Дали “Бугарија“ е мисловна именка ?

• Креатор на темата Креатор на темата demkesh
  • Време на започнување Време на започнување
Neka e i taka, no togash shto e Bugarija, do kade e, i zoshto? Spored tebe, Bugarija e apsolutno politichka ideja, pokriena so lazhna etnichka pretstava za edinstven bugarski narod.

Slobodan Miloshevic veleshe ako ima srpski grob - toa e Srbija. Kakov i da e, glup, neracionalen, ne znam kakov, toa E kriterium.

No koj e kriteriumot za Bugarija?!?

Дали “Бугарија“ е утопија ?

Да, денес дефинитивно може да се каже дека поимањето на “Бугарија“ е утопија, измислена земја. Ако се бара од Бугар, човек кој бил третиран со бугарска наука, бугарски пропагандна утопистичка историографија да ти го објасни поимот “Бугарија“ он со големи потешкотии ќе се труди да ти ја објасни таа земја, тој поим “Бугарија“. Нема да знае зашто тоа таму негде е Бугарија, нема да знае до каде е Бугарија, нема да знае според што е тоа таму “Бугарија“, он само знае дека секое насилно припојување на земја од државата Бугарија било “обединуване на Бугарија“.

Еве пример и за други апсурдности , за поимот “ Бугарска Моравија “

28748z.jpg

Државата Бугарија е многу необичен свет , со многу необични морални и етички стандарди .

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Bulgar-Morava-map.jpg

Б'лгарија е там де има населениего е предимно б'лгарско

мизија тракија и македонија плус Родопите добруджа и шоплука
Б'лгарија е богата земја с богата и сложна култура демкеш не се стресирај ако не можеш да го проумееш това.Как би мог'л нали принадлежиш на една новородена нациика.Като се замислја аз с'м на 28 и с'м по стар от вашата држава:smir:

Па наведов пример со селото во кое мнозинството се Татари, тоа сепак го ставате во границите на “Обединена Бугарија“, во поголемите градови во Бугарија населението во најголем процент било од турски етност, таква структура имале и градовите во Македонија , но сепак Бугарите учат дека тие градови се дел од Бугарија.

Да, “Бугарија“ е утопија, неможеш да најдеш објаснување, критериум, стандар, зашто со “ Обединување на Бугарија “ е дефинирано окупацијата на Пловдив, град со предежно турско и грчко население?

Пловдив е бил столица на източна Румелија и населението в тази област е било предимно б'лгарско.Не виждам зашто ти е толкова сложно да го проумееш.По истата твоја логика дај да дадем половината скопие на албанија поради факта че там има неколко маали де албанците са мнозинство.Да не говорим п'к за Тетово

" Бугарската преродба која се импулсира од НАДВОРЕШЕН СТИМУЛ во државниот живот на Турција , А НЕ ОД ПЛЕМЕНСКИОТ РОМАНТИЗАМ."

(А. Страшимиров - "Книга за Блгаритe" - Софија,1918 г., 109)

Hадворешен стимул е рускиот морков...

Сеуште бугарските членови трескаат глупости пред фактите....Сеуште нема коструктивни контрааргументи....

Смеи....смеи...

Многу сте нервозни Бугари. Голем сеир ви гледаат, голем. Благоевград и де е 100 % населен со Бугари , повторно тоа таму е Македонија , повторно тој град е македонски. Смирете хормоните, ви се смеат.

Че Благевград е македонски град две мненија нјама.Че е населен с Б'лгари исто се слагам.И Пловдив е тракииски град населен с б'лгари а Плевен е мизииски град населен с Б'лгари.Нај сетне почваш да загрјаваш:)

иди питај

Ами питај ги сам во Благоевград какви су, ама питај "Вие бугари ли сте или македонци" а кога ти одговорат 10 от 10, не знам како, постирај тука. Аз питах само четирима, петијат ми каза, че ако прод'лжавам с глупостите ште ми спукат главата!

Ајде тогава да приемем, че б'лгарскијат е тјуркски език. Приемаме го. Нај-близкијат до нашиот е вашиот (за мене разлика почти нема, ако не броим србките мешавини). Е тогаз шо ке праим. Или вашиот е бил оригинален турски (ако ние сме ви го украли), или целата ви историја е лага. Аз залагам на опција број два. Поздрави и читајте, ама чужди автори, и читајте го Жежов - ваш е, ама пише неутрални и точно, као историчар.

Јас и тие од Благевград сме Македонци, без разлика што тоа би значело, но дали они знаат да објаснат зашто и дали е тоа таму “ Бугарија“, дали Царска Бугарија направила територијално проширување, освоила територии или се “ обединила “ ?

Јас мислам дека Бугарија ја окупирала таа територија.

Jас мислам дека пред се Бугариjа е држава со речи си 2 милиона жители од македонско потекло.

Ами питај ги сам во Благоевград какви су, ама питај "Вие бугари ли сте или македонци" а кога ти одговорат 10 от 10, не знам како, постирај тука. Аз питах само четирима, петијат ми каза, че ако прод'лжавам с глупостите ште ми спукат главата!

Ајде тогава да приемем, че б'лгарскијат е тјуркски език. Приемаме го. Нај-близкијат до нашиот е вашиот (за мене разлика почти нема, ако не броим србките мешавини). Е тогаз шо ке праим. Или вашиот е бил оригинален турски (ако ние сме ви го украли), или целата ви историја е лага. Аз залагам на опција број два. Поздрави и читајте, ама чужди автори, и читајте го Жежов - ваш е, ама пише неутрални и точно, као историчар.

Nie ne sme mesavina so srbite , tuku si ima Srpsko malcinstvo vo Makedonija koi se doselile od Pirotskiot kraj za vreme na srpskata okupacija pred prvata sveska vojna.

аха

Јас и тие од Благевград сме Македонци , без разлика што тоа би значело , но дали они знаат да објаснат зашто и дали е тоа таму “ Бугарија “ , дали Царска Бугарија направила територијално проширување , освоила територии или се “ обединила “ ?

Јас мислам дека Бугарија ја окупирала таа територија .

Окупирала во бој против Македонија? Па не сам чул дека ВМРО е тепала окупатори во Пирина, ама по читав свет ги тепала сите антибугари. Нешто си се обркал. ама кажи кога се десила таа окупација и нешто дај по-точно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom