Масони

Сталин

Висарионович
Член од
24 декември 2008
Мислења
239
Поени од реакции
11
Vidi sega ova sto me prasuvas e licno viduvanje,jas nitu sum bil nitu verojatno ke bidam vo takva uloga za da znam iskustveno da ti odgovoram.Mozam od druga strana da ti kazam deka posle brodolom ako ostanat 2ca preziveani i se drzat za drvo koe ne moze da gi izdrzi dvajcata tuku samo edniot od niv dokolku edniot se oslobodi od drugiot toa ne e kriminal oti podobro da se spasi eden otkolku da se udavat obajcata.Spored mene da se boris ,da vojuvas za da izvojuvas sloboda za sebe i za svojot narod e edno a drugo e da vodis osvojuvacki vojni.Prvoto go opravduvam a vtoroto ne.
Го оправдувам тоа што го зборуваш, но доколку е наредбата дадена од човек кој не е масон. Значи сепак и кај вас постојат исклучоци. Јас знам дека кога некоја личност се зачленува во големата ложа има заклетва има и ритуали, но според примерот кој го дадов со претседателот доколку даде таква наредба која страдаат луѓе тогаш тој ја крши таа заклетва која ја дал. Ако постојат исклучоци во една организација тогаш законите на организацијата ги применувате во зависност за која личност станува збор, а не за постапките. Знам како одат тие работи, ние во нашата организација имаме закони кои ги гонат сите членови, ако некој поважен член го скрши тогаш немаме исклучоци.
Во примерот кој го дадов умираат луѓе, како што знам ако некој масон го направи тоа, тогаш тоа е најголем срам и прекршок за ложата и мора да се санкционира.

Член од
24 мај 2007
Мислења
78
Поени од реакции
7
Здраво!! Од кога ја немам посетено темава,и усте е актуелна.
Интересна е друзбава :smir:. Мислам дека колку и да сака некој да нагрди делото на Масоните,има мозност и аргументи за тоа, не дека во доктрините на масоните нема работи кои се за поздравување. Самиот факт,за долгата еволуција, и многуте друштва , ложи,братства,организации на луѓе (обединети за постигнување на некоја заедничка цел),па се до нивното обединување во унифициран кодекс,на правила,цели (Масони),повлекле доволно,од времето во кое постоеле,нивните залагања,па дури и политичкото и општевственото уредување на државата,каде и постоеле.Не навлегувам подробно,мислам дека се разбираме!
Пример......да бидеме реални, кој го турка NWO,не е ли тој масон од доста висок ранг,и колку е тоа оправдано и здраво?

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Zidarski дали некој едноставно не можи да се приклучи на некоја масонска ложа и потоа сите тие тајни внатрешни ритуали, знаци на меѓусебно распознавање, залагањата идеите и дејсвувањата на масонеријата итн ... потоа тоа да го предаде на јавноста ?
Што потоа со тој човек ?:pop:?

Што потоа со "мистиката" за масонството ?

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Има десетици такви обиди до сега - колку само книги имаат издадено во последниве два века такви луѓе...
И ништо. Ништо нема да се случи со тој човек - ќе биде исклучен од братството, ќе биде целосно игнориран од сите масони, ќе биде обележан како човек кој не е достоен да биде сметан за човек. Верувај ми - нема поголема казна од тоа.
Има стотици книги издадени за масонството и за работењето на ложите - голем дел се од активни масони. Мистиката на масонството не изгубила ништо со тоа.
А колку до "вистинското" знаење... ако некој е доволно долно суштество, за да биде спремен да ги издаде основните работи, како што се знаците за распознавање - тогаш верувај ми - тој нема вистинско знаење за масонството, ниту пак за неговите тајни.

skywallker77

realen pragmaticar
Член од
1 октомври 2009
Мислења
223
Поени од реакции
28
Predavnikot na masonite ke bide kaznet taka sto ce bide iozbegavan i izoliran ne samo od masonite tuku i od celoto opsestvo zatoa sto masonite se mnogu vlijatelni i imaat svoi luge vo site granki taka sto mozat da vlijaat vrz celiot zivot na onoj koj ce gi predade.Zgora na toa otkako covek ce stane mason toj postepeno napreduva ne znae odma se pa poradi toa i da se pojavi predavnik od podolnite redovi nema sto mnogu da kodosi a pak ako veke e vo ponaprednite redovi nego mu e jasno dokolku napravi takvo nesto sto go ocekuva i so kakva mok ke se sudri i mene licno ne mi se veruva nekoj ponapreden da go stori toa.Sepak site knigi koi se napisani od masoni ili masoni koi se iskluceni od toa drustvo ukazuvaat deka sepak tie postojat i odlicno funkcioniraat poveke vekovi znaci predavnicite na nivnite redovi sepak ne uspeale mnogu da mu nastetat zatoa sto verovatno za da dopre covek do nivnite dlaboki tajni treba mnogu da se dokazuva,a onie veke dokazanite sigurno se istestirani mnogu dobro taka da takva rabota nema ili e mnogu retka.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
Predavnikot na masonite ke bide kaznet taka sto ce bide iozbegavan i izoliran ne samo od masonite tuku i od celoto opsestvo zatoa sto masonite se mnogu vlijatelni i imaat svoi luge vo site granki taka sto mozat da vlijaat vrz celiot zivot na onoj koj ce gi predade.Zgora na toa otkako covek ce stane mason toj postepeno napreduva ne znae odma se pa poradi toa i da se pojavi predavnik od podolnite redovi nema sto mnogu da kodosi a pak ako veke e vo ponaprednite redovi nego mu e jasno dokolku napravi takvo nesto sto go ocekuva i so kakva mok ke se sudri i mene licno ne mi se veruva nekoj ponapreden da go stori toa.Sepak site knigi koi se napisani od masoni ili masoni koi se iskluceni od toa drustvo ukazuvaat deka sepak tie postojat i odlicno funkcioniraat poveke vekovi znaci predavnicite na nivnite redovi sepak ne uspeale mnogu da mu nastetat zatoa sto verovatno za da dopre covek do nivnite dlaboki tajni treba mnogu da se dokazuva,a onie veke dokazanite sigurno se istestirani mnogu dobro taka da takva rabota nema ili e mnogu retka.
A dali si ti del od bratstvoto.........:nesum::helou:

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Карл Келнер, основачот на O.T.O., тврдел дека научил техники на сексуална магија од тројца мајстори на оваа уметност. Почнувајќи од 1904 година, Келнер и О.Т.О. почнале да се појавуваат во германскиот масонски весник „Орифлејм“ (Oriflamme), а изданието од 1912 година пишува:
“ Нашиот ред го има клучот кој ги отвора сите масонски и херметички тајни, имено тоа е учењето за сексуалната магија, а тоа учење без исклучоци ги објаснува сите тајни на масонеријата и на сите системи на религии."

:toe:????????????????????????????????????????????????????????????????????????

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Мистиката не се губи поради степените ... Знаеш само до таму до каде треба да знаеш така да и да те исклучат , ти губиш се , што си можел да научиш а со самиот факт дека не го практикувасш и она кое го знаеш .
Изолациата и срамот се најголемата казна која човек кој е масон може да ја доживее ... Во очите на она кое те воздигнало стануваш еднаков на ништо ... не постоиш ... Шо значи неможи да постои поголема казна од тоа .

ВО однос на ова со О.Т.О. , Гледај и јас можам да тврдам дека сум творецот на светот и целиот универзум . Ама и да вервам дека е така , то нема да ме напраи навистина да сум .
Дека врска мегу О.Т.О и масоните има е неоспорливо ... ама дека чак толку многу знаат ... се сомневам ...

Освен то мислам дека Љубовна магиа и масонство ... некако не ми одат во иста реченица .

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ne se fakjajte odma za Kodot na Da Vinci, ne e tolku dobra knigata kako sto e najavuvana.

Za masonite e podobro da doznaete od nekoj sto e zapoznaet so toa, a ne preku kniga.

Divine, eve eden link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry
Извини, ама Википедија не е кредибилен извор на информации. Така да кога веќе препорачуваш, препорачај нешто подобро.

Здраво!! Од кога ја немам посетено темава,и усте е актуелна.
Интересна е друзбава :smir:. Мислам дека колку и да сака некој да нагрди делото на Масоните,има мозност и аргументи за тоа, не дека во доктрините на масоните нема работи кои се за поздравување. Самиот факт,за долгата еволуција, и многуте друштва , ложи,братства,организации на луѓе (обединети за постигнување на некоја заедничка цел),па се до нивното обединување во унифициран кодекс,на правила,цели (Масони),повлекле доволно,од времето во кое постоеле,нивните залагања,па дури и политичкото и општевственото уредување на државата,каде и постоеле.Не навлегувам подробно,мислам дека се разбираме!
Пример......да бидеме реални, кој го турка NWO,не е ли тој масон од доста висок ранг,и колку е тоа оправдано и здраво?
Има посебна секта кај Масоните која претставува само еден мал дел од Илуминатите. Сатанистите. Пред некој да ме опомене дека масоните се вонглавно христијани и муслимани, јас самиот да напомнам дека веќе две години комуницирам со американски масон од 17ти степен, и тој самиот ми кажа дека во ложите се примаат и сатанисти. Не е важно дали си христијанин, или сатанист, важното за Масоните е дека веруваш во виша сила, не е важно дали таа сила е Бог или Луцифер. Масоните како што добро знаете имаат 33 степени во нивните ложи. 90% од сите 33ти степен масони се сатанисти. Се започнало кога првиот 33ти степен масон сатанист почнал да ги унапредува сите сатанисти од помал степен пред околу три века. колку повисок степен си, имаш повеќе моќ и можности на располагање.

Инаку Илуминатите претставуваат многубројни тајни друштва од кои масонскиот сатанистички култ е само еден од нив. некои од вас сигурно слушнале за некои од нив, но еве да ги набројам: Розикруцијанците (The Rosicrucians), Свиток и Клуч (Scroll and Key Society), Череп и Коски (Skull & Bones Society), Фи Бета Капа (Phi Beta Kappa Society), Редот на Источните Храмови (Ordo Templis Orientis), Хермискиот Ред на Златната Зора (Hermetic Order of The Golden Dawn),Витезите Темплари (Knights Templar) Билдербершката Група (The Bilderberg Group), Зионистите (The Priory of Zion/Sion), Опус Деи (Opus Dei), Клубот на Рим (Club of Rome), Трилатералната Комисија (Trilateral Commission) Култот на Тул (Thule Society), Култот на Врил (Vril Society), Баваријанците (Bhavarians), Групацијата Камагол (Kamagol Group), Камагол II (Kamagol II), Гиза социолошка авангарда (Giza / Gizeh Intelligence), Народник (руско тајно друштво кое вклучува и македонци).Ова е само дел од една многу долга листа на тајни организации и општества, да ги набројам сите треба да останам овде цела ноќ. Илуминатите имаат поврзаност со сите овие горенаведени.

Самиот збор претставува просветленост со знаење и свесност. Се сметат себе си за просветлени луѓе и посупериорни од останатиот човечки шунт како што доста често не нарекуваат. Илуминатите претставуваат елитата од елитата, значи, највисоките членови на овие тајни општества се илуминати, не сите, значи бидете внимателни да не генерализирате. Можеби ке сретнете масон некој ден, не значи дека е сатанист и / или член на илуминатите. Повеќето масони не се ни свесни дека нивните друштва се содржат илуминати на нивните највисоки функции.

NWO (Новиот Светски Поредок) го туркаат Илуминатите. Главни друштва во креирањето на овој план се Череп и Коски, Гиза Авангардата, Билдербершката Група и Трилатералната Комисија, заедно со помали групи на масони.

Да напоменам и дека 70% од тајните друштва во светот влечат корени од античкото масонство и дека сега претставуваат сосема други друштва со филозофија поинаква од таа на масоните, најчесто и поцрна.

Исто да напоменам дека има две различни верзии на Нов Светски Поредок, од кои и двата не се во наш најдобар интерес. Едниот е помрачен од другиот, но сепак ќе бидеме ставени во ситуација да бираме помало или поголемо зло.

Како и да е, има многу за објаснување и ќе објаснам само ако има некој интерес за тоа, ако не, постов нека остане ваков каков што е.

Zidarski дали некој едноставно не можи да се приклучи на некоја масонска ложа и потоа сите тие тајни внатрешни ритуали, знаци на меѓусебно распознавање, залагањата идеите и дејсвувањата на масонеријата итн ... потоа тоа да го предаде на јавноста ?
Што потоа со тој човек ?:pop:?

Што потоа со "мистиката" за масонството ?
Затоа даваш заклетва и потпис со твојата крв, дека ако ги предадеш најголемите тајни на Масонството, и тоа се открие, дека ќе платиш со живот. Во споредба со Илуминатите, ова е добро, зошто Илуминатите те оставаат да живееш, но ти го убиваат семејството.

Затоа никој не го знае најголемите тајни на Масонството, зошто никој се уште не ги предал. Жив, мислам.

Карл Келнер, основачот на O.T.O., тврдел дека научил техники на сексуална магија од тројца мајстори на оваа уметност. Почнувајќи од 1904 година, Келнер и О.Т.О. почнале да се појавуваат во германскиот масонски весник „Орифлејм“ (Oriflamme), а изданието од 1912 година пишува:
“ Нашиот ред го има клучот кој ги отвора сите масонски и херметички тајни, имено тоа е учењето за сексуалната магија, а тоа учење без исклучоци ги објаснува сите тајни на масонеријата и на сите системи на религии."

:toe:????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Со помош на знаењето од областа на сексуалноста и сексуалната енергија може да се создадат синдром на повеќекратна личност, ако се употреби соодветна техника, и истата и ефикасно применета, заедно со садизам. Педофилија.

Луѓето кога развиваат повеќекратна личност се полесни за контолирање, зошто новите личности се полесни за искористување и пофрагилни. Особено од психолошки аспект. Обично една од новите личности се користи за овие цели, и лесно може да биде подложна на умствена контрола. Потоа лесно, дејствата што се случиле додека оваа нова личност била во контрола, можат да бидат потиснати до тој степен, што некогаш е неможно да се повратат.

Ова било усовршено од страна на Алистер Кроули. Наводно, врз неговите успеси влијаеле учењата на вонземска група на суштества од ѕвездениот систем на Сириус Б. Убаво би било да направите мало истражување за Алистер Кроули и неговите материјали. Ги има на интернет.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Citajki go tvojot dosta dolg post zakluciv deka i nie makedoncite imame luge so darba taka da prijatele slobodno zemaj pero vo raka i ke bides pouspesen i od Den Braun.Inaku licno poznavam masoni i od 33ti stepen i od 32ri stepen izvonredni karakteri i prijatni luge sekogas spremni da pomognat na sekoj koj ke pobara pomos od niv.A toa za potpisuvanje so krv pri postanuvanje mason sekoja cest do nadmina i pogore posoceniot pisatel na bestseleri.I za kraj sovet sibaj pravo kaj Vasko vo emisijata vo centar oti mi mirisa na top scena-emisija.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Citajki go tvojot dosta dolg post zakluciv deka i nie makedoncite imame luge so darba taka da prijatele slobodno zemaj pero vo raka i ke bides pouspesen i od Den Braun.Inaku licno poznavam masoni i od 33ti stepen i od 32ri stepen izvonredni karakteri i prijatni luge sekogas spremni da pomognat na sekoj koj ke pobara pomos od niv.A toa za potpisuvanje so krv pri postanuvanje mason sekoja cest do nadmina i pogore posoceniot pisatel na bestseleri.I za kraj sovet sibaj pravo kaj Vasko vo emisijata vo centar oti mi mirisa na top scena-emisija.
Фина реплика, и фала на комплиментот, не знам точно по која основа, но нема врска. А тоа дека познаваш масони, супер. Не дека тие се кријат, баш јавно се декларираат за масони. Како и да е, ако имаш некоја контра-реплика на тоа што го напишав, слободно пуцај, а не да делиш "комплименти". :tapp: Темата не го бара тоа.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Таман сакав да го игнорирам постов... бидејќи е доста бесмислен... ама гледам дискусија се развила, па ајде малку со факти...

Извини, ама Википедија не е кредибилен извор на информации. Така да кога веќе препорачуваш, препорачај нешто подобро.
Баш така - внимавај од каде црпиш информации...

Има посебна секта кај Масоните која претставува само еден мал дел од Илуминатите. Сатанистите.
Не е точно. Веќе имам зборувано за ова на форумов - сатанистите не може да станат членови на масонската ложа! Дури и во најхуманистичките свои верзии, сатанизмот е сосема спротивен на основите на масонското учење, така што - оваа теза веднаш паѓа во вода. Дури ни филмови од типот "ама они влегуваат како христијани, па после стануваат сатанисти", и тоа се чисти глупости, што било кој разумен човек не може да ги сфати сериозно.

Пред некој да ме опомене дека масоните се вонглавно христијани и муслимани,
Не се. Има и евреи, Хинду итн...

јас самиот да напомнам дека веќе две години комуницирам со американски масон од 17ти степен,
Е видиш... овој елемент доволно зборува. Штом е некој "17ти степен", значи зборуваме за Шкотскиот Ред. Штом зборуваме за Шкотскиот Ред, тогаш "пријателот" со кој комуницираш, треба да е 18ти, 32ри или 33ти степен. Нема да навлегувам во дополнително објаснување, затоа што тоа е внатрешна работа на Орденот, но е факт кој релативно лесно може да се провери. Така што - провери си точно со кого зборуваш, ако "пријателот" воопшто постои...

А колку до сатанизмот... еве ти што вели 17тиот степен:
17th degree - Knight of the East and West: The lessons of this degree are that loyalty to God is man's primary allegiance, and the temporal governments not founded upon God and His righteousness will inevitably fall.

А еве што вели и 18тиот степен:
18th degree - Knight Rose Croix: This degree teaches that life and it's strengths come from God.

Многу сатанистички идеи, нема што...

и тој самиот ми кажа дека во ложите се примаат и сатанисти. Не е важно дали си христијанин, или сатанист, важното за Масоните е дека веруваш во виша сила, не е важно дали таа сила е Бог или Луцифер.
Јок! Не е важно дали си Христијанин, Муслиман, Евреин или некоја друга монотеистичка религија. Дури и не мора да имаш конкретна религија, се додека веруваш во Виша Сила. Но - не може да си сатанист. Вишата Сила, треба да е креатор, создател и пред се - треба да е Врховно Битие (Supreme Being).
Како што реков - дури и во најхуманистичките варијанти на сатанизмот, ова не е случај.

Масоните како што добро знаете имаат 33 степени во нивните ложи.
Стварно?! Фала на информацијата...
Но - масоните имаат 3 степени во ложите. Само три степени го содржат вертикалниот развој, а потоа - има странични ордени кои не се вертикален развој туку хоризонтален. Тоа што ти го опишуваш е Шкотскиот ред, кој има 33 степени. Јорк има 11. Шведскиот ред има исто 11 (таму пак - единствена земја во свет каде што се примаат само Христијани). Сепак - Јорк степените не се ниту пониско, ниту повисоко од Шкотскиот, а ни едните ни другите пак не се повисоко од третиот степен на таканаречената "сина" ложа.
Затоа - убаво кажа, Википедија не е добар извор на информации... но и многу други бесмислени сајтови не се.

90% од сите 33ти степен масони се сатанисти. Се започнало кога првиот 33ти степен масон сатанист почнал да ги унапредува сите сатанисти од помал степен пред околу три века. колку повисок степен си, имаш повеќе моќ и можности на располагање.
Ете, пак проблем со фактите... Пред три века, во раните 1700-ти години, членството било ограничено само и исклучиво на Христијани. Кон крајот на векот, почнуваат да се примаат членови од сите религии. Шкотскиот орден, почнува дури во 1801-ва година, иако постојат некои од неговите степени и порано, сепак - 33-тата степен и структурата се формира дури во 1801-ва година.
Не, колку повисок степен си толку повеќе одговорности имаш во активностите на ложата. Инаку - нема апсолутно никаква моќ ниту пак можности кои ти се на располагање. Ниедна од степените на масонството не крие во себе некоја моќ, ниту пак ако напредуваш во степените нешто материјално ќе добиеш, освен лично знаење и усовршување.

Инаку Илуминатите претставуваат многубројни тајни друштва од кои масонскиот сатанистички култ е само еден од нив.
Илуминатите не постојат повеќе од 200 години. Кон крајот на 18-ти век престануваат да постојат. Масонски сатанистички култ никогаш не постоел, освен во главите на неколку религиозни фанатици од САД, кои одат дотаму што регистрираат дури сајтови на "сатанистички ложи". Имаше пред некое време еден таков кој се претставуваше како Голем Маг на сатанистичка масонска ложа на Харвард Универзитетот... Брза проверка од страна на братството, лесно потврди дека никогаш немало таква ложа и дека човекот е баптистички свештеник кој се обидува да го оцрни масонството по секоја цена.

некои од вас сигурно слушнале за некои од нив, но еве да ги набројам:
Ајде... а јас ќе пишувам едно по едно кои од нив се масонски, а кои не.
Розикруцијанците (The Rosicrucians),
Постојат во две форми - едната е масонски орден, се занимава со мистика, алхемија, со длабоки филозофски проучувања. Има и немасонска варијанта. Двете не се меѓусебно поврзани.
Свиток и Клуч (Scroll and Key Society),
Не е масонска организација, никогаш не била.

Череп и Коски (Skull & Bones Society),
Не е масонска организација, никогаш не била. Напротив - основачот самиот тврдел дека масонството не можело да му го пружи тоа што го барал, пред се заради тоа што е забрането да се зборува за политика, а неговата основна цел е политичко и економско влијание. Многу моќна организација е, но не е масонска.

Фи Бета Капа (Phi Beta Kappa Society),
Универзитетско братство во САД, нема врска со масонството.
Редот на Источните Храмови (Ordo Templis Orientis),
Основачите биле членови на нерегуларни ложи во Англија и Франција и самите тврделе дека знаат скриени тајни на масонството... истото го тврделе и уште стотици други луѓе, кои формирале стотици други здруженија со доста пократок век. Во секој случај - ОТО не е масонска организација иако тие самите тврдат дека се. Ниедна регуларна масонска структура во светот не ги признава и не ги прифаќа. Не само - ами не може да си член и на ОТО и на масонската ложа, заради некомпатибилност на учењата.
Хермискиот Ред на Златната Зора (Hermetic Order of The Golden Dawn),
Истотака - не е масонска организација.

Витезите Темплари (Knights Templar)
Исто како со розенкројцерите, има две варијанти - масонска и немасонска. Масонската е дел од Јорк орденот (и се примаат само Христијани), немасонската не е поврзана со ложата по никаков начин и е посебна организација и во неа примаат и жени (сите мора да се Христијани). Немасонската организација - постои и во Македонија.
Билдербершката Група (The Bilderberg Group),
Не е масонска организација. Во групацијата членуваат и жени, тоа доволно зборува.
Зионистите (The Priory of Zion/Sion),
Не е масонска организација (да не зборуваме што Ционистичката организација не се вика Priory of Zion, туку е тоа измислица на автори од 70-тите години. Малку повеќе проучување на темава ти треба пријателе...)
Опус Деи (Opus Dei),
Католичка организација - нема врска со масонството, дури се доста големи противници.

Клубот на Рим (Club of Rome), Трилатералната Комисија (Trilateral Commission) Култот на Тул (Thule Society), Култот на Врил (Vril Society), Баваријанците (Bhavarians), Групацијата Камагол (Kamagol Group), Камагол II (Kamagol II), Гиза социолошка авангарда (Giza / Gizeh Intelligence), Народник (руско тајно друштво кое вклучува и македонци).
Ниедна од овие не се поврзани со масонството по никаков начин.

Ова е само дел од една многу долга листа на тајни организации и општества, да ги набројам сите треба да останам овде цела ноќ. Илуминатите имаат поврзаност со сите овие горенаведени.
Имаат поврзаност, во главите на лудаци како Дејвид Ајк. Не знам зошто сите тајни организации и здруженија им се припишуваат на масоните. Има стотици тајни здруженија по светов. Масонството не е тајно здружение!

Самиот збор претставува просветленост со знаење и свесност. Се сметат себе си за просветлени луѓе и посупериорни од останатиот човечки шунт како што доста често не нарекуваат. Илуминатите претставуваат елитата од елитата, значи, највисоките членови на овие тајни општества се илуминати, не сите, значи бидете внимателни да не генерализирате.
А добро, да знаеме, па да ги разликуваме... Оф...
Илуминатите - да, се сметале себе си за нешто повеќе од останатите... Затоа биле исфрлени од масонските ложи и подоцна забранети и од државата (патем - човекот кој управува со Баварија во тој момент и кој ги забранува - е масон).

Можеби ке сретнете масон некој ден, не значи дека е сатанист и / или член на илуминатите. Повеќето масони не се ни свесни дека нивните друштва се содржат илуминати на нивните највисоки функции.
Еј, фала за помошта, ќе ти бидам должен...:vozbud:
Сретнувам масони секој ден. Масоните се многу свесни какви членови има во нивните ложи. А ти, кој не си влегол никогаш во ложа - извини, ама не знаеш.

NWO (Новиот Светски Поредок) го туркаат Илуминатите. Главни друштва во креирањето на овој план се Череп и Коски, Гиза Авангардата, Билдербершката Група и Трилатералната Комисија, заедно со помали групи на масони.
:nenene: Масонството нема врска со ова, од проста причина што е само алатка за личен развој и усовршување. Не е возможно некој да ти нареди да направиш нешто, да те води некаде, не постои таква хиерархија. Ама - видиш, не пишува така во сајтовите од каде што ти црпиш информации... терај...

Да напоменам и дека 70% од тајните друштва во светот влечат корени од античкото масонство и дека сега претставуваат сосема други друштва со филозофија поинаква од таа на масоните, најчесто и поцрна.
Да, точно (иако не од античкото, туку од современото). ОТО е еден пример.

Исто да напоменам дека има две различни верзии на Нов Светски Поредок, од кои и двата не се во наш најдобар интерес. Едниот е помрачен од другиот, но сепак ќе бидеме ставени во ситуација да бираме помало или поголемо зло.
ОК... најлесно е да се обвинува некој друг за сопствената неспособност... но тоа не е ништо ново.

Како и да е, има многу за објаснување и ќе објаснам само ако има некој интерес за тоа, ако не, постов нека остане ваков каков што е.
О, ќе ми биде драго да дискутираме - точка по точка. Во секое време!

Затоа даваш заклетва и потпис со твојата крв, дека ако ги предадеш најголемите тајни на Масонството, и тоа се открие, дека ќе платиш со живот.
:tapp:
Ова освен во романи на Ден Браун, веројатно се сретнува и во ефтина крими литература, но никаде на друго место! Потпис со твојата крв?! Секој ден човек ќе чуе по нешто ново... нема крај...
За заклетвите имам зборувано, ако не те мрзи побарај... но најголемата казна во масонството е да бидеш исклучен од ложата. Нема ништо полошо од тоа.

Во споредба со Илуминатите, ова е добро, зошто Илуминатите те оставаат да живееш, но ти го убиваат семејството.
Уф, значи добро е... :kesa:
И ова го прочита од луѓе кои ги откриле тајните на масоните и илуминатите, а сепак - и тие се живи и здрави и нивните семејства... хм... интересно...

Затоа никој не го знае најголемите тајни на Масонството, зошто никој се уште не ги предал. Жив, мислам.
Аха... а од каде ова го знаеш? Мислам, ако е толку тајно, нели...

Со помош на знаењето од областа на сексуалноста и сексуалната енергија може да се создадат синдром на повеќекратна личност, ако се употреби соодветна техника, и истата и ефикасно применета, заедно со садизам. Педофилија.
Во масонеријата - вакви работи се строго забранети... тоа Кроули во ОТО нешто има забегувано, ама тоа си е негов проблем... секој со своите лудости.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Луѓето кога развиваат повеќекратна личност се полесни за контолирање, зошто новите личности се полесни за искористување и пофрагилни. Особено од психолошки аспект. Обично една од новите личности се користи за овие цели, и лесно може да биде подложна на умствена контрола. Потоа лесно, дејствата што се случиле додека оваа нова личност била во контрола, можат да бидат потиснати до тој степен, што некогаш е неможно да се повратат.
Интересно... затоа што за да бидеш член на масонската ложа, мора да си во добро ментално здравје, инаку ќе бидеш исклучен. :nesvest:

Ова било усовршено од страна на Алистер Кроули. Наводно, врз неговите успеси влијаеле учењата на вонземска група на суштества од ѕвездениот систем на Сириус Б. Убаво би било да направите мало истражување за Алистер Кроули и неговите материјали. Ги има на интернет.
Фати читај Дејвид Ајк, ќе ти се допадне, сигурен сум. Да не ме разбереш погрешно - кај него нема грам точна информација, но гледам дека на иста бранова должина сте според интересите...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Таман сакав да го игнорирам постов... бидејќи е доста бесмислен... ама гледам дискусија се развила, па ајде малку со факти...

Баш така - внимавај од каде црпиш информации...
Хмм, факти? А може да ми кажеш од каде ти ги црпиш, овие ... "факти"?

Информациите добро кажав од каде ми се, и тоа се двоумев дали тоа да го спомнам или не, баш поради луѓе како тебе ама ај, како и да е, веќе е сторено.

Не сум масон така да не знам дали тие информации се 100% точни. Но стартерот на темава посака да знае нешто за масоните и тоа што јас го знам сакав да го споделам. Никој не побара докази.

Инаку, читајќи го твојот пост си помислив можеби ти самиот си масон, со оглед на фактот дека толку многу знаеш за нив, и тоа не ме сфаќај погрешно, не е далеку од реалноста, можеби и си, но видиш, има еден мал проблем....

Ако си влезен во ложата (било која ложа), не можеш туку така да сееш детални информации за случувањата, распоредите, и учењата за секој степен итн. Инаку цената за предавство на тајните на масонството сепак Е смрт. Но мислам дека тоа не се спомнува во ефтините книги за масони што ги продаваат на градски плоштад (а ги имам, верувај, само тоа што постирав нема никаква врска со нив, тие ми се само од тривијалност и занимација, не верувам во нив).

Така што, тоа што го кажа дека се учело на 17ти степен, 18ти степен итн., јас такви информации побарав, ама не добив од него, зошто е недозволиво да се делат со некој што не а масон, така што многу ме интересира од каде ТИ ги доби твоите.

Не е точно. Веќе имам зборувано за ова на форумов - сатанистите не може да станат членови на масонската ложа! Дури и во најхуманистичките свои верзии, сатанизмот е сосема спротивен на основите на масонското учење, така што - оваа теза веднаш паѓа во вода. Дури ни филмови од типот "ама они влегуваат како христијани, па после стануваат сатанисти", и тоа се чисти глупости, што било кој разумен човек не може да ги сфати сериозно.
Според кого? Тебе? И твоите "факти"? Дури и да си масон, тогаш треба да имаш на знаење дека сите ложи не оперираат на истиот начин. Секоја ложа си има свој кодекс на иницијација, или тоа заборави да го спомнеш? Сатанистите го сметаат Луцифер / Баал за свој креатор и господар на Универзумот, тој за нив, е Виша Сила. И да, се работи за пасивен сатанизам, не се толку луди да внесат во ложата сатанисти кои пијат крв и изведуваат ритуали на жртвување. Убаво е потенцирано - БИЛО КОЈА РЕЛИГИЈА.

Не се. Има и евреи, Хинду итн...
Навистина? Не знаев ...:aplauz:. Инаку познат ти е зборот мнозинство? Евреите таму споро но ефикасно стануваат мнозинство, но христинајнските католици се најмногубројни.

Е видиш... овој елемент доволно зборува. Штом е некој "17ти степен", значи зборуваме за Шкотскиот Ред. Штом зборуваме за Шкотскиот Ред, тогаш "пријателот" со кој комуницираш, треба да е 18ти, 32ри или 33ти степен. Нема да навлегувам во дополнително објаснување, затоа што тоа е внатрешна работа на Орденот, но е факт кој релативно лесно може да се провери. Така што - провери си точно со кого зборуваш, ако "пријателот" воопшто постои...
Мене не ме интересираа редовите, не во тој момент, имав други прашања на кои барав одговор, но чим ти толку просто светиш со знаење, да те прашам тебе, а?

А колку до сатанизмот... еве ти што вели 17тиот степен:
17th degree - Knight of the East and West: The lessons of this degree are that loyalty to God is man's primary allegiance, and the temporal governments not founded upon God and His righteousness will inevitably fall.

А еве што вели и 18тиот степен:
18th degree - Knight Rose Croix: This degree teaches that life and it's strengths come from God.

Многу сатанистички идеи, нема што...
Да, гледам тебе ти е одговорено прашањето на кое мене не ми беше даден одговор, ме интересира како и од каде, го дозна ова? Сериозен сум, навистина ме интересира.

Јок! Не е важно дали си Христијанин, Муслиман, Евреин или некоја друга монотеистичка религија.
А што, сатанизмот не е монотеистичка религија?

Дури и не мора да имаш конкретна религија, се додека веруваш во Виша Сила. Но - не може да си сатанист. Вишата Сила, треба да е креатор, создател и пред се - треба да е Врховно Битие (Supreme Being).
Како што реков - дури и во најхуманистичките варијанти на сатанизмот, ова не е случај.
Не? Навистина? Звучиш многу сигурно. И би бил, ако познаваш сатанисти кои се обиделе да станат масони. Како и да е, христијанството не би рекол дека е 100% монотеистичка религија. Што е со целото "Отецот, Синот и Светиот Дух"? Три различни репрезентации на Бог.

Инаку реков и претходно, дека Луцифер е создател за сатанистите. Креатор и Господар на Универзумот. Нема пречки, се додека не одиш во екстреми, со ритуали жртвување ...

Стварно?! Фала на информацијата...
Но - масоните имаат 3 степени во ложите. Само три степени го содржат вертикалниот развој, а потоа - има странични ордени кои не се вертикален развој туку хоризонтален. Тоа што ти го опишуваш е Шкотскиот ред, кој има 33 степени. Јорк има 11.
Гледаш, за различни земји важат поинакви правила, така да, од каде си толку сигурен дека никаде не се примани сатанисти? Инаку свесен сум за .... геометриските положби на степените :star:, јас за разлика од тебе, не одам во толкави детали. Доволно е да се знае дека има 33 степени од кои понатамошните развивања се остваруваат во други организации, како тие што ги набројав. Не завршува се со 33ти степен.

Како и да е, не сакам да влезам во уште една дебата од која треба да мерам кој има поголем ... од другиот кога се работи за вакви теми, кога правото да се обвинуваат други дека измислуваат или шират дезинформации го имам и јас, не само ти, и нити ти, нити било кој друг, може со 100%на сигурност да потврди било што што е кажано овде. Јас се раководам по информациите кои ги добив од човек кој ЈАВНО се декларира за масон, немам начин како тоа да го потврдам со оглед на фактот дека тој е во Америка а јас во Македонија. Ако знаеш како би можел да докажам, слободно дај предлог, ако е во рамките на нешто што може да се изведе - супер, би ми било повеќе од драго да ти докажам на еден начин или друг.

Шведскиот ред има исто 11 (таму пак - единствена земја во свет каде што се примаат само Христијани
Како што реков (а еве и ти смаиот потврдуваш), различни земји, различни ложи, различни правила на иницијација.

Сепак - Јорк степените не се ниту пониско, ниту повисоко од Шкотскиот, а ни едните ни другите пак не се повисоко од третиот степен на таканаречената "сина" ложа.
Затоа - убаво кажа, Википедија не е добар извор на информации... но и многу други бесмислени сајтови не се.
Навистина? А јас по тоа што го наведе мислев дека информациите ти се од Википедија (ја имам читано страната). Инаку што те прави да мислиш дека информациите ми се од (бесмислени) сајтови?

Ете, пак проблем со фактите... Пред три века, во раните 1700-ти години, членството било ограничено само и исклучиво на Христијани. Кон крајот на векот, почнуваат да се примаат членови од сите религии. Шкотскиот орден, почнува дури во 1801-ва година, иако постојат некои од неговите степени и порано, сепак - 33-тата степен и структурата се формира дури во 1801-ва година.
Кога веќе спомна проблем со фактите, најраната форма на масонство датира пред Христа, повеќе од 3000 години, кога месечевите култови (базирани на пагански елементи) се обединиле заедно да ги споделат тајните на мистицизмот и езотерицизмот. Целтa: Неизмерно знаење и спознавање на Универзумот. Во комбинација со подоцнежното формирање на Хакира (еврејска филизофија), се создава оснавата на Кабализмот. Подоцна во времето на Соломон вистинските крени на тоа што денес се нарекува масонтсво се формираат. А НЕ пред само 3 века. Инаку Бог секој пат бил поврзуван со сонцето, а тие што ја обожувале месечината биле наклонети кон неговата спротивност. Извади од ова што сакаш, ама имаш тонови на материјал кој во најмали детали го обработува ова, и како тие култови подоцна стануваат еден од есенцијалните столбови на масонската филозофија.

Не, колку повисок степен си толку повеќе одговорности имаш во активностите на ложата. Инаку - нема апсолутно никаква моќ ниту пак можности кои ти се на располагање. Ниедна од степените на масонството не крие во себе некоја моќ, ниту пак ако напредуваш во степените нешто материјално ќе добиеш, освен лично знаење и усовршување.
Како што реков прееска, ако почнам да пишувам за се, треба да останувам цела ноќ, но за среќа се најде некој кој едноставно ужива во детализирање на сите функции кои ги имаат масоните. Морам да признаам, повеќе научив за масоните од тебе, него од тој со кој разговарав. Тој беше малку себичен за детали околу нивните тајни. Ти по се изгледа не си! :vozbud:

Илуминатите не постојат повеќе од 200 години. Кон крајот на 18-ти век престануваат да постојат.
ХАХАХАХАХАХА !!!!:pos::pos::pos: :pos: :zver: Океј, како ќе кажеш брат! Изгледа дека се знаеш така да ти симнувам капа! Мистериите се решени! :eek:lee:

Масонски сатанистички култ никогаш не постоел, освен во главите на неколку религиозни фанатици од САД, кои одат дотаму што регистрираат дури сајтови на "сатанистички ложи". Имаше пред некое време еден таков кој се претставуваше како Голем Маг на сатанистичка масонска ложа на Харвард Универзитетот... Брза проверка од страна на братството, лесно потврди дека никогаш немало таква ложа и дека човекот е баптистички свештеник кој се обидува да го оцрни масонството по секоја цена.
Инаку "сатанистички ложи" има и во Британија, има и во Австралија и во Германија. Да, сигурен сум дека сите тие се дело на т.н. "религиозни фанатици". Едно прашање, дали воопшто знаеш што е Маг/Магус?

Единствено би се согласил дека свештеници, и тоа доста глем број, го критикуваат масонството. И тоа би било единствено нешто за кое се согласувам со тебе :wink:

Ајде... а јас ќе пишувам едно по едно кои од нив се масонски, а кои не.
Постојат во две форми - едната е масонски орден, се занимава со мистика, алхемија, со длабоки филозофски проучувања. Има и немасонска варијанта. Двете не се меѓусебно поврзани.
Не е масонска организација, никогаш не била.
Не е масонска организација, никогаш не била. Напротив - основачот самиот тврдел дека масонството не можело да му го пружи тоа што го барал, пред се заради тоа што е забрането да се зборува за политика, а неговата основна цел е политичко и економско влијание. Многу моќна организација е, но не е масонска.

Универзитетско братство во САД, нема врска со масонството.
Основачите биле членови на нерегуларни ложи во Англија и Франција и самите тврделе дека знаат скриени тајни на масонството... истото го тврделе и уште стотици други луѓе, кои формирале стотици други здруженија со доста пократок век. Во секој случај - ОТО не е масонска организација иако тие самите тврдат дека се. Ниедна регуларна масонска структура во светот не ги признава и не ги прифаќа. Не само - ами не може да си член и на ОТО и на масонската ложа, заради некомпатибилност на учењата.
Истотака - не е масонска организација.

Исто како со розенкројцерите, има две варијанти - масонска и немасонска. Масонската е дел од Јорк орденот (и се примаат само Христијани), немасонската не е поврзана со ложата по никаков начин и е посебна организација и во неа примаат и жени (сите мора да се Христијани). Немасонската организација - постои и во Македонија.
Не е масонска организација. Во групацијата членуваат и жени, тоа доволно зборува.
Не е масонска организација (да не зборуваме што Ционистичката организација не се вика Priory of Zion, туку е тоа измислица на автори од 70-тите години. Малку повеќе проучување на темава ти треба пријателе...)
Католичка организација - нема врска со масонството, дури се доста големи противници.

Ниедна од овие не се поврзани со масонството по никаков начин.
Треба да направам проверка, зошто материјалот не го имам при рака сега додека куцам, па да видам дали е точно.

Имаат поврзаност, во главите на лудаци како Дејвид Ајк. Не знам зошто сите тајни организации и здруженија им се припишуваат на масоните. Има стотици тајни здруженија по светов. Масонството не е тајно здружение!
Навистина? Ајде можеби (според тебе) не, барем со други тајни организации, но самиот ТИ, една реплика подолу, сам си потврдуваш дека Илуминатите влечат корени од Масонството. Дека од таму потекнуваат.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
А добро, да знаеме, па да ги разликуваме... Оф...
Илуминатите - да, се сметале себе си за нешто повеќе од останатите... Затоа биле исфрлени од масонските ложи и подоцна забранети и од државата (патем - човекот кој управува со Баварија во тој момент и кој ги забранува - е масон).
Само едно фала на конфирмацијата. Инаку во Баварија имало доста сатанистички култови во тоа време. Сите тие подоцна се селат во САД. Провери си ги информациите следниот пат.

Еј, фала за помошта, ќе ти бидам должен...:vozbud:
Сретнувам масони секој ден. Масоните се многу свесни какви членови има во нивните ложи. А ти, кој не си влегол никогаш во ложа - извини, ама не знаеш.
А? Значи ти си влегол а? Епа кажи така бате, сакам и јас да станам масон, кажи каде има македонска ложа, да идам да поднесам апликација за членство! :kez:

:nenene: Масонството нема врска со ова, од проста причина што е само алатка за личен развој и усовршување. Не е возможно некој да ти нареди да направиш нешто, да те води некаде, не постои таква хиерархија. Ама - видиш, не пишува така во сајтовите од каде што ти црпиш информации... терај...
Не генерализирам за масоните кога зборам за масонска вмешаност во вакви афери. Реков помали групи. Најверојатно сатанистичките. Никогаш не реков дека останатите се вмешани на било каков начин. И не, не го пишува тоа во "сајтовите" каде црпам информации, но тебе ти е складно да ми ставаш зборови во уста кои не сум ги изговорил.

Кога сме веќе кај тоа дека масоните не е возможно да диктираат правила на други или да неметнуваат свои филозофии и сфаќања кај мнозинството други луѓе во светот, убаво говори фактот дека баш масоните ја имаат зачнато "науката" наречена еугеника. Ќе те оставам тебе и сите други кои го читаат овој пост сами да си истражат што е тоа еугеника, и кога веќе бараш/барате за тоа, проверете и за социјален дарвинизам.

Има масони кои гордо ги фалат своите предци како основачи на оваа наука. А погледни/погледнете какви влијанија имале овие науки врз општеството од крајот на 19 век, па се до ден-денес. Погледнете и кој е на чело на Департментот за Наука и Технолошки Развој на САД, кој Обама го постави, и кои се неговите ставови и планови за идните генерации.

А ти сезнајко, најди нешто подобро од википедија и други глупави сајтови да ми солиш памет за тајни организации (особено за тие за кои или нешто од нешто си чул, или немаш ПОИМ за што се работи) зошто ако барем малку знаеше за масоните, тоа за еугениката, социјалниот дарвинизам и орвелова технократија ќе беше едно од нештата кои би ги обработил детално за нашиве македонци да станат свесни. Така да следниот пат, гледај да не ме цитираш, ако немаш нешто подобро да додадеш.

Да, точно (иако не од античкото, туку од современото). ОТО е еден пример.
ОТО влече антички корени уште од пост-атлантската империја. Тешки филозофии копирани од египетски култови на сонцето. Копај малку подлабоко.

ОК... најлесно е да се обвинува некој друг за сопствената неспособност... но тоа не е ништо ново.
Не знам во кој контекст ова го спомнуваш, како реплика на тоа што го реков. Во зависност од тоа кои тајни организации успеат да ги реализираат своите планови побрзо од другите, е од суштинско значење за тоа во каков Поредок ќе се најдеме. Едниот Поредок е современа верзија на режимот од Римското Царство, а другиот претставува помрачна визија за светот од страна на елитна монархија (илуминати), или тоа што остана од нив. Како и да е, ова никој од нас не го има замислено па да биде крив за негово имплементирање, затоа не знам зошто тврдиш дека тука некој се обидува да префрили вина, обаво би било малку да си ги елаборираш мислите.

О, ќе ми биде драго да дискутираме - точка по точка. Во секое време!
Па еве, и овде дискутираме, зар не? А за подетална дискусија би било подобро ова да продолжи по ПП.

:tapp:
Ова освен во романи на Ден Браун, веројатно се сретнува и во ефтина крими литература, но никаде на друго место! Потпис со твојата крв?! Секој ден човек ќе чуе по нешто ново... нема крај...
За заклетвите имам зборувано, ако не те мрзи побарај... но најголемата казна во масонството е да бидеш исклучен од ложата. Нема ништо полошо од тоа.
За жал немам прочитано ниеден роман на Ден Браун, но баш би сакал, да видам што е целата фама, дали е навистина толку добар. Тоа со потписот мене ме беше кажано, така што не ми е многу грижа дали веруваш во тоа или не.

На крај краева, не сум тука да докажувам нешто на било кој, туку целта за постирање на темава беше да го споделам тоа што јас лично го имам како информации за масоните, а кој не се согласува, нека прати ПП а не да го тапша тука на самата тема. Темата не беше наменета за тоа. Инаку нема исклучување од ложата. До сега не сум стренал ниеден ex-масон. Не верувам ни дека постојат, можеби додека не стретнам еден таков.

Уф, значи добро е... :kesa:
И ова го прочита од луѓе кои ги откриле тајните на масоните и илуминатите, а сепак - и тие се живи и здрави и нивните семејства... хм... интересно...
Јас никогаш не "открив" било што, што е тајна на масонството. Само за нивната поврзаност со одредени институции и тајни организации/друштва и нивните правила на иницијација. И нивното потекло. Што сите овие работи и не се баш .... тајни. Тој што сака може да дојде до овие информации. Ако имаше било каква масонска тајна изложена на јавно око преку интернет, таа страница ќе беше избришана. Истото важи и за книги. И да, живи се. Зошто не би биле?

Аха... а од каде ова го знаеш? Мислам, ако е толку тајно, нели...
Дел е од лично собирање на податоци, останатото е од масонскиот извор за кој неколку пати напоменав дека ми се информациите.

Но истото прашање важи и за тебе. Од каде па ТИ знаеш за сето тоа?

Во масонеријата - вакви работи се строго забранети... тоа Кроули во ОТО нешто има забегувано, ама тоа си е негов проблем... секој со своите лудости.
Никогаш не реков дека масоните практикувале вакви обичаи, НЕ МИ СТАВАЈ ЗБОРОВИ ВО УСТА. Реков дека Алистер Кроули и неговите следбеници (дел од членовите на ОТО) го практикувалке сето тоа. ВНИМАВАЈ ШТО ПИШУВАМ.

Интересно... затоа што за да бидеш член на масонската ложа, мора да си во добро ментално здравје, инаку ќе бидеш исклучен. :nesvest:
Пак да напоменам, зборам за ДРУГО ТАЈНО ДРУШТВО! НЕ масони. Боже ...

Фати читај Дејвид Ајк, ќе ти се допадне, сигурен сум. Да не ме разбереш погрешно - кај него нема грам точна информација, но гледам дека на иста бранова должина сте според интересите...
Да, веќе го имам читано материјалот на Дејвид Ајк, и не верувам во целост, но добро би било да ги погледнеш информациите за Архитектите на Реалноста и за "Банкстерите". Или те држи скепсата и за тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom