Jas ke bidam realen i objektiven. Iako sum fan na Depor vece 10-tina godini, realno ova go zasluzija. Kako prvo se statisticki eden od najslabite klubovi vo primera.Malku pobedi, mnogu nereseni i porazi.
Deportivo voopsto ne investirase vo idninata. Debeliot pretsedatel se vadese do dolgovite. Voopsto ne znam ni kako nastanale tie dolgovi od 150 ili 200 milioni evra koga pred 7-8 godini deportivo bese vo
top 10 klubovite vo evropa i svetot.Konstantno igraa vo liga na sampioni, visoko kotiraa vo spanija, ednostavno bea uspesen klub. Debeliot kojznae kolku milioni si ima piknato vo dzeb, i ete ti go Deportivo tim koj se bori za opstanok. Pa realno e, malaga site ja otpisaa uste na nova godina, no tie investiraa, go kupija Baptista i sto ti znam i se izvadija. A ovie? Znaci debeliot saka so trener koj ima milion utakmici vo primera(a koj nema nekoj pozabelezitelen uspeh osven copa del rey titula so espanol sto e zastamuvacki bidejci i da go stavis trener na real ke zavrsi na kraj 7-8 mesto) so igraci od treta francuska i vtora portugaslska liga, so napagjaci koi promasuvaat prazni golovi, so krstenje na eden Valeron koj sam po sebe si e majstor no so 36 godini i vece ne moze da se nosi so predizvicite i da ne spomenuvam red drugi raboti, saka da opstane vo primera?
Da mu e jasno, jas sum nestrucen pa ke mu kazam.Bez investiranje nema Primera.Ne mozes covece da se krstis na eden Riki koj se povreduva 17 pati godisno, na eden Adrijan koj vleguva vo forma na sekoi 13 meseci,na eden guardado koj nonstop ima problemi so muskulite, na eden michel koj e treta postava vo valencia, na eden valeron i manuel pablo koi imaat po 36 godini.
Ovaa godina voopsto ne bese investirano vo ovoj tim. Se odese na zimi majka. Se kupuvaa mizerni igraci, pa i eden pederski i ciganski olimpijakos gi izigra za slucajot so javito. Znaci grcite ne izebaa za site pari. Suma na sumite, milo mi e sto ispadna Deportivo ova morase da se desi za da svatat deka mora da se incestira pa makar i vo dolgovi da se kupi barem eden asalen igrac. Ne sakam da ja baram krivicata vo mecot so Gijon. Imase mecevi kako onoj so Sevilla koj ne trebase da se remizira, Almerija konstantno ne mele, isto taka i Gijon, na gosti sme mizerii, doma remizirame. I baska, denes imaa tolkava podrska od fanovite, znacii igraa so igrac povece.Se sto trebase da se dese e da positgnat eden mizeren gol koj Valensija od se srce sakase da ni go podari no talabacive ne znaea da ja pogodat mrezata. I valencia vidoa ne vidoa se iznerviraa ni zakopaa us eden i ni rekoa: "Decki treba da gagjate megju stativi eve videte kako se oravi toa"
Se na se zasluzeni neka ni e cestita Secunda Division...bidejci toa i go zasluzivme

--- надополнето ---
Riki izjavil deka e so timot vo Sekunda...tocno taka, toj e igrac od sekunda.
Се сложувам во некои работи со тебе, но не во се. реално со играта која ја покажавме сезонава особено на гостински терен, не заслуживме ништо освен втора лига...
НО, тука главен фактор според мене не е квалитетот на играчите туку оној кој ги води. Тотален промашај. малоумен дибек, кој стварно не ми е јасно како ја издржа целата сезона на нашата клупа. Требаше бацето да лета уште ланска сезона, кога видоа дека за кур не го бива откако по повредата на фелипе освоивме 10-тина бода во ЦЕЛА ВТОРА ПОЛУСЕЗОНА...
ЗНачи, типот кога оди на гостување излегува со дефанзуивна постава, со играчи на неприродни позиции и оди на 0-0...
Втор фактор се повредите. Незнам што ќе беше ова, но стварно не ми е јасно како можеа Гвардадо и Рики да ја пропуштат целата сезона. За трансферите нема многу да зборам, пошто колку пари толку музика. Беа доведени крила но ниту едно не се покажа поради ПОВРЕДИ (Саул и Урета). Не заборавај дека на полусезона се случи можеби и клучната грешка која останува необјкаснета. Доведовме одлично засилување на десната крилна позиција со кого ќе имавме многу подобар тим и сигурно ќе одигравме подобро, но Шпанската федерација го забрани трансферот поради вина на Арис иако Депор ја плати позајмицата. Потоа од ИКС причини жалбата воопѓшто не ја ни разгледаа. Е да беше појака екипа, сигурно случајот одма чќе се решеше, а вака се останува сомнително...
Многу ми е жал што сезонава не покажавме полн потенцијал под палката на друг тренер. Јас сум сигурен дека со малку подобар тренер и без толку повреди, Депор ќе имаше место во ЛЕ...
А вака....
Крај на една ера.... Срце ми се кине...
Не мислев дека вака тешко ќе го прифатам испаѓањево, али се осеќам утепано, без воља...
Ко да ми умрел некој близок у пм...
Неможев а да не пуштам, и некоја солза по последниот свиреж на судиите :pop:
Се држев за глава во неверување како можевме да утнеме толку чисти шанси и да не постигнеме гол кој ќе не спаси...
Малце ти е глупа споредбата со Малага. Малага може да си дозволи да купи многу играчи, а ние неможеме, тоа е факт. Крајно сум разочаран што нас крајот и се изиграа неклои глупи кломбинации намерстени мечеви, по кој ја напуштивме лигата.
И вчера пред мечот кажав, дека сме главни фаворити за испаѓање и не погрешив. И не се сложувам дека Валенсија не оставала да дадеме го,л. да не оставаа да дадеме гол нивниот голман немаше да прави чуда на голот. Зашто истрчаа со најак состав ако толку сакале да победиме...
Класично пуштање е Леванте-Сарагоса, Леванте-Барса, Реал-Сарагоса....
Најлут сум поради тоа што Лотина немаше храброст да опди на три бода на камп Ноу...
Вол манастирски, барса излезе со втор тим, тој ми брамни 0-0, епа ете ти сега втора лига...
И на крај највеќе не се сложувам за твоите констатации за Рики

Настрана тоа што потајно ми е миленик во тимот, али за нас Рики е како Инзаги за Милан. Влегува во шанси, го има инстинктот, али кога не оди не оди...
Јас тврдам дека тој е најдобриот напаѓач кој го имаме...
И секако се молам да остане. Дал вчера изјава целиот во солзи. Рекол дека некој ќе остане, а некој ќе оди, а он сака да биде во клубот и да го врати во Примера. Лендоиро изјави дека ќе проба да го задржи Аранзубиа. Тоа за нас би била најголема добивка, ако го задржиме нашиот голман, но искрено не ми се верува.
За жал оди одбраната

Лопо си заминува како слободен играч. исто како и Адријан, Родригез, Томас, Зе Кастро,Морел, а Мичел и Перез сигурно ќе добијат укинување на позајмиците. најголем плус би бил ако Перез остане до крајот на позајмицата. искре3но овој играч ите како би му требал на Атлетико, но незнам дали има клаузула за прекинување на позајмицата...
Најкриво ми е за гвардадо

Голем талент, кој се изнамачи со повредите, и реално покажа многу малку од тоа што се очекуваше. После Гвардадо, прилив на парти се очекува да се добие од Колото за кого се заинетересирани неколку екипи по за него осдличната сезона...
Така да, во одбрана ни остану Ајтами, а време е да се проба младиот Рочела. Добро ешто барем имаме три бекови, Пабло, Лауре и Сеоане.
Добро е и што Валерон е тука, а се молам и дека Ласад ќе остане во тимот...
Време е да се покажат Хуан Домингез, и секако најдобриот ифграч во Сегунда од пред некоја година Пабло Алварез. Очекувам он да не понесе следна година...

Се враќа и Иван Перез кој би играл како лево крило, како и Алекс бергантињос. Овде е и Саул кој исто треба да предводи по крилата...
За напад ако останат Рики и Ласад ќе биде одлично, а во прва екипа би дошле Диони и младиот Јаго Берсеиро...
Едвај чекам да почне Сегунда, и баш ќе ми биде инетересно да проследам како ќње играме под нов тренер....
Сега одново сами си креираме судбина. Лендоиро како да знаел сдека оваа година ќе паднеме, па го платил осигурувањето за испаѓање, и сегадобиваме 15 милиони оштета

Али кризата ќе запиочне ако не се вратиме за една година.
Следна сезона е да се биде или не. или се враќаме или пропаѓаме...