Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Не разбирам. Како засекогаш ќе заспиеме? Каде го пишува тоа? Кога ќе дојде господ на земјата. Што е со тие што грешеле па се покајале? Зошто му требаат милиони год. за да дојде на земјата? Вечен живот? Каде вечен живот? Во рајот чија врата е затворена и чиј влез го варди некое чудовиште?
Засекогаш ќе спијат=ќе бидат мртви
Многу е важно ако згрешиш да си ја увидиш грешката и да се покаеш.Тој што ќе се покае,гревовите ќе му бидат простени.Никој не знае кога Бог ќе дојди пак на земјата.А вечниот живот ќе биди овде на земјта.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Нема да има пекол.Кога Бог повторно ќе дојди на земјата ќе се делат луѓето според тоа дали некој верувал или не.И тогаш тие што верувале ќе имаат вечен живот,а оние кои не веруве ќе се вратат назад во земјата,засекогаш ќе заспијат.
Многу е важно ако згрешиш да си ја увидиш грешката и да се покаеш.Тој што ќе се покае,гревовите ќе му бидат простени.Никој не знае кога Бог ќе дојди пак на земјата.А вечниот живот ќе биди овде на земјта.
Значи сите заедно добро ќе се забавуваме на земјата? Кул (=

Ама сеа и ме збуни малку? Одлучете се каде ќе биде вечниот живот...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Vecniot zivot e na nebesata, vo pregratkite Avraamovi, nemoj da mislite deka tamu se jade se pie se zivee kako sto ke posakate. Sepak rajot i pekolot se dusevni sostojbi(sostojba na dobro), mesta vo koi nemate potreba od nisto.A za toa deka si japrocital biblijata 3-4, pati ne ti veruvam, no sepak i nemoj da misles deka te napraviv deka lazes sepak ke ti poveruvam, samo zaradi Hristos. Sepak dobro e sto si ja procitel ama rabotata e da si ja razbral. Za toa ima posebni knigi vo koi se sodrzi tolkuvanjeto, od koi ke mozes da usovrsis vo verata.poz.

Член од
28 април 2007
Мислења
23
Поени од реакции
0
zato so nepostoi
a zlo i stradanje e sostaven del od naseto ziveenje
e zatoa
pozdrav do site vernici i nevernici ko mene:salut:

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
темава гледам премина во приказни и бајки,мислете и на другите малце не само на себе.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
c c c
jas ne go mrazam tuku ne veruvam vo nego.. za da go mrazis treba i da veruvas deka postoi!

Biblijata ja imam citano namalku 3-4 pati
секоја книга се чита со разбирање што си разбрал од неа незнам,а зошто си ја прочитал уште два пати ако си ја разбрал веќе еднаш:)
плус зависи која библија ја читаш.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
плус зависи која библија ја читаш.
Најверојатно ја има читано „Илустрирана Библија за деца од предучилишна возраст“, штом лупета вакви бесмислици.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Ilustrirani Biblii za deca ima mnogu, od katolici od protestanti i od so ti znam kakvi ne religii. No toa ne e vaszno vazno e so i da se cita da se razbira. Da se znae so se pravi da se raboti so razum.
Zloto i stradanjeto se del od coveckata priroda, tie go sostavovuvaat covekot vo negovata nikakva "polnota". Zloto nastanalo so paganjeto na nasite praroditeli vo grev, inaku promislata Bozja za lugeto ne bila vakva kako i denes, taa nastanala so padot na Adam i Eva. Vkusuvanjeto od plodot pretstavuva "kraj", na zaednickiot(zaemniot) odnos na covekot so Boga. Svetite Otco uste od prvite vekovi zboruvaat za zloto kako delo na gavolot koesto se naoga vo covekot zaradi licno baranje. Nikoj ne te prisiluva da tvoris zlo, Bog dal da raspolagas so celata zamja a so naprail, uste kakvi se ne perverzii. Samo pogledneto go drvoto pred vasata kujca ako go imate a ako ne moze i nekoe drugo samo da e drvo. Bog so svojata premudrost dal zapoved da dava takvi plodovi da sedi tamu da koristi za nesto. Kakvo e toa poslusanie, taka rekol Sozdatelot i zatoa taka pravi kako blagodarnostr za toa sto go stvoril. A covekot mu dal Bog razum i se kako najsovrseno nesto na zenjata a so naprai samo da ne spomnuvam sodomija, homoseksualnost, i kakvi ne gluposti i bolni raboti. No za nivno postoenje e vinoven covekot so svojata lekomislenosi i vispkomislieto za sebe.Kade e tuka Bog, jas ne gledam ne eden 1% vistinski duh,ljubov, nades, kaj so nasite slabosti no sigurno ne vo rajot tuku vo ognenata gena.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Нема да има пекол.Кога Бог повторно ќе дојди на земјата ќе се делат луѓето според тоа дали некој верувал или не.И тогаш тие што верувале ќе имаат вечен живот,а оние кои не веруве ќе се вратат назад во земјата,засекогаш ќе заспијат.
Значи сите заедно добро ќе се забавуваме на земјата? Кул (=

Ама сеа и ме збуни малку? Одлучете се каде ќе биде вечниот живот...

Во земјата, на земјата.
Не мислиш дека има разлика?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Во земјата, на земјата.
Еве и да има разлика, вашите мислења односно мислењата на теистите се поделени. Едните велат дека бесмртен живот ќе има на земјата другите велат дека бесмртниот живот ќе се води во рајот.

А тоа во земјата пологично и посватливо би било да се каже под земјата за да нема конфузии. Зашто некако глу

iis

Mraf4i
Член од
12 септември 2007
Мислења
432
Поени од реакции
16
Seto toa e del od zivotot, a gospod sigurno namerno ne go pravi, hah mene najtesko mi bese koa pocina sestra mi i si vikav deka gospod mozebi e kriv , ali so tekot na vremeto, svativ taka moralo da bide, a gospod sigurno ja cuva nekade vo visocinite.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Во земјата, на земјата.
Еве и да има разлика, вашите мислења односно мислењата на теистите се поделени. Едните велат дека бесмртен живот ќе има на земјата другите велат дека бесмртниот живот ќе се води во рајот.

А тоа во земјата пологично и посватливо би било да се каже под земјата за да нема конфузии. Зашто некако глу
Па така и го кажав,оти има разлика.Како што кажа Shorty, кога напишав во земјата мислев буквално во земјата т.е под земјата(нема да оживеат и да имаат вечен живот),а на земјата мислев на оваа земја,на земјината топка,каде што се наоѓаме сега.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Se slozuvam so mravka bidejki covekot vo sostojbaat na pad(bolka), sekogas vinata ja prefrluva no dgug, samo zaradi svoja zastita. No so tekot na vremeto covekot ja osoznava vistinata i janaoga pravdinata vo svojata greska kakao preduslov za nestoto, koe se slucilo i e pridones za bolkata.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
93
Поени од реакции
0
[SIZE=-1]Ako Bog e semoken znaci nisto ne se slucuva bez negovo dopustanje. намигнување ... temata e zosto Bog dozvoluva zlo i stradanje . ...[/SIZE]

Kajgana Shop

На врв Bottom