Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Штета што се повреди Јоветич, сега нема да сте конкурентни ни за 7 место. :toe:

Штета што се повреди Јоветич, сега нема да сте конкурентни ни за 7 место. :toe:

брат многу ниско ги спушти бе.... според мене квалитетот на Фиорентина е поголем од оној на Џенова и Палермо, односно екипа која по квалитет е 5-та во Италија.... можеби 4-то место би било голем залак, али Лига Европа сигурно им е во раце оваа година

Вчера слаба утакмица бар од 30 минута од кога гледав до крај цело време напаѓаше Тотенхем додека бранеше Фреи се фати прими два гола ама одбрани уште 3-4 сигурни башка и статива имаше Крајнчар.

Тотенхем очајно сакаше да победи и играше со сите првотимци и искусни фудбалери,додека Михајлович им даде шанса на сите и сите деца од клупа ги стави у игра!

i jas veke sum na mislenje deka nema da bideme vo top 4 .ali sto e tuka e.nikoj nesakase i neocekuvase da se povredi jo-jo.koga na toa ke se nadovrze i tvrdoglavata politika na klubot po odnos na transferite togas e jasno koj e kriv i kade ni e krajot.za zal ne sme dovolno silni za top 4!:nenene:

брат многу ниско ги спушти бе.... според мене квалитетот на Фиорентина е поголем од оној на Џенова и Палермо, односно екипа која по квалитет е 5-та во Италија.... можеби 4-то место би било голем залак, али Лига Европа сигурно им е во раце оваа година

знаеш како , фиорентина секогаш биле најпотценуваниот тим, пред 3 години кога големата 4-ка исто настапуваше сите ја ставија на 5-то место али го сјебавме милан у последно коло со гол на освалдо. лани исто така никој не ја пишуваше фиорентина дека ќе помине група со лион и ливерпул во CL некои паметни дури рекоа ајде може некако втори да бидат али тешко, за на крај да испадне да ја освоиме групата и да не беше тој глупиот норвежанец ќе ги поминевме и баерн минхен што ќе беше изненадување и за нас.
секогаш сте не потценувале бидејќи традиционалено си ги препишувате 4-те места за вас. оваа година не само што ќе бидеме меѓу првиоте 4 туку и џенова ќе биде меѓу првиоте 4-ри , па ти пребројувај си ги местата сеа. А се надевам дека и работите во фудбалот во италија ќе почнат да се правно сведуваваат, целата буржуазија у затвор да се стави, па тимоти како милан, интер, рома со долгови над 200М воопшто да не им се даде да играат и да престанат политички да се влечат и да крадат бодови секоја сезона. ако можевме ние у 8-ма лига за долг од 100М вие ќе идете у 16-та за толкав долг.

--- надополнето ---

Вчера слаба утакмица бар од 30 минута од кога гледав до крај цело време напаѓаше Тотенхем додека бранеше Фреи се фати прими два гола ама одбрани уште 3-4 сигурни башка и статива имаше Крајнчар.

им ја пуштивме да не плачат, знаеш колку големи плачковци се англичаните ;)

sezonava bez razlika na povredata na jovetic zavrsuvame na mestata so vodat vo CL i ova ne e navivacki :), ke go jadat site ko fiorentina lani so go jadese si go plati cehot so igrase podolgo od ocekuvanjata vo evropa, istoto go naprae i lazio, a ovaa sezona ke go napraat i palermo, sampdorija, napoli koi iako imaat mn jaki sostavi ne se dovolno jaki da igraat na 2,3 fronta i Genova ( kopilinja skapani iako gi postuem kako konkretno rabotat na pazarov me nerviraat so cekaat da vidat korvino so kogo ke go povrzat i davaat nekoe evro poveke). A pravo da vi kazam poveke me plasi palermo ili sampdorija od juventus ili genova zaso vtorive se zasiluvaat so igraci od germanija, portugalija lesperski prvenstva kaj so igraat spored mene balet :) i ke gi vidam i veloso i rafina i ne znam insua koa ke trgnat na italjanska odbrana, ke ima cepenje. A za fiorentina mora da zeme centralen ako nisto dr, korvino pravi nekoj matematiki da go angazira dos santos, znaci najdbro vo se ova e sto ne igrame vo evroa ke iame pauza od edna nedela da se odmorame i spremame, si gazime sezonava ic da ne se sekirate

--- надополнето ---

знаеш како , фиорентина секогаш биле најпотценуваниот тим, пред 3 години кога големата 4-ка исто настапуваше сите ја ставија на 5-то место али го сјебавме милан у последно коло со гол на освалдо. лани исто така никој не ја пишуваше фиорентина дека ќе помине група со лион и ливерпул во CL некои паметни дури рекоа ајде може некако втори да бидат али тешко, за на крај да испадне да ја освоиме групата и да не беше тој глупиот норвежанец ќе ги поминевме и баерн минхен што ќе беше изненадување и за нас.
секогаш сте не потценувале бидејќи традиционалено си ги препишувате 4-те места за вас. оваа година не само што ќе бидеме меѓу првиоте 4 туку и џенова ќе биде меѓу првиоте 4-ри , па ти пребројувај си ги местата сеа. А се надевам дека и работите во фудбалот во италија ќе почнат да се правно сведуваваат, целата буржуазија у затвор да се стави, па тимоти како милан, интер, рома со долгови над 200М воопшто да не им се даде да играат и да престанат политички да се влечат и да крадат бодови секоја сезона. ако можевме ние у 8-ма лига за долг од 100М вие ќе идете у 16-та за толкав долг.

--- надополнето ---

e taka fiorentina sekoja godina gubi klucen igrac, L.Toni, Mutu eve sea i jovetic ama sekogas naogala drug igrac, i samo napred neka ne potcenuvaat polesno za nas ke bide, ocekuvam sezonava domasni pobedi najmalku protiv 3 od golemata 4ka ne znam dali mozeme inter da go tepame, i da imame nakaj 20 pobedi, ke mora u gosti da podobri igra

--- надополнето ---

друже гледај реално, јас никој не сакав да потценам,али моментално Фиорентина се зад големата 4-ка по квалитет... Но тоа не значи дека немаат шанси за четврто место и пласман во ЛШ, само кажав како стојат работите на хартија!!! јас реагирав на постот на Dimitar_oh кој навистина ве потцени
за другите клубови неможам да зборам,но само да ти кажам дека Рома моментално е еден од ретките фудбалски клубови во светот кои немаат никаков долг, дури ни цент!!!

друже гледај реално, јас никој не сакав да потценам,али моментално Фиорентина се зад големата 4-ка по квалитет... Но тоа не значи дека немаат шанси за четврто место и пласман во ЛШ, само кажав како стојат работите на хартија!!! јас реагирав на постот на Dimitar_oh кој навистина ве потцени
за другите клубови неможам да зборам,но само да ти кажам дека Рома моментално е еден од ретките фудбалски клубови во светот кои немаат никаков долг, дури ни цент!!!

сигурен си дека рома нема долг? ај читај
AS Roma, one of the world's top revenue-generating football clubs, could find itself under the reluctant ownership of UniCredit, Europe's third-largest bank, as the team's holding company faces bankruptcy
http://online.wsj.com/article/NA_WSJ_PUB:SB10001424052748704075604575356301333631986.html
http://soccerlens.com/the-football-debt-league-top-10-most-indebted-clubs/50035/

UEFA are now taking a stance over the debts at last but it will be interesting to see if they do live up to their word of expelling teams from European competitions if their debts are not sorted out.

нормално ова нема да го види белиот ден.

сигурен си дека рома нема долг? ај читај
AS Roma, one of the world's top revenue-generating football clubs, could find itself under the reluctant ownership of UniCredit, Europe's third-largest bank, as the team's holding company faces bankruptcy
http://online.wsj.com/article/NA_WSJ_PUB:SB10001424052748704075604575356301333631986.html
http://soccerlens.com/the-football-debt-league-top-10-most-indebted-clubs/50035/

UEFA are now taking a stance over the debts at last but it will be interesting to see if they do live up to their word of expelling teams from European competitions if their debts are not sorted out.

нормално ова нема да го види белиот ден.

дечко бе... ова се стари информации... јас незнам како можеш ти на мене да ми велиш "ај читај" за нешто поврзано со Рома....БИВШИОТ сопсвеник на Рома Росела Сенси веќе го даде клубот на банката за да ги расчисти долговите, сега клубот е во сопствеништво на банката и нема никаков долг... и да ако Рома ја купи некој милијардер сигурно ќе го види белиот ден!!!!

дечко бе... ова се стари информации... јас незнам како можеш ти на мене да ми велиш "ај читај" за нешто поврзано со Рома....БИВШИОТ сопсвеник на Рома Росела Сенси веќе го даде клубот на банката за да ги расчисти долговите, сега клубот е во сопствеништво на банката и нема никаков долг... и да ако Рома ја купи некој милијардер сигурно ќе го види белиот ден!!!!

линковите се од пред максимум еден месец, ако меѓувремено ве купеле супер за вас сега немате гајле у банка сте :)
инаку тоа за белиот ден мислев на цитатот за уефа што имале демек у најава.

линковите се од пред максимум еден месец, ако меѓувремено ве купеле супер за вас сега немате гајле у банка сте :)
инаку тоа за белиот ден мислев на цитатот за уефа што имале демек у најава.

епа во тој месец се случија многу работи... банката не не купи, туку не доби поради долговите кои ги имаше Росела Сенси.... значи Сенси мораше да го даде клубот Рома на банката за да си ги подмири долговите, така сега Рома има 15мил евра за трошење без никаков долг... доколку не купи у меѓувреме некој милијардер многу нешта можат да се сменат за секунда :)

епа во тој месец се случија многу работи... банката не не купи, туку не доби поради долговите кои ги имаше Росела Сенси.... значи Сенси мораше да го даде клубот Рома на банката за да си ги подмири долговите, така сега Рома има 15мил евра за трошење без никаков долг... доколку не купи у меѓувреме некој милијардер многу нешта можат да се сменат за секунда :)

чекај малку, нешто не ми е логично тука, банката ги подмирува долговите на сенси што таа ги напрвила против неа? хм....
највероватно јас не сум разбрал добро, ќе те замолам да ми објасниш!
пошто сенси нема пари да ги подмири долговите кон банката, таа го зима тимот но не значи дека банката е сопственик на тимот, само чека трето лице да ги подмири долговите,а сенси ако нема у недвижнини што и да е треба да си оди у затвор! така си ги разбирам јас работите, освен ако банката не решила да влезе во фудбалот што е апсурдно.
според мене рома треба да се лиши од сите натпреварувања, се додека не се подмири долгот и токму од овие причини УЕФА имаше најавено дека тоа ќе им го прави на сите тимови кои имаат долгови .... што тешко дека ќе се спроведе у пракса, кога тука спаѓаат реал, барса, манчестер, челзи, арсенал, од италјаниве мислам дека у долг се и милан и интер али не толку колку овие другиве.
и плус 15М кај ги наоѓаат париве бе, од никаде се појавуваат, ебати фудбалот што бизнис стана и тоа прљав бизнис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom