"Не пиеме нафта - петиција за повлекување на македонските војници од Ирак"

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Duri i da ne ne primaat ostanuvame.Taman si najdovme drugarce...
A ova sto veli concrete e isto verno.Pa celo KU raboti Iraq,uste da imaat malu pamet,ali to e dr.tema...

Член од
24 февруари 2005
Мислења
242
Поени од реакции
50
Абе какво повлекување нормални сте вие. Прв пат по Александар сме во ситуација да освојуваме а не да се браниме и да дигаме востанија па сега ќе се повлекуваме. Какво повлекување одиме на други земји

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Абе какво повлекување нормални сте вие. Прв пат по Александар сме во ситуација да освојуваме а не да се браниме и да дигаме востанија па сега ќе се повлекуваме. Какво повлекување одиме на други земји
Се согласувам. Плус тоа, војниците се „тепаат“ кој да оди. Еден мој другар фаќаше врски за да иде. :toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Koga se spomnuva vojska nadvor, ne samo da treba da ostane nasiot kontigent sekade kade go ima , tuku treba navistina da se razmisli za razvojot na STOPANSKATA DEJNOST narecena PLATENICI.
Imame infrastruktura i znaenje za obuka , imame dovolno potencijalni kandidati za takva kariera, lesno mozeme da vospostavime pratecka i logisticka infrastruktura.................
Dobro obucen vojnik profesionalec e epten baran produkt. i realno ima mnogu pogolemi sansi da dozivee penzija vo ova vreme na globalizacija , odkolku bilo kakav rabotnik ovde doma ili nadvor , bez socijalno i penzisko, nekakov regrut....... ili ne daj Boze, tamu nekoj belosvetski borec za prava..obicen amater...
A imame i prav brend.....: MAKEDONSKI VOJNIK...mislam deka verojatno e popoznat od Makedonski Ajvar na primer.........
Isto taka bi se izbegnala situacijata toa da go pravime za bez pari ili za sitna para.......
Takov angazman e najmalku 10.000 $ neto za rabotnikot + site trosoci.....mesecno............
Toa ke bide respektabilen biznis vo idnina i ke bide steta da ne se vklucime na vreme..................., a bogati..platenici vo sekoj slucaj ne se glasacko telo koe pie nafta i na koe nekoj ke moze da mu prodava muda za bubrezi......da ne zborime za licnite kontakti koi ke gi stvorat i pogodnostite od toa......
Конкретен, идејава ти вреди злато а посебно завршната реченица. Да видам 20 000 платеници се враќаат во татковината за да гласаат :wink:!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
АБЦ, ова ти е еден од полошите постови (без лутење)!

Како можеш да тврдиш дека Хрватска има и полоши соседи од Македонија кога сите соседи до еден кој активно а кој пасивно ја подржуваат Хрватска во сите меѓународни институции.

Освен тоа ми правиш споредба (индиректна) Словенија со Грција? Па не е силата на Словенија меѓународно таа што ја има Атина со огромна армија и "brand name" од кое пола Европа добива оргазам кога ќе го чуе? А да не спомнувам ембарга и слични глупости или дека Хрватска ако сака за два часа може да има граница со Австрија.

Ај да не објаснувам повеќе...
Па сега Змаго е Словенски политичар кој отворено им вели на Хрватите дека се стока,а за таков Грчки барем уште не сум видел или разбрал.А споредба правев затоа што некој друг пред мене рече дека Хрватите немале така проблематични соседи.:)

Koga se spomnuva vojska nadvor, ne samo da treba da ostane nasiot kontigent sekade kade go ima , tuku treba navistina da se razmisli za razvojot na STOPANSKATA DEJNOST narecena PLATENICI.
Imame infrastruktura i znaenje za obuka , imame dovolno potencijalni kandidati za takva kariera, lesno mozeme da vospostavime pratecka i logisticka infrastruktura.................
Dobro obucen vojnik profesionalec e epten baran produkt. i realno ima mnogu pogolemi sansi da dozivee penzija vo ova vreme na globalizacija , odkolku bilo kakav rabotnik ovde doma ili nadvor , bez socijalno i penzisko, nekakov regrut....... ili ne daj Boze, tamu nekoj belosvetski borec za prava..obicen amater...
A imame i prav brend.....: MAKEDONSKI VOJNIK...mislam deka verojatno e popoznat od Makedonski Ajvar na primer.........
Isto taka bi se izbegnala situacijata toa da go pravime za bez pari ili za sitna para.......
Takov angazman e najmalku 10.000 $ neto za rabotnikot + site trosoci.....mesecno............
Toa ke bide respektabilen biznis vo idnina i ke bide steta da ne se vklucime na vreme..................., a bogati..platenici vo sekoj slucaj ne se glasacko telo koe pie nafta i na koe nekoj ke moze da mu prodava muda za bubrezi......da ne zborime za licnite kontakti koi ke gi stvorat i pogodnostite od toa......
Па тоа и ми е идејата,за брз продор на Македонците насекаде во светот со респект како што никој не памети.Замисли кога 400 војници ангажирани во мисии прават дар-мар,што би се случило со 10-20 000 исто така елитни добро специјализирани Македонци во кризните региони би немало појаки аргументи за наша афирмација.

Се согласувам. Плус тоа, војниците се „тепаат“ кој да оди. Еден мој другар фаќаше врски за да иде. :toe:
Имотната состојба само би била потик кон поголем број млади што не гледаат друг излез освен да го вложат својот живот на ризик за подобра иднина,како сопствена така и на целата држава на меѓународен план.

Член од
18 ноември 2005
Мислења
271
Поени од реакции
4
Pogolema glupost odamna ne bev cul, moze kolumnata na Bucko u Vreme da konkurira za glupost na sedmicata.
Abe akkvo povlekuvanje, nie treba da se drzime so Amerika ako sakame da ja socuvame kolku tolku drzavata. Ne mi e jasno, stvarno.
Kaj moze da se sporeduvame nie so Hrvatska, na Hrvatite ima koj da im ja cuva guzicata, Germanija e tuka i drugite evropski zemji, a nie??
Treba da pravime strateski prijatelstva so golemi sili. Podrskata za operacijata vo Irak e vistinsko nesto i mnogu pomogna, priznavanjeto na imeto, golema verojatnost za vleguvanje vo NATO vo 2008, da ne zboruvame za iskustvoto koe kje go steknat nasite vojnici.
Apsolutno sum protiv vakva peticija. OFCAR bolje naprai peticija protiv vleguvanje na MK vo EU, tie ne tretiraat ko posledni gomna i po ime ne ne vikaat. Razmisli malku.

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
океј,
гледам многу овде ги мрзи да читаат,
нема поента пастирањето извадоци од петицијата,
да сте сакале да чуете, ќе сте чуеле,
пошто со голем број од вие што се реплицирале,
секоја дискусија ќе биде излишна
еве за оние кои што им се читаат
аргументи од другата страна
3 линка од мојот блог на оваа тема:

Митови за учеството на Македонија во Ирак
НАТО ве љуби
Околу петицијата "Не пиеме нафта!"

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе па мрчите,па со таа петиција потпишувате всушност петиција за промена на сопственото име.Ако одиме на варјантата да им се спротиставиме на плановите од Буш за кратко време ќе ја изгубиме и онаа мала подршка што ја имаме од Американците.

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Pogolema glupost odamna ne bev cul, moze kolumnata na Bucko u Vreme da konkurira za glupost na sedmicata.
Abe akkvo povlekuvanje, nie treba da se drzime so Amerika ako sakame da ja socuvame kolku tolku drzavata. Ne mi e jasno, stvarno.

Kaj moze da se sporeduvame nie so Hrvatska, na Hrvatite ima koj da im ja cuva guzicata, Germanija e tuka i drugite evropski zemji, a nie??
Treba da pravime strateski prijatelstva so golemi sili. Podrskata za operacijata vo Irak e vistinsko nesto i mnogu pomogna, priznavanjeto na imeto, golema verojatnost za vleguvanje vo NATO vo 2008, da ne zboruvame za iskustvoto koe kje go steknat nasite vojnici.

Apsolutno sum protiv vakva peticija. OFCAR bolje naprai peticija protiv vleguvanje na MK vo EU, tie ne tretiraat ko posledni gomna i po ime ne ne vikaat. Razmisli malku.
Офчар: под хитно cимињаj го тоа говно од петициjа пред да не уловат грчиштата и да го употребат против нас. :nerv:

А бе слепец еден живот ни зависи од Америка, а ти сакаш да и брцаме каj шо jа боли заради излтени фрази кои си ги препишал од Бог знае каде? Не ли глеаш луге идат доброволно у Ирак, се тепаат да идат таму. А Македониjа може само да добие, не призна Америка и бар градиме некои позиции за у НАТО при целосна блокада од Грциjа. Плус, ко шо кажаа неколкумина пред мене, прв пат сме у позициjа да не сме ние тие шо дигаат востание.

И сево ова пред прием у НАТО, Бог да чува и да брани коjа глупост. И после не бил разбран. Разбран си и превише.

Добро рече georgi25, напраj петициjа за ЕУ, таму не кинат.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ваквите теми брзо одекнуваат токму онаму каде што не треба ни да се чујат,ама што да се прави кога сме си сами себе "џелати".:(

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Ваквите теми брзо одекнуваат токму онаму каде што не треба ни да се чујат,ама што да се прави кога сме си сами себе "џелати".:(

------------------------------------------------------------------------------------

Aбе па мрчите,па со таа петиција потпишувате всушност петиција за промена на сопственото име.Ако одиме на варјантата да им се спротиставиме на плановите од Буш за кратко време ќе ја изгубиме и онаа мала подршка што ја имаме од Американците.
Se slozhuvam so se prethodno kazhano od tebe i od drugite forumci! Peticijava e shtetna za Makedonija i mislam ima konsenzus po toa prashanje.

Ofchar: nema lutish, tvoevo e dobronameren hir, no e sosema pogreshen chekor vo pogreshno vreme. A seti se kako rekle starite - patot do pekolot e poslan so dobri nameri.

Napravi neshto dobro za Makedonija - trgni ja peticijata. Vlezot vo NATO e o golema vazhnost za nas, nie ne sme faktor da mozheme da diktirame neshto i imame aktivni i posilni neprijateli so pravo na veto. Shodno, poddrshkata na SAD e premnogu bitna za nashiot gol opstanok da si igrame so "pacifizam".

Kajgana Shop

На врв Bottom