Читам читам глупости./......прва женска денсање со женска шије ми га ѓуро све нешто ау хард кор рапери али петок и сабота идеме у мементо и ја слушаме сека со аспирина кафетина и сличи трујачки песни......
Слушам рап ама не се фурам, како 90% што се постовите на темава
Слушам чил рап Lord Finesse Common Talib Kweli доволни ми се
Го мразам тој АГО зашто е 45годишен вол што нема попаметна работа и пишува детски стихчиња со врапчиња ѓубреџии и слични 3годишни глупости......дечиња со гангстерски визии се палат на аго
Немам моментално многу музика само 5 албума кои што не ги слушам. ХИП ХОП????? Пола графити цртачи се некои рокеришта и металчишта/ диџеиве ни смрдат на ајварот од пред 6 години заборавен у подрум а уличниот говор го говори секој инџиковец шо нема 5минути школо.
Све у глобала пропаѓа и смрди, остануваат уште неколку што немаат попаметна работа и зборат за тоа како демек една љубов еден живот бла бла бла.....да може ама не толку нафурано. Искрено ваков бев у 6то одд кога ќе се тепав за рапот све ми беше рапот на мене, сега само слушам и се смеам на нафураните
Se gleda deka ne si zapoznat so makedonskata rap scena. Idi naprai muabet so toj sto go mrazis (patem ima 32 godini) da vidis sto ke ti kazi, ama naprai mu gi ovoj ist muabet. I da si vovlecen vo rap-vodite, ke razmisluvas poinaku, a ne vaka.
Pola od crtacite na grafiti se rokeri metalci?? Aj vidi tagovite (ako znaes stoe tag) pa posle kazuvaj od koj se i sto se. Jazz `83 (iako ne go sakam mnogu, eden od najaktivnite e, tipot ne e raper, ama slusa rap muzika), site od Legijata crtaat, Klan Istok site crtaa porano, sea samo 3ca crtaat, odi prosetaj vo Aerodrom vo Skopje, pa ke vidis sto se grafiti od hip-hop lugje. Ostai ti decata sto velat edna ljubov. Oti za postarite (onie nad 20 godini) ne velis taka. Ete, na Ago ako ne mu bese rapot se vo zivotot, toj uste ke praese rap?? Nemase da prai. Mene ako ne mi bese rapot (skoro)se vo zivotot, ke ti pisuvav vakvi postovi?? Nemase!!
Ti krshi se na Ceca i na Seka, jas ke si slusam rap. Barem znam kakva mi e kulturata, ja sakam kako takva, ja postuvam i zastapuvam. A tie glupite turbofolk pesni, sto ne se znae kako nastanale, a postojat so edna cel - SLAVA (!!!) i tresenje cicki na scena, e*benje so menadzerite na golemite produkciski kukji za da snimat pesna, taa muzika sto nema ni kultura ni se znae nesto vo nea.. Toa e za nafurani deca sto mozat da se opredelat za nekoj si vid na muzika (ne velam deka ova e moralno), sakaat da glumat bad boyz, a ustvari se pi*ki vo dusa, se falat deka ograbuvale banki i zlatari i deka dilale droga ili ne znam sto.. Ajde neka napisat pesna, neka ja snimat (turbofolk verzija) i neka se pojavat vo javnost so nea da gi vidam!! Nema vistina vo taa muzika. Rapot barem ima vistina, emocii, vo rapot sekoj sam si gi pisuva tekstoite, si kazuva sto misli, VELAM VISTINA!!!! Pa sea ti vidi, dali sakas da slusas pesni sto nekoj drug gi napisal, gi izveduva nekoj tret, sto nema nikakvi cuvstva, tuku se pee za tie peackite da gi pokazat cickite, da go tresat gazot na scena za da bidat slavni, kraj kraeva NEMA NI GRAM VISTINA vo toa sto se pee.. Da se crcnam vo takvata muzika. Ti sto sakas povekje, nekoj da ti kazuva vistina ili da te lazi.
I sto e toa decinja nafurani gangsterski ne znam sto?? Nekoj si go zivee takviot zivot, pa si kazuva vo pesna kako go zivee.. Sto ima loso vo toa? Deka nekoj se tepal i go kazal toa vo pesna, pa eve sea na nekoj ne mu se dopagja. Ok, ne mora da vi se dopagja, ama ne serete naokolu za toa sto ne vi se dopagja (vo slucajov rapot) za da ne vi ja serat i vam muzikata.
Pozdrav