Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ама изгледа сите сме желни за некое прашање за етика :). Инаку и мене ми кажаа само поделби да учам, ама многу ги има не се допамтуваат.:):):)

--- надополнето ---
ЛУСИНДА
Како што ми кажаа прашањата биле исти од декемвриска сесија. Можеби ти помогнав ако ги имаш од декемвриската :)

Ај ако се сеќава некој на некое прашање од последниов испит економика да ми пише по ПП =)

луге ја колку што знам квотата не си ја мењаш ако смениш смер.

иначе, да не има некој математика да ми позајми збирка и таблица за испитов на 20. ако сака одма после испит му ја враќам :D

shapeless

Економика од последниот испит беа скоро сите од книгата :)

Значи документи за пријавување.

пријава со таксена марка- пријавата таму ќе ја добиеш...
оригинал сведителства и оригинал диплома...
извод и државјанство...

и потврда за уплатени 300 денари за студиски програми...

Само ова е при запишување така? :)

Уписи за 2ра год: 13 - 17 сеп
3та год: 20 - 23 сеп

За 4та не ми текнува, ама изгледа 27 - 30 :)

Боби[Мкд];3719293 напиша:
Значи документи за пријавување.

пријава со таксена марка- пријавата таму ќе ја добиеш...
оригинал сведителства и оригинал диплома...
извод и државјанство...

и потврда за уплатени 300 денари за студиски програми...

Само ова е при запишување така? :)
Да тоа е. Подетално од страната на факсот.
http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/41
Само мој совет да отидеш ептен рано за да поднесеш документи. Минатата година беше ептен гужва, некои чекаа и по 3-4 часа, а оваа година и се проширени квотите, така да за време на упишување и пријавување оваа година ке биде хаос во студентски прашања.

Што би правеле ние без тебе :)

Да тоа е. Подетално од страната на факсот.
http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/41
Само мој совет да отидеш ептен рано за да поднесеш документи. Минатата година беше ептен гужва, некои чекаа и по 3-4 часа, а оваа година и се проширени квотите, така да за време на упишување и пријавување оваа година ке биде хаос во студентски прашања.
Лош совет :)
Ќе си отиде вториот ден од првиот уписен рок и ако е голем баксуз ќе има 2-3ца пред него само :)

dali nekoj znae za ekonomija na ispit sto treba da se uci? dali ima nekoj prasanja ili sl. ???

Тука има една јака цака. Голем дел од луѓето ќе си речат ај од сабајле да фатам ред и ќе биде полно:)

Другиот дел од луѓето, нема да им се станува рано и ќе знаат дека е гужва па ќе си речат ај ќе дојдам покасно кога ќе се расчисти, и пак ќе биде гужва :)

Значи како и да свртиш, пак ќе чекаш, помалку или повеќе :pos:

dali nekoj znae za ekonomija na ispit sto treba da se uci? dali ima nekoj prasanja ili sl. ???
Основи на економија? Ако е да, се треба да се уче, и треба да научиш убаво, не напамет, не се паѓаат дефиниции. Инаку шо се однесува до прашања, имав едни и мене ми се паднаа од тие 5-6 на испитот, ако ги најдам, ќе ти ги пратам.

--- надополнето ---

Ова е точно така? Немој некој да остане незапишан заради тебе :)

Ама изгледа сите сме желни за некое прашање за етика :). Инаку и мене ми кажаа само поделби да учам, ама многу ги има не се допамтуваат.:):):)

--- надополнето ---
ЛУСИНДА
Како што ми кажаа прашањата биле исти од декемвриска сесија. Можеби ти помогнав ако ги имаш од декемвриската :)

Ах тој етика... :)

пиши мејлот од преклани иам 100тина прашања што се паѓаа вртете ги...

--- надополнето ---

Основи на економија? Ако е да, се треба да се уче, и треба да научиш убаво, не напамет, не се паѓаат дефиниции. Инаку шо се однесува до прашања, имав едни и мене ми се паднаа од тие 5-6 на испитот, ако ги најдам, ќе ти ги пратам.

--- надополнето ---

Ова е точно така? Немој некој да остане незапишан заради тебе :)

Му е гајле :)
Ако нејќете на ризик да идете, ќе си видите сами бидејќи сепак се бројки.... можно е да смешал некоја ;)

zosto nikoj ne mi odgovara za MARKETING POLITIKA NA CENI??? Sto da ucam, please help, vonredna studentka sum i neznam od koja kniga da ucam. Ako moze nekoj da mi pomogne....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom