Книга: Тајната на Бакарната книга

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Aма, нормално дека постоела, убаво си го дотерал сето тоа. Hо , колку и на каков нечин ќе биде прифатено ?!?

Bо суштина, колку се навлегува во проблемот, се повеќе се освестуваме за фалсификатите и дадените можности.

Mојот апсурд, апсурдот на постоењето, апсурдот на системот ...

Најинтерсна работа со студијата на бугарот од 1979 година не е самата студија туку фактот што во бугарија и под комунизам сепак излегла каква таква варијанта спротивна на белосветскиот фалсификат, додека во нашата "најдобра југославија" никој ни А не кажал спротивно на официјалната белосветска наука. Тоа ни кажува чиви интереси застапувал тито, и како фино го испраа мозокот последните 200 години на домородците од балканот со цел да си постигнат свои интереси, што е сега поинтересно, којзнае се што имаат украдено низ периодот од последните 200 години. Турција ја болело уво за нас и нашата историја, таа си гледала ќар од нас како робови, а во мегувреме западњаците сигурно имале и оформено агенции кои работа на крадење на артефакти. ЖАЛНО Е.

Блгарот бил храбар - во странство.

И ние имаме автори кои објавиле трудови за нелогичноста и небулозата за се што е поврзано со славсите и пан-хеленизмот,но тие,од нас самите,не се атрактивни. "Aтрактивни" се, да речеме, Маргарита Бузалковска - Алексова, од Институт за класични студии-Философски факултет, Скопје со дела како "Класификација на препозиционални сложенки - апелативи во микенскиот грчки".

Грчки јазик пред грци, грци пред грци, тоа е наука, бре. Иако и ќорав ќе разбере дека микенската култура била пред Елините, поблиска е до Египетската и Пелазгиската. Hо кога човек (жена во случајов) се инспирира и учи од други "атрактивни учени" кои го дешифрирале Линеарното Б писмо, кои "стручно" преведуваат од микенските записи:

E-QE-TA [и еве сега "стручен превод" на "светски учени"-heqetas]

Tоа е фалсификат на дело...накалеми му ас-ес-ос и ете ти "микенски грчки"...

A E-QE-TA е ЧЕТА, како што и QA-SI-RE-U е КЕСАР-ЦЕЗАР-ЦАР, а не и фалсификуваниот "превод" quasileus = basileus...
и т.н....

Голема небулоза е и дека, сите што пишувале со Феникиски алфабет, кој подоцна бил изменет (како ние денес да сме имуни на тоа, па не сме менувале букви и измислувале нови. Пример, каде се некои карактери-слова од црковно-македонското писмо?)...
биле Хелени...

P.S. Bо контекст, големиот учен, Чедвик, кој го "дешифрирал" Линеарното Б писмо, дава вакви објаснувања:

Името КЛИМЕН (фалсификатот следи-ос) е во исто време кога и MO-RO-QA [фалсификатот следи-moiroqquas],..
кој е поврзан со KO-RE-TE, PO-RO-KO-RE-TE [koreter, prokoreter],што означувало "guardian" and "manager, imperial officer/governor" respectively...

Kако ние да ги немаме истите зборови и ден-денес: не ме КОРЕТЕ, нема да ме ПОКОРИТЕ.

3а КЛИМЕН: од Хелените-грците,тогаш немало ни Х-Г oколу Mедитеранот...

иако и ќорав ќе разбере дека микенската култура била пред Елините,поблиска е до Египетската и Пелазгиската...

Тоа е точно. Микенската и Критската се блиски култури и се развиваат 2000-1600 година пред Христос, додека Јонциве и Еолциве доаѓаат во 1200тата година. Е сега до детали не знам, само знам дека Дорциве едно време седеле во Јужна Македонија, па се симнале кон карпите надолу. Хелените почнуваат со асимилицаија на таа нација, и така денес гордо се прчат со тоа.... Само едно не сваЌаат дури и тезата со доаѓањето на Словените во 6-7век да е вистина( не е баш) претставува ист начин на креирање нација. Али тоа е!:toe:

ААА, шо убаво ни беше позади карпатите. Кој ѓаол не натера да доаѓаме овде, па да си имаме работа со грци, албанци....

Се шалам бе, нема везе какви карпати какви бакрачи, од овде сме си биле ние. Погледнете лингвистички карти од пред 10 век ќе видите од кај почнало да се шири и јазик и писменост.

п.с. Тоа кај шкотланѓаните Mc како на пример McDonald (шо би рекле бугарите МкДоналдс) доаѓа како ознака дека предците им се од Македонија. Од кај иначе гајда у шкотска. ОЗБИЛНО.

Hајозбилно, прав си ...

3атоа и сакаат да не избришат официјално. Mудроста се наоѓа во нас самите. Cите кренале глава и се удираат од гради.

3а нас од голема важност е да се преведат старите записи однесени во МАРСЕЈ, јавната тајна за претците на белата раса ...

ААА, шо убаво ни беше позади карпатите. Кој ѓаол не натера да доаѓаме овде, па да си имаме работа со грци, албанци....

Се шалам бе, нема везе какви карпати какви бакрачи, од овде сме си биле ние. Погледнете лингвистички карти од пред 10 век ќе видите од кај почнало да се шири и јазик и писменост.

п.с. Тоа кај шкотланѓаните Mc како на пример McDonald (шо би рекле бугарите МкДоналдс) доаѓа како ознака дека предците им се од Македонија. Од кај иначе гајда у шкотска. ОЗБИЛНО.

Брате закон си:smir:

Knigata e dobra. Interesna i sto e najbitno otkako ke ja procitas te stava vo razmisluvanje. Da bese Den Braun pisatel ke i dodadese uste 200 strani, ke ja promovirase na nivooouuuu, i ke bese kniga na godinata vo svetot. Ama bidejki tuka nisto ne e kako sto treba, knigata pomina ni ne promovirana kako sto treba. I da ne e vistina dovolno e sto ke ne natera da se zainteresirame poveke za vremeto vo koe ziveel Aleksandar. Za zal mnogu malku luge vo MAkedonija znaat nesto poveke za nego osven toa deka e NASH, i on i Solun!

АНГРУ !
дали знаеш зошто вардар е древно македонски ?

Појма немам, а и сеуште верен одговор немам, тоа не значи дека е нов збор. кажаа некои вардење, па варење, незнам.

Се надевам не се лутиш за РЕБУШ=ГОЦА, бидејки кога постираш е како да работиш со шифри. Па затоа и реков дека треба да се части за постовите за Персија.

јаска си знам .
ШТООО! ТИ НЕ СИ ЗНАЕШ ?

http://www.forum.kajgana.com/showpost.php?p=1086605&postcount=42

natpisgorgijanagoricaneaq2.jpg

Гоца, види го линкот, а види го и крстот на почетокот од текстот, го има на повеќе места во МК, дали мислиш е поврзан со ребушот.

А има и една игрица каде Македонската фаланга на рамениците го носи истиот симбол. Треба да го побарам линкот, ја симнав тогаш сликата, демек дел од хеленската војска.

unitshowcasehelesu3reviej5.jpg

bronzecrownwithstippledwv8.jpg

Некој случајно да не си помисли дека се зафркавам со сликата од игрицата, еве горе на слика е наод од Вергина/Кутлеш и го содржи истиот крст како оној на медаљонот на Василиј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom