- Член од
- 16 август 2007
- Мислења
- 158
- Поени од реакции
- 0
Mnogu lesno druze ke pomine, ic ne se sekiraj. Kazi mi koj gi sisa site niv sto gi spomena. Nikoj. Tie prasanja se otvoreni so decenii i uste se na toa nivo, edinstveno bidejki nikoj ne gi sisa. A mnogu dobro znaes deka ne e takov slucajot so Kosova, a i baska toa sto e daleku porazlicen slucaj od tie sto gi spomena. No ipak glavno e "sisanjeto", i uvjek ke si ostaneАма како е кај другите ? Еве Баските во Шпанија веќе кажаа дека сакаат тоа што е за Косово да важи и за нив.По нив идат Каталонците. Во Франција Корзиканците се упорни во борбата за независност. Ако ја добиат ќе посакаат и Бретанците. Во Британија Шкотите и Велсците замислуваат независност. Романија се стравува поради унгарското малцинство, Молдова поради Русите и Гагаузите, Босна е јасна, Русија исто, Грузија се плаши да не забегаат Абхазија и Осетија, Азербајџан пак за Нагорни Карабах, Турција поради Курдите , Кина поради Тибет ........ Ми се чини нема да помине лесно таа независност.:nenene: А САД можат да дадат пример и да признаат државата Лакота http://www.republicoflakotah.com/ , коишто барем се староседелци, а не дојденци како албанците. :shok: FORZA LAKOTA :violent1:
I dali ti ova seriozno go mislis za SAD, ili go kaza radi reda. Koga toa nekoj vo svetot vo momentot e vo sostojba da bara ili da gi uslovuva so nesto niv.