Можни сценарија во Косово

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Zamenikot Minister za odbrana na SAD, Daniel Fata, ja razmotruva mozhnosta kako da se zashtiti NATO od mozhna izbeglichka kriza po priznavanjeto na nezavisnosta na Kosovo. Vo sluchaj na novi sudiri/nemiri, SAD momentalno ja razgleduvaat mozhnosta izbeglicite od Kosovo da se stacioniraat vo Hrvatska za da ne nagrnat vo EU, a pretpostavuvam deka Makedonija ni sluchajno nema da bide odminata vo edno takvo scenario.

Sega i javno se izlozhuva najloshoto scenario za SAD/EU kako reakcija na priznavanjeto na Kosovo: Rusija da gi priznae trite "enklavi" vo Gruzija i Moldavia, a Repuiblika Srpska da se pripoi kon Srbija.

But no Belgrade leaders will approve that by the Dec. 10 deadline, setting up a troubling course of events, experts say: Should the US and leading European nations recognize Kosovo outside the UN, Russia may back independence for three renegade enclaves in Georgia and Moldova, which could embolden Serbs in Bosnia to join with Serbia. The scenario is a ”nightmare,„ says a European diplomat in Belgrade. ”

http://www.csmonitor.com/2007/1004/p01s01-woeu.html

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Тц

Тешко ке биде Мисирков, па незнам дал си бил у Босна, ама многу муслимани се вратени во куките, а имовината по документи на сите е вратена. Ако тоа стане, то означава ново екзодус и много паре од Србиа због имовината на лугето. Много тешко, за нас несхватливо. Одлуката е во САшт и ЕС, и малко во Русија. Ке видиме, ама аз сметам дека Босна и Косово ке останат на тај начин уште 10 години. Много сладак леб има за европските бјурократи и крадци тамо - безконтролна финансија, проекти без идеја и много подкупи за мазни енглези, французи, немци и др.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Што траскаш бе ?

Кои имоти Босанци изгубиле од Србите ???

Пред војната Србите беа на територија држеа у Босна над 50 % сеа нема ни 35 % и уште они демек треба да вракаат ... ???

Само да се значи провоцирало ... криво Ви е бе криво коа доагаме на Црно море момичките Ви се разараат ко штуки со нас а Вас ве тераат да перете и плетете џемпери

Кој кур тебе те заболе сеа за Босна ?

Тешко ке биде Мисирков, па незнам дал си бил у Босна, ама многу муслимани се вратени во куките, а имовината по документи на сите е вратена. Ако тоа стане, то означава ново екзодус и много паре од Србиа због имовината на лугето. Много тешко, за нас несхватливо. Одлуката е во САшт и ЕС, и малко во Русија. Ке видиме, ама аз сметам дека Босна и Косово ке останат на тај начин уште 10 години. Много сладак леб има за европските бјурократи и крадци тамо - безконтролна финансија, проекти без идеја и много подкупи за мазни енглези, французи, немци и др.

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Што траскаш бе ?

Кои имоти Босанци изгубиле од Србите ???

Пред војната Србите беа на територија држеа у Босна над 50 % сеа нема ни 35 % и уште они демек треба да вракаат ... ???

Само да се значи провоцирало ... криво Ви е бе криво коа доагаме на Црно море момичките Ви се разараат ко штуки со нас а Вас ве тераат да перете и плетете џемпери

Кој кур тебе те заболе сеа за Босна ?

Глуп си као вук и не читаш добро!
А дека ви е морето бре јунаци, ха-ха-ха, као памук сте кај нас ама лупаш глупости као Слоба

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ко памук ?

па добро не те обавестиле тие другарките колку ни се тврди дека не се од памук ал нема везе , распрашај се подобро.

И што морето ?

Па зар мислиш дека Србија нема излез на море така ке ги пуштеше Црногорци да се отцепат ? Ама си бре наивен

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Затоа што сум Србин

ах римз ова ти го посветувам тебе за да сфатиш што е љубовта и разбирањето

Во еден момент од животот човек застанува и се прашува што сакам ?

Доколку се уште одговорот е секс тој не е на вистинскиот пат на хармонијата и љубовта.

Но, сепак најбитно е човек да биде искрен самиот со себеси и да не се лаже во огледалото на судбината .

Кога ке го допре моемнтот и со гордост ке одговори тоа се емоции , нејзината

насмевка ,нејзиниот допир ,мирот кој ме плени со сета разиграност на чувства кои

не се ни приметуваат а тука се , дури тогаш веке тој човек е на патот на љубовта ,

тој мистериозен и ретко оден пат за кој не се сите благословени да го газат . И

како чекори со секој допир од неговите стапала и со секој чекор како повеке се

оди по тајната патека под нив ке расцутуваат лососи а чекорите ке бидат се

побрзи а полесни !

И звездите ке сјаат со поинаков сјај

ПС не сум педер ама сакав да знаеш римз љубави

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Доволен ми е фактот што изјаснуваш дека си србин...продужи даље. Не ми продавај демагогија после за било што во врска со МОЈАТА држава.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Cekaj malce ako si ti Albanec a ja Srbin od Makedonija - tvoja moze da bide Makedonija a moja ne moze ?

Pa od kaj toa ?

Edno e razlika batka jas kako Srbin nemam pretenzii teritorijalni a Albancite groto imaat da ne se lazeme , toa samo slepi luge ne gledaat

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Абе писна ми

Абе каква моја, твоја, државата е на сите, ама нај-малко на вас, дека со мржнја целите да ги правите непријатели сите ваши суседи. И не само ваши, току и мегу соседите желите да има проблеми.
Сега за Босна - кажувам, дека до до 1991г. имало 49% муслимани, 34% срби и 17%хрвати (ваша београдска информација). Па значи е тачно и сега да ги имате 35% територија. Ама исто сам кажувал, дека на много места (например вашата омилена Сребреница) има много муслимани, кои су вратени, а на сите им е документално вратена имовината. И како ке биде тај нова екзодус и кој ке ги плати компенсациите? За тоа говорим. Бев тамо (Сараево) - мржнјата е 10 пуат више од ова во Косово (и тамо бев мало по бизнис).
А инак знам - и за Босна и за Косово - бугарите смо виновни и ова е световноизвестен факт (енциклопедија Србика, истата со спец аутобусите на Зевсчето).

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Не те разбирам преведи на Македонски

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Не те разбирам преведи на Македонски
Аз п'к те разбирам перфектно, што ли?:baeh: Смешна работа, па сите специалисти лингвисти го кажуват дека бугарски и македонски су СОВСЕМ БЛИЗКИ И ПРЕДСТАВЛјаВАТ ИЗКЛјуЧЕНИЕ од сите остали славјански езици...

Като видите вистината и бегате, ама на заборавих дека си прави србин...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Преведи почитува го народот кај кој си на гости и користи го неговиот јазик тоа е од општа култура ова ти е лекција од еден велико српски господин за тебе бесплатно.

Друго ако признаваш народ ке признаеш и јазик и ке збориш на него ако не сметаш дека РМ е Бугарија па можеш како сакаш .

Даклем преведи

Член од
14 септември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
0
Преведи почитува го народот кај кој си на гости и користи го неговиот јазик тоа е од општа култура ова ти е лекција од еден велико српски господин за тебе бесплатно.

Друго ако признаваш народ ке признаеш и јазик и ке збориш на него ако не сметаш дека РМ е Бугарија па можеш како сакаш .

Даклем преведи
Па зашто да го преведем, вашиот и нашиот председник и премиер си зборувале на бугарски и македонски без преводилац и се разумели. Или сакаш преводилац от бугарски на ангелски и от енглески на македонски и обрнато.

Бегаш от темата, говорим за друго и нивгаж не сам го кажувал дека Македонија е Бугарија, ама нивгаж. Македонија е независна држава, која мора да биде вистински независна, ама сега мај уште не е нап'лно.

Kajgana Shop

На врв Bottom