Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
vista pobrza od xp stoznam ja koristev 5 - 6 meseca orginalot sto e home verzijata na laptopot i ne sum zadovolen ic pobrza e samo na explorerot od xp, ama zatoa ima explorer 7 za xp pa da vidis sto e brzina. izborot e tvoj vista sranje.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Ок.Tnx на сите. Ке пробам да го управам.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
vista pobrza od xp stoznam ja koristev 5 - 6 meseca orginalot sto e home verzijata na laptopot i ne sum zadovolen ic pobrza e samo na explorerot od xp, ama zatoa ima explorer 7 za xp pa da vidis sto e brzina. izborot e tvoj vista sranje.
Ја ја користам Vista Ultimate уште кога излезе 2006 година заедно со XP dual boot и казувам дека е по брза во стартувањето на Windowsot

4 GB ram
1GB graficka
1 TB HDD
4 jadren procesor
И да користам XP треба да сум несалам

Мене конфигурацијата не ми дозволува да користам XP

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
Ја ја користам Vista Ultimate уште кога излезе 2006 година заедно со XP dual boot и казувам дека е по брза во стартувањето на Windowsot

4 GB ram
1GB graficka
1 TB HDD
4 jadren procesor
И да користам XP треба да сум несалам

Мене конфигурацијата не ми дозволува да користам XP

toa e veke druga prikazna poz
mojto sranje e 1 gb ram

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Што е VirtualBox?

И
Да ги средам проблемите? Точно кажува ова? :)

Член од
29 ноември 2008
Мислења
238
Поени од реакции
4
Што е VirtualBox?

И
Да ги средам проблемите? Точно кажува ова? :)
Точно кажува , среди ги проблемите.Многу добра програма и јас ја имам.Има повеке опции во програмата и ефикасни се , барем според мене.

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
На мојот компјутер имам XP, и сакам да снимам Виста, го бутирав виндовсот со виста-та, но не се појави прозорчето за форматирање на дискот туку директно прозорот за снимање на вистата. Прашањето ми е, како да го бутирам виндовсот и да го форматирам дискот C: и да ја снимам вистата?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
На мојот компјутер имам XP, и сакам да снимам Виста, го бутирав виндовсот со виста-та, но не се појави прозорчето за форматирање на дискот туку директно прозорот за снимање на вистата. Прашањето ми е, како да го бутирам виндовсот и да го форматирам дискот C: и да ја снимам вистата?
Со самото тоа што ќе го подигнеш (бутираш) виста цедето, ќе ти се појави опција за форматирање на партицијата C. Ако веќе толку сакаш, земи xp бутабилно, подигни го, направи формат на C, па инсталирај виста ( само повеќе време, ништо друго :toe:)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Со самото тоа што ќе го подигнеш (бутираш) виста цедето, ќе ти се појави опција за форматирање на партицијата C. Ако веќе толку сакаш, земи xp бутабилно, подигни го, направи формат на C, па инсталирај виста ( само повеќе време, ништо друго :toe:)

Ок фала ти, пробувам сега, мислам треба да успее, :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Па не се ни појавува одма....малку е скриено
Во прозорот кај што те прашува кај сакаш да биде инсталирана вистата и кај што се гледа како досега е партициониран хард дискот........има доле десно напишано на англиски.....напредни опции за hdd...клик на тој текст и ќе добиеш можност да го уредуваш хард дискот по твоја желба.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Се како што ти кажа vone, доле десно со име Drive Options (Advanced)

Иначе не бива така да го форматираш со XP па виста да инсталираш кога ке дојде до 100 % на форматирањето мора да го исклучиш а со тоа и сред работа може да дојде до оштетување на HDD зависи каква среќа имаш ! ....

Б

Бат Елохим

Гостин
при скен ми се појави нешто како.. тројан брисвА.... знае некој шо е ова?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
при скен ми се појави нешто како.. тројан брисвА.... знае некој шо е ова?
За Trojan.Brisv.A не најдов ништо, најдов за Trojan.Brisv.A!inf

Trojan.Brisv.A!inf details:
Threat type:
Trojan horse
Threat version: 2009
Risk: Extremely high
Country of origin: Russia

Ако е Trojan.Brisv.A.inf тука имаш повеќе за него.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Вирус ти е.Пробај да го бришеш бидејки како што гледаш погоре скајдрајвер пиша е Екстремно опасен

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Update на мојот проблем:Во safe mode не дава никаков проблем,System restore пробав ама не се отвара незнам зашто:toe:, а аце_елемент не најдов друга рам меморија за да пробам друго чаре? или да реинсталирам windows?:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom