Што кога имаш се, а сепак нешто недостасува?

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Еј па не се плаши од нови предизвици.И јас бев Германија 2 години на студии и убо си поминав.Запознав пријатели од многу држави,и денес си контактирам а на факултет германците беа многу фини, спремни се да ти поможат ако побараш помош.И плус има македонски друштва во секој град, се организираат македонски прослави за Нова година,Велигден и сл. па можиш да одиш.А има и српски или македонски дискотеки, кај што одат претежно наши луѓе, од Балканот.Така да само напред, мисли позитивно.
Се надевам дека си во право...знаеш јас одам секое лето во Германија и никогаш не сум направила муабет со Германец, него во комшилукот таму во Дортмунд-Херде ако знаеш за кое место ти зборувам има се некои Турци, Мароканци, Руси и така се некои мешани луѓе разбираш...
Vo sekoj slucaj ke mislam pozitivno

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
хм се пронајдов у темата......имам сличен проблем но не се фалам.
и после тоа следува само фалење...:tapp:

имам баш се........освен него . и ова веќе се претвара во љубовен проблем и лигавење.али да си се олеснам.....
и не е дека сум себична може до негде разгалена....
помагам на секој што можам......работам на такви активности во мојата гимназија и надвор од неа ...младинец сумм во црвениот крст....и моето време го насочувам кон тоа......ако он не ми дозволува да му дадам љубов ја давам на други.......
и секогаш имам цел и секогаш знам што сакам и живеама за секој миг најдобро што можам.......но не можам да бегам од чувствата и тогаш доаѓа тој момент коа нешто недостасува .............а ако ви кажам колку време сум затрескана у типот ќе ми се смееете нема да верувате...едно пет недели.........ама нема везе тоа е првиот после толку машки шо не ми значеле првиот со кој ја забораив првата љубов...
и да не забегуам да не ви одземам време .............
се е добро се е на број се е совршено...........во секој поглед...............
само не знам како да му кажам дека ми треба

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
НИКОЈ не може НИКОГАШ да има СЕ .... за незадоволените, еве предизвик:

Купете си плац на егзотичен остров и барем еднаш годишно организирајте КАЈГАНА собиранка, а?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Се случува.
2-3 пати и мене ми се случи.Само што јас знаев што ми фали.Самодоверба.
Едноставно кога ќе ти дојде таков период,кога ќе почувствуваш дека нешто ти фали,едноставно присети се на среќните моменти и посвети се на луѓето и работите кои те прават среќна или најди некоја занимација.Шетај,забавувај се.
Ќе видиш работите сами ќе си дојдат на свое место.

С

Сатори

Гостин
~*~

Вака , морам ова што го чувствувам да го споделам со некого и решив да го направам тоа на овој начин.

Во мојот живот секогаш имав се што ќе посакав како и до ден денес.
Но постојано во мене се јавува чувство како еден дел од мене да недостасува.
Незнам што се случува со мене !!
Јас сум истиот случај, не се случило да не го добијам тоа што сакам, принцеза за мама и тато, цел живот ми е послан со рози, трњата сама ги барам кога ми е досадно.
Емоционален идиот сум, повредувам луѓе околу себе, знам да направам се да биде по мое, кога ќе го добијам тоа што го сакам, не сум заинтересирана веќе ... и да, имам се.
И да, знам да бидам мало разгалено детенце, ама џабе ми е тоа се кога секогаш нешто ми фали а и јас сама не знам што е тоа.
Трка со непознатото ...

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Јас сум истиот случај, не се случило да не го добијам тоа што сакам, принцеза за мама и тато, цел живот ми е послан со рози, трњата сама ги барам кога ми е досадно.
Емоционален идиот сум, повредувам луѓе околу себе, знам да направам се да биде по мое, кога ќе го добијам тоа што го сакам, не сум заинтересирана веќе ... и да, имам се.
И да, знам да бидам мало разгалено детенце, ама џабе ми е тоа се кога секогаш нешто ми фали а и јас сама не знам што е тоа.
Трка со непознатото ...
Лејди Сатори извини ама ти си сосема друг случај, о и тоа како друг.
Јас како прво не сум емоционален идиот и досега со оглед на мојата ситуација никогаш не сум повредила никого, а и не планирам (немам потреба за такво нешто, бидејќи јас имам се со граница-барем така ме воспитуваат родителите, да не злоупотребувам никого),и јас не сум принцеза на мама и тато бидејќи мама и тато имаат уште една „принцеза“ и уште еден „принц“ така да... (ама сега сум сама пошто сестра ми се омажи во Србија и далеку ми е :nesum: ), а тоа што викаш трка со непознато тоа си во право...и јас се чувствувам така(мислам на тркава)

С

Сатори

Гостин
~*~

Лејди Сатори извини ама ти си сосема друг случај, о и тоа како друг.
Јас како прво не сум емоционален идиот и досега со оглед на мојата ситуација никогаш не сум повредила никого, а и не планирам (немам потреба за такво нешто, бидејќи јас имам се со граница-барем така ме воспитуваат родителите, да не злоупотребувам никого),и јас не сум принцеза на мама и тато бидејќи мама и тато имаат уште една „принцеза“ и уште еден „принц“ така да... (ама сега сум сама пошто сестра ми се омажи во Србија и далеку ми е :nesum: ), а тоа што викаш трка со непознато тоа си во право...и јас се чувствувам така(мислам на тркава)
Не зборував за тоа сонце, ситуацијата е иста, последиците се различни, а јас веројатно во моментот на пишување сум имала потреба да се испукам.:aham:
И немој да ги повредуваш луѓето ... после ќе треба да се справуваш и со тоа.

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
Не зборував за тоа сонце, ситуацијата е иста, последиците се различни, а јас веројатно во моментот на пишување сум имала потреба да се испукам.:aham:
И немој да ги повредуваш луѓето ... после ќе треба да се справуваш и со тоа.
Ok Лејди Сатори sekoj ima potreba da se ispuka samo treba da vnimava na koj nacin neli( za posle da moze da se spravi so posledicite).

Formalicious

Линолеум
Член од
23 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
А, кога тоа ќе се случи, сеирот е неодминлив, иако е болно и неубаво кој било кога е повреден.
Но, тогаш сериозно се исполнети душичките на претходно повредените од идиотов.

А, кога имаш се, а сепак нешто ти недостасува - тоа значи дека немаш цел и визија во животот, дека си незрел и не знаеш што сакаш сам со себеси од твојата иднина... тоа значи дека пројавуваш знаци на подвоена личност и на втората никогаш не и е во ред, па се буни.

Ако е хроночно, се препорачува да се посети психијатар.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Мене, на твои години, ме пратија во Америка. Сама и со нула воља и желба да одам таму. Фактот што успеав со гимназиско познавање на англиски, неполнолетна за повеќето држави каде што патував, скроз сама, да се справам со најневозможните ситуации што би ти патнале на памет, ме набилда ептен.
Да имаш се’ значи да веруваш во себе си. Треба само да те фрли некој во вода да си потврдиш дека знаеш да пливаш. Гуд лак и не се кадр’свај. Убав е светот што те чека.

Formalicious

Линолеум
Член од
23 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Освен ако не сакаш да бидеш фрлен(а) во водата, зашто тогаш ќе си ги запознаеш вистинските (не)квалитети, а вака ќе живееш во илузија дека си најдобар, а сепак нешто ти недостасува, зашто си толку различен/различна од другите.

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
А, кога тоа ќе се случи, сеирот е неодминлив, иако е болно и неубаво кој било кога е повреден.
Но, тогаш сериозно се исполнети душичките на претходно повредените од идиотов.

А, кога имаш се, а сепак нешто ти недостасува - тоа значи дека немаш цел и визија во животот, дека си незрел и не знаеш што сакаш сам со себеси од твојата иднина... тоа значи дека пројавуваш знаци на подвоена личност и на втората никогаш не и е во ред, па се буни.

Ако е хроночно, се препорачува да се посети психијатар.
Ne e hronicno, ne se sekiraj.(ocigledno ne treba da te zapoznaam podetalno so mojata situacija, zasto pak nema da sfatis):tapp:

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:smir: :helou: Ako nesto ti fali ,znaci deka nemas se . Potrudise da svatis sto e toa sto ti fali. Jas ne poznavam nekoj koj ima se , a da e covek .:smir: :smir:

Член од
14 декември 2007
Мислења
32
Поени од реакции
0
:smir: :helou: Ako nesto ti fali ,znaci deka nemas se . Potrudise da svatis sto e toa sto ti fali. Jas ne poznavam nekoj koj ima se , a da e covek .:smir: :smir:
Da znam deka ne postoi covek koj ima se.Sekogas nesto nedostasuva(vo parvo si) problemot e vo toa sto jas nemozem da procenam sto mi nedostasuva (barem sega za sega, pocnav da baram solucija i mislam deka ke bidam ok, barem se nadevam, neli nadesta posledna se gubi).:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom