Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
колега мислам дека не прават проблеми.мој совет оди кај Атанаско за потпис :)
Па бев денеска кај Марина и ми не ми даде, ко демек не давале потпис во канцеларија и вика: Че даваме потписи, Че има термин....
а кога ќе биде тој термин, само она знае...
Неможев да го најдам Атанаско, иначе сигурно кај него ќе идам...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Едно прашање до постариве колеги.. дека јас не земав денеска потпис на вежби за сметководство дали прават особен проблем за давање потпис кај асистентите во канцеларија???
Па зависи од моментот. Јас кога отидов кај Атанаско во канцеларија, дебелиот јадеше торта и ми рече со полна уста: Дојди за 2 саата:violent1:

И толку ли е тешко да отидете 2 дена на по некое предавање и да земете потписи, наместо да прашувате тука за секој предмет постојано кога ќе бидат потписите. Освен тие што најавиле посебен термин и просторија, останатите сите даваат на некое од предавањата.

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Е како така сега да се завери семестар?
Секогаш се заверува после февруарска сесија (сега веќе јануарска) после која студентите знаат на што се, па во зависност од тоа или продолжуваат со следен семестар или пишуваат квадрат.

Тоа да не важи само за новите генерации?
Тие што имаат запишано условно година со 1 или 2 заостанати предмети запишувањето ќе го извршат после јануарска сесија односно од 4 до 15 февруари.
Пријави немаат право да поднесуват и за тие што им се положени преку колоквиуми од тековната година пријави ке поднесат во наредната сесија.

За другите кои немаат заостанати предмети треба да заверат семестар сега пред нова година. Не сум сигурна за точните датуми мислам дека е од 28 до 15 јануари.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Па зависи од моментот. Јас кога отидов кај Атанаско во канцеларија, дебелиот јадеше торта и ми рече со полна уста: Дојди за 2 саата:violent1:

И толку ли е тешко да отидете 2 дена на по некое предавање и да земете потписи, наместо да прашувате тука за секој предмет постојано кога ќе бидат потписите. Освен тие што најавиле посебен термин и просторија, останатите сите даваат на некое од предавањата.
Па и ти самиот рече дека не си земал сметководство на предавање... хахаха..:tapp:. него шала на страна се успав денеска и не успеав да отидам на вежби сметководство и затоа прашав... иначе фала

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Па и ти самиот рече дека не си земал сметководство на предавање... хахаха..:tapp:. него шала на страна се успав денеска и не успеав да отидам на вежби сметководство и затоа прашав... иначе фала
Би требало ова и сам да го знаеш ама ајде ќе бидам добар и ќе те просветлам.:)
На предавање си земав од професорката (Зорица), а Атанаско или Марина даваат потпис за вежби. Меѓутоа кога требаше да ни даде он не дојде (значи не јас него он) и после му отидовме во канцеларија и на некои даде после го замрзе, па ни рече да дојдеме на 5 или 8ми јануари или нешто така, а кога дојдовме на факултет по снегот немаше никој. На крај ни се потпиша на колоквиум.

И како после ова да не го пцуеш.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Да да го знам тоа, ќе си земам на предавања од зорица, само за вежби дека не ми даде и затоа прашав дали прават проблем... иначе ај просветли ме како да запишам втор семестар без потпис кога семестарот се запишува од 20-25ти???

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Да да го знам тоа, ќе си земам на предавања од зорица, само за вежби дека не ми даде и затоа прашав дали прават проблем... иначе ај просветли ме како да запишам втор семестар без потпис кога семестарот се запишува од 20-25ти???
До 15 јануари е запишувањето.
Има истакнато соопштение на огласните табли.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Епа лани ние заверувавме прв семестар некаде накај 10-15 јануари, а до тогаш веќе имавме собрано потписи. Оваа година порано почнавме со факс и порано доаѓаат заверки, така што до тогаш треба да го најдеш да ти се потпише, ако не ќе си платиш 500че:)

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
oд 8 :)
едно прашање до колегите кои беа денес на економија.. што кажа професорот, делот за девизен курс од главата меѓународна економија, треба да го учиме или не треба? ај кажете ми, да знам дали да го читнам :):smir:

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
едно прашање до колегите кои беа денес на економија.. што кажа професорот, делот за девизен курс од главата меѓународна економија, треба да го учиме или не треба? ај кажете ми, да знам дали да го читнам :):smir:
Тоа , плус дали кажа дека утре дефинитивно ке дава потписи и денес дали пушти список шефот?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Не го предаде денеска тоа и не спомна дека треба, значи останува на старото за меѓународна економија...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom