање некој експертски форум да се соберат повеќе мислења и предлози, за да нема после „вака требаше,така не требаше“ иако неможе тоа во целост да се неутрализира.

Исто и ставот на Старделов од МАНУ е за поздравување.

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Сакам едно прашање само онака информативно: Постои ли можност Грција да биде отповикана (избркана) од Нато?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сакам едно прашање само онака информативно: Постои ли можност Грција да биде отповикана (избркана) од Нато?
Ne bash, bi trebalo epten da ja userat.
Dokolku se dokaze deka stitat Ruski interesi mozebi bi doslo do takvo neshto kojznae.

Megjutoa spored mene na povidok e transformiranje na NATO vo nov voen sojuz megju USA i nivnite lojalni partneri.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
И да има, нече мочи ове ночи. Мислиш дека Грција ќе ја избркаат од НАТО за ние да влеземе. :pos2::pos2:
Попрво нас ќе не избркаат од планетава одколку Грција да ја избркаат од НАТо или Еу.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
znaci ako resenie za imeto nema do april a grcija stavi veto ke go prekrsi dogovorot od 93 god mene se poizvesno mi izgleda vetoto pa otuka sogleduvam koi posledici ke gi trpime ako ne baniraat grcite treba da si gi povlecime vojnicite od sekade kade sto se isprateni kompletna promena na politikata da trgneme kon drugiot centar na mokta vo svetov (rusija) trgovska i ekonomska razmena vo zgolemen ubem site ke vozime lada ako treba cokolada imame ise sto erusko da bide dobrodojdena a istoto da vazi i za nasite proizvodi tamu taka samo bi uspeele da izdrzime

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
znaci ako resenie za imeto nema do april a grcija stavi veto ke go prekrsi dogovorot od 93 god mene se poizvesno mi izgleda vetoto pa otuka sogleduvam koi posledici ke gi trpime ako ne baniraat grcite treba da si gi povlecime vojnicite od sekade kade sto se isprateni kompletna promena na politikata da trgneme kon drugiot centar na mokta vo svetov (rusija) trgovska i ekonomska razmena vo zgolemen ubem site ke vozime lada ako treba cokolada imame ise sto erusko da bide dobrodojdena a istoto da vazi i za nasite proizvodi tamu taka samo bi uspeele da izdrzime
Никако Русија. Само ќе им направиме услуга на циганите.

Треба да си останеме на истиот курс, бидејќи НАТО не е Грција, а доколку ни стават вето ќе бидат на удар бидејќи работат против интересите на САД и НАТО во регионов.

Не смееме да се приклонуваме кон Русија само поради Грција.
Ќе добиеме многу непријатели со таков потег и ќе ги изгубиме американците, а тоа не го сакаме во моментов бидејќи многу работи од нив зависат.

Русија е моќна меѓутоа никогаш не би застанала позади нас, не се ниту тие вчерашни па уште помалку некоја земја како Македонија да ги искористува Русите за одмазда,така мислиш тоа се прави,ние едноставно не им вредиме на Русите ниту некогаш во минатото сме виделе добро од нивната политика.

Треба да си останеме сојузници со НАТО, а Грците треба да изгубат образ поради нивната политика.
Ние во НАТО ќе влеземе, колку и да се противи Грција.

Нема НАТО да трпи штета на сметка на Грчките интереси. Ќе не примат!

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
brat morame inaku kako ako ne vlezeme sega moe mislenje edeka se poveke ke se odalecuvame za eu da nepraeme muabet tamu lobito na poranesna turska provincija grcija e uste posilno koj pat da go fatime

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
brat morame inaku kako ako ne vlezeme sega moe mislenje edeka se poveke ke se odalecuvame za eu da nepraeme muabet tamu lobito na poranesna turska provincija grcija e uste posilno koj pat da go fatime
Ne se soglasuvam so procenkive, osobeno deka morame da se priklonime kon Rusija. Ne!
Ispagja deka nie im se nudime dodeka tie nikogash ne pokazale interes za nashite problemi.

Dokolku sega ne vlezeme vo NATO nishto nema da se promeni,ke ostaneme na ova shto sme.

Ovaa paranoja deka ni se zagrozuva teritorijata dokolku ne vlezeme vo NATO e pogresna, nie ostanuvame prioritet za interesite na NATO vo regionov.
A paranojata e proizvod na Grcite, koi sakaat da ne zakrvat uste poveke so Albancite i da predizvikaat nestabilnost vnatre, da ne prikazat kako nesposobni za vo NATO. Grcite sekogas igrale na taa karta.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
ama nie ne moze da ginime za natovcite i tie da ne ne primaat inace bez golema sila zad nas nie povtorno bi bile lesen zalak za sosedive osobeno sto nie veke imame i vnatresni problemi so siptaranava zatoa ni treba pozadina ako ne enato neka zad nas zastane sama sad tie neka ni ja zagarantiraat nasata stabilnost za vozvrat nie ke im prakame trupi sekade kade ke im treba ete vo ovjkontekst mi odat razmisluvanjava ne mi teknuva drugo

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Или дека воопшто мора да се договориме...
Да, и јас вака би играла. Не знам што се з’гнаа сега да се разреши тоа под хитним.
Им се брза на Грците бидејќи после признавањето од Канада која се сметаше за нивен бастион ги фати паника. ако не го решат брзо за неколку години нема да има веќе што да се решава. Не смее да се брза и треба категорично да се каже НЕ!

Точно треба да ги повлечеме сите војници!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Да не е малку доцна за играње на руска карта пријателе ?! Не можеме да играме пинг-понг, де Америка де Русија, на крај можеме да останеме со прстот во уста.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
13
Поени од реакции
0
Што ако Грција стави вето за Влез во НАТО?
Та преку к***т!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom