Кога ќе сватиш дека нема потреба да стаам за секој жанр тема за омилени албуми .Кога еднаш ќе сфатите дека Hatebreed не се метал?
Комплетно се слажем! Албумов сум го свртел 200 пати до сега.
Но темава е Омилен МЕТАЛ АлбумКога ќе сватиш дека нема потреба да стаам за секој жанр тема за омилени албуми .
Не се метал како и сите останати.. кога ќе ми најдеш чист метал (небрендиран) бенд , тогаш буни се , сега немаш право да мрчиш...Пријатно.
Повели , кажи ми што жанр се Hatebreed...Но темава е Омилен МЕТАЛ Албум
Јас ќе ти кажам што се. Hatebreed ти се хардкор/металкор, стил кој на прв поглед можеби личи на метал, но е далеку од тоа. Отворете си тема омилен хардкор албум и постирајте таму. Hatebreed на оваа тема се оф-топик. Провери на metal archives (најголемата метал енциклопедија) дали ги има Hatebreed. Темава има дефиниран наслов: Омилен Метал Албум и секакви отстапувања како на пример 50 Cent, Tiesto, Hatebreed се офтопици.Повели , кажи ми што жанр се Hatebreed...
И предходно има ставено Hardcore бендови .
Закон албум, нема промашена песна во него. Сепак, мене повеќе ме влече Epitaph, албум кој има подобра продукција од претходниот, а и тапаните се „живи“.Necrophagist - Onset Of Putrefaction [1999]
*track 9 and 10 are bonus tracks on the 2004 re-issue
- "Foul Body Autopsy" – 1:55
- "To Breathe in a Casket" – 5:43
- "Mutilate the Stillborn" – 3:45
- "Intestinal Incubation" – 4:13
- "Culinary Hyperversity" – 5:06
- "Advanced Corpse Tumor" – 5:29
- "Extreme Unction" – 4:48
- "Fermented Offal Discharge" – 4:42
- "Dismembered Self-Immolation" (Demo '95)
- "Pseudopathological Vivisection" (Demo '95)
Technical Death Metal од Германија
- Muhammed Suiçmez – Vocalist, Guitar, Bass Guitar, Drum Machine
- Jochen Bittmann – additional Bass guitar.
- Bjoern Vollmer – Guest guitar solo on "Extreme Unction".