Факултет за Електротехника и информациски технологии

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Изгледа проблемот бил до твоите другари што збореле така:)
За тој факултет се знаеше уште од самиот старт дека ќе остане да мизерува без никаква светла иднина. Причината е јасна -> во Охрид е!
Да беше во Скопје многу подруг ќе беше муабетот зашто професорите за таков факултет се залагаат повеќе од 10 години! Ова се зборови на еден од професорите кој најмногу се залага сега за ФИНКИ. Разликата е што сега ќе добијат/добиеме посебен факултет, на исто место, многу помодерен и целиот буџет ќе иде само за нас и нема да зависиме од никој.

Не, нема да добијат/добиете посебен факултет, ФИНКИ ќе ги користи училниците и опремите на ФЕИТ и ТМФ :). Тоа дека ќе се изгради нова зграда посебно за ФИНКИ ќе биде, можеби за некои 10 години.

S

StormRage

Гостин
Ова гледат интересно 3 годишниот на ФЕИТ... ионака сеа сум за матура барам по факултетиве... ако некој има информации шо поточно се учи... :) а глеам од другава страна ФИНКИ и то има нешо земено од овие истиов 3 годишен ама шознам некако сумливо ми гледат :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ало остајте некое Нескафе бе ;)) Гужва од Бифе до Анекс има ....:)))

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Не, нема да добијат/добиете посебен факултет, ФИНКИ ќе ги користи училниците и опремите на ФЕИТ и ТМФ :). Тоа дека ќе се изгради нова зграда посебно за ФИНКИ ќе биде, можеби за некои 10 години.
Посебен факултет ќе добиеме, за зграда никаде не спомнав. А тие два поими не се поврзани еден со друг.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Изгледа проблемот бил до твоите другари што збореле така:)
За тој факултет се знаеше уште од самиот старт дека ќе остане да мизерува без никаква светла иднина. Причината е јасна -> во Охрид е!
Да беше во Скопје многу подруг ќе беше муабетот зашто професорите за таков факултет се залагаат повеќе од 10 години! Ова се зборови на еден од професорите кој најмногу се залага сега за ФИНКИ. Разликата е што сега ќе добијат/добиеме посебен факултет, на исто место, многу помодерен и целиот буџет ќе иде само за нас и нема да зависиме од никој.
Епа ако се користат истите ресурси, истите простории, истите опреми...кој е тој факултет што ќе биде помодерен и кој ќе го лапа целиот буџет?

A

apidrone

Гостин
Епа ако се користат истите ресурси, истите простории, истите опреми...кој е тој факултет што ќе биде помодерен и кој ќе го лапа целиот буџет?
Остај ги брат, не се замарај... Целиот буџет за нив ќе идел... Ко да студентите имаат нешо ќар од тоа...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
6 нови лаборатории со по незнам колку компјутери
1 нова лабораторија за high computing

Ќе работам на компјутер на кој визуал студиото ќе ми се подига за 2 минути наместо за сегашните 10, и кога ќе направам некаква акција, нема да чекам минути, туку се тоа ќе иде во секунди. Антика се компјутерине во флаоп...

И дај не бидете идиоти, и машински е во иста зграда, се одвоија од Електро, па гледајте карши карши им се деканатите, како во друг свет да си кога ќе влезеш кај нив, а нашиот на електро е толку мизерен... Ете ви пример.
Друг пример, машински изгради целосно нова зграда која е 10 години понапредна од просториите што ние ги користиме. Срамота е на испит да доаѓаат чистачките и со кофи да ги бркаат дупките од кај што капе вода...

И конечно, се планира нова зграда да се гради за Финки на тревникот помеѓу бараките и главната зграда, меѓутоа кога ќе биде уште никој незнае.

Јасно ви е сега на двајцата каде ќе одат парите и зашто е подобро?

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
6 нови лаборатории со по незнам колку компјутери
1 нова лабораторија за high computing

Ќе работам на компјутер на кој визуал студиото ќе ми се подига за 2 минути наместо за сегашните 10, и кога ќе направам некаква акција, нема да чекам минути, туку се тоа ќе иде во секунди. Антика се компјутерине во флаоп
Тие нови лабаратории се планирани за во иднина. Така да ти додека да дипломираш ќе си работиш пак во лабараториите на ФЕИТ.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Преку глава ми е од вас жими се .... престанете веќе, сфативме вие од ИНФО и ИКИ го величате ФИНКИ бидејќи е најдобриот факултет на светот и му нема рамен и плукате по ФЕИТ зашто е мизерен факултет (само не ми е јасно зашто воопшто се запишавте на ФЕИТ). А од другиве сфатив дека без ИНФО и ИКИ ќе ни биде најдобро до сега и ќе бидеме многу среќни и весели. Преку к*р стварно. Тие што не сме ги одбрале најдобрите смерови ИКИ и ИНФО не не интересира дали ФИНКИ ќе биде најдобар, туку мене ме интересира дали ќе го добијам потребното знаење за мојот смер. И дајте олабавете веќе со дискусијава.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Значи кое фајде што се силите против ИКИ и ИНФО кога истите фаци пак ќе ги гледате. Нели во ист зграда остануваме сите? Или задоволство дава тоа што тие смерови повеќе нема да будат под ФЕИТ? Стварно не разбирам кој фактор ви се тие во вашето образование? Ај оладете се сите што немате допирна точка со новиот факултет и остајте ги да се замараат тие што имаат.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Луѓе ми треба итно семинарска на било која тема од област на дигитално видео или аудио , процесори, хард дискови !!!!!!!
Ако има некој нека прати ПП

Kajgana Shop

На врв Bottom