Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

• Креатор на темата Креатор на темата Nezavisen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве, ти давам јас шанса да почнеш прв. Иако јас болдираното го имам направено на многу наврати, тебе ти е редот. Бујрум, покажи се, мушки и искрено :)

Јас како што знам мојот народ Македонски не направил зло никому, напротив него му правеле... Бугарија, Грција и Албанија.

Јас како што знам мојот народ Македонски не направил зло никому, напротив него му правеле... Бугарија, Грција и Албанија.
Ко да фали уште некој....

Ајде ајде, рековме искрено :) ко мужи, плус убаво ти кажа Лет, кога веќе набројуваш, наброј ги сите.:):)

Недостасуваат главните кои вршеле злочини над Македонците. Тоа се Србите во период помеѓу двет световно војни. Димитар Галев во двотомната книга БЕЛИОТ ТЕРОР со факти зборува за тоа. Второ, македонскиот народ , поточно еден дел од него и тоа комунистите извршиле ЗЛОЧИН против сопствениот народ од идеолошки побуди. Комунистите сакајки да го наметната својот идеолошки светоглед и начин на водење држава, ги репресирале сите други Македонци кои не се сложувале со тој нивен систем.

Недостасуваат главните кои вршеле злочини над Македонците. Тоа се Србите во период помеѓу двет световно војни. Димитар Галев во двотомната книга БЕЛИОТ ТЕРОР со факти зборува за тоа. Второ, македонскиот народ , поточно еден дел од него и тоа комунистите извршиле ЗЛОЧИН против сопствениот народ од идеолошки побуди. Комунистите сакајки да го наметната својот идеолошки светоглед и начин на водење држава, ги репресирале сите други Македонци кои не се сложувале со тој нивен систем.

Меѓу кои и Албанците, гневот кај чии резултираше на волкава омраза. Ете тоа Делија нејќе да го признае. Како што не признава дека србите вршеле злочин.

Нејсе, секој со свои идоли...

Rymz, a sto bevme nie vinovni??

Ili da ne odime povtorno vo isti muabeti od minatoto.

Delija, ne znam ti kako si minuval na sedenki, a kako Ali pasha, ama jas licno se znam so Dzoni. cak sto vise i se vidov so nego pred 3 godini vo Utrecht.

BTW Azra e od Hrvatska, a imeto e muslimansko-bosansko!

Oladi so sprstvoto.

Tie se krvnici na Makedonija podednakvo kako i Bugarite i Grcite. Albancite najmalku imaat praveno zulum tuka, vrz makedoncite.
Doduse pravele, ama i nie sme im vratile so ubava merka po II WW. No, gledano niz istorijata, najmnogu belja imaat napraveno tokmu srbite, pa bugaritre i grcite, pa na kraj albancite.

Zulumot od srbite (MPC, istorija i identitet), grcite (ime, istorija i identitet) i bugarite (istorija, identitet, kultura) i ponatamu prodolzuva.
Za albancite, ke vidime dali pak ke go ima.

Rymz, a sto bevme nie vinovni??

Да не должам, не реков народот е виновен. Виновна е политиката која досега барем како што гледам била секаква, само про-македонска НЕ. Кога некој дига рака против сопствен народ, многу полесно дигал рака кон албанците. Знаеш на што мислам, и кои биле тие. Идемо даље со темава.

Ajde da vidime dali moze da se ide dalje so temava.

Iako licno mislam deka ke zastrani.

nejse, site veke rekovme.

Kosovo e nova realnost.

Ne im se dopagja na mnogumina, ama ....so zborovite na eden glumec...vo eden film...like it or not, it's here to stay!

Nie ne smeeme seuste da go priznaeme.
De jure de.

de fakto e priznato odamna. Uste so otvoranjeto na kancelarija za trgovski vrski vo vremeto na Lj.G.

...Не верувам дека Али Паша има такви спомени... Затоа што (освен ако не е млад) , сигурен сум дека он не поминувал седенки со гитара на разни одмори и летувања...
Ех сиротиот... ова тие некаков вид алтернативна медицина (новата професија на Караџиќ), или стварно си надрилекар или пророк?!??! (патем речено има еден виц како је Мујо постао пророк, ама тоа во друга прилика и тема)
Ако да, дај кажи ни што ќе се случи со твоите идоли -Србите, ако продолжат тврдоглаво да одат по сегашниот курс???

Незнам што луѓе ќе бевте бре и што Македонци ќе бевте ??? Никогаш , ама баш никогаш Србите не војувале против нас, а камоли да правеле злочини. Нормално имало искључоци на поединци, но тоа неможе да се мери со Балистите, со Бугарите фашисти и со граѓанската војна во Грција...
Нормално сега ќе ми вадите примери како некојси Бугар Димитар Галев пишувал за некаков си терор итн...итн...
И да не се одалечуваме од темата за Косово и Метохија...

Незнам што луѓе ќе бевте бре и што Македонци ќе бевте ??? Никогаш , ама баш никогаш Србите не војувале против нас

Златен тој... Шо имаш, татко или мајка србинка? Проклет народ тоа србите еј, стварно се убедени дека се надраса. Мора Ниче да читал некој од старите срби.

Дали ти се познати македонските периоди “Прво српско, прво бугарско“ и the next level... второ српско и второ бугарско? Окупација синко. Кралство Срба словенаца и хрвата, нема македонци, окупација. Југославија не избави од колеж и не убеди дека сме друг народ своевремено, ама окупација, види си ја индустријата ти, и види ја словенската, или српската, како ти е мерак. Што јужније то тужније...
И секако, моментално србите се во војна со македонците. Од една едноставна причина. Црква. Македонците се општо познато православен народ со своја црква, која србија ја негира. Добрососедска држава која ти мисли добро, не ти негира некои работи кои не ја засегаат воопшто.

Златен тој... Шо имаш, татко или мајка србинка? Проклет народ тоа србите еј, стварно се убедени дека се надраса. Мора Ниче да читал некој од старите срби.

Дали ти се познати македонските периоди “Прво српско, прво бугарско“ и the next level... второ српско и второ бугарско? Окупација синко. Кралство Срба словенаца и хрвата, нема македонци, окупација. Југославија не избави од колеж и не убеди дека сме друг народ своевремено, ама окупација, види си ја индустријата ти, и види ја словенската, или српската, како ти е мерак. Што јужније то тужније...
И секако, моментално србите се во војна со македонците. Од една едноставна причина. Црква. Македонците се општо познато православен народ со своја црква, која србија ја негира. Добрососедска држава која ти мисли добро, не ти негира некои работи кои не ја засегаат воопшто.

--------------------------------------------------------

Za da zboris za okupacija treba da imas drzava , drzava se okupira ...pa sto sakas da ja ostavat togas Srbite teritorijata i da recat slusajte Makedonci eve Vi pravete si drzava na teritorija koja nie ja oslobodivme i izginavme za nea ???

Koga Makedonija imala drzava u posledni 500 godini a ne e posle 1945 ???

Za industrijata pak Srbite krivi ????

Za crkvata ... sum objasnuval zasto e toa taka. Visha politika za Srbite podobar sojuznik se sega Grcite otkolku RM , pojak faktor u megunarodna politika puta 100 i sea sto normalno e deka ke im se napravi usluga na Grcite zarad crkvata ...podjebavanje e , ne podrzuvam ama logicki e ... i ja da sum isto bi igral posle se

--------------------------------------------------------

Za da zboris za okupacija treba da imas drzava , drzava se okupira ...pa sto sakas da ja ostavat togas Srbite teritorijata i da recat slusajte Makedonci eve Vi pravete si drzava na teritorija koja nie ja oslobodivme i izginavme za nea ???

Koga Makedonija imala drzava u posledni 500 godini a ne e posle 1945 ???

Za industrijata pak Srbite krivi ????

Za crkvata ... sum objasnuval zasto e toa taka. Visha politika za Srbite podobar sojuznik se sega Grcite otkolku RM , pojak faktor u megunarodna politika puta 100 i sea sto normalno e deka ke im se napravi usluga na Grcite zarad crkvata ...podjebavanje e , ne podrzuvam ama logicki e ... i ja da sum isto bi igral posle se

Ја ослободиле? :shok: Тоа значи и дека бугарите никогаш не ни направија окупација. Партизаните беа само ловџии по планини што пукаа по еребици.

Изгинале за неа? Па ниеден македонец не им рече, “дојдете срби, гинете за нас македонците за да можеме да ве плукаме после“. Нас ни се фаќаше исто дали ќе не ебе србин или бугар, или по српската филозофија, на Србинот му е најголем? Пак не им оди во прилог. А Македонија имаше држава пред `45 официјално последен пат 1014 година. Потоа сите заедно Византија, Турција и така натаму. А за време на Самоил и тој 11 век, Косово беше Македонска земја, па ти сеа види колку се србите само у право со тоа, Косово је срце србије. Така гледано, Србија е отцепок на Македонија. Ама да не ви ги палам јајцата толку многу, иде утакмица дерби на Партизан може да го поебете пак Београд. :tapp:

Моменталната политика, се сложувам, интереси... ама дека нешто ми се пријатели тие мочковци од срби, не би рекол.

Винстон.. има ли ДНО твојава глупост?

Ова веќе..е жално, од “возрасен“ човек вакви работи да кажува... ај не вреди повеќе, срамота искрено.

Zasto ?

Koja drzava e okupirana od Srbite na teritorija na Makedonija...toa e samo prevzemena teritorija od prethodniot vladatel... toa e vistinata

Posledna drzava e 1081 Samuilova mada i toa e diskutabilno Bugarite velat Bugar bil toj ama aj nema da kontram ...

Koja toa drzava okupirale Srbite u prvo srpsko, vtoro srpsko ????

Sto sami Makedoncite ne se oslobodile od Turcite i napraile drzava ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom