100% од мозокот значи:Јас дефинитивно ја добив расправијата.
Дадов ставови, ги поткрепив со примери и со истражувања од научници..
Со што ги поткрепуваш ти твоите ставови? Со твој збор? Тешко дека ќе поверува некој на тоа....
Далеку од ова што го велиш. Премногу ограничено размислуваш и површно ме читаш. Јас со тоа што реков дека во ДАДЕН момент можеме да користиме 1 од 10 нерви - значи дека за XX време еволуција можеби ќе можеме да користиме 2 од 10 нерви во исто време. Но тоа е далеку од тоа за што е темава?
Значи
1. Користиме 10% од мозокот е МИТ.
2. Користиме 100% од мозокот - ТОЧНО
заклучок: Во исто време нашите multitasking способности можат да обработат само 10% од податоците кои ги имаме во мозокот. Но, сепак, достапен ни е целиот мозок!
Си кажа, но повторно ја заборави најважната работа. Доказ.100% од мозокот значи:
Телепатија
Телекинеза
Левитација
Научно: Најден начин за контрола на климата, предвидување на сите природни, временски непогоди. ПАтување со брзина приближна (или иста) со брзината на светлината.
Ни 2 секунди нема да ти требаат за да пресметас 21521521854*512242157/515752121*5-0,00000009+0,000001*0,123232
Некои деца сега пресметуваат трицифрени броеви напамет !
Јас оставив линк за тоа колку % од мозокот користиме.... Врати се наназад и прочитај.Си кажа, но повторно ја заборави најважната работа. Доказ.
Од каде си сигурен (дај кажи книга ќе ја купам, кажи линк да прочитам) дека 100% од мозокот значи теле-ова, теле-она....
e , баш на вакви постови се револтирам , коа ќе слушнам телекинези и телепатии ми се темни од тоа колку сте плитки во размислувањето.100% од мозокот значи:
Телепатија
Телекинеза
Левитација
Научно: Најден начин за контрола на климата, предвидување на сите природни, временски непогоди. ПАтување со брзина приближна (или иста) со брзината на светлината.
Ни 2 секунди нема да ти требаат за да пресметас 21521521854*512242157/515752121*5-0,00000009+0,000001*0,123232
Заклучок
Ако користевме 100% од мозокот сите ќе бевме препаметни и ќе докажевме некои вакви работи кои ни се нејасни.
Ќе најдевме начин сами да провериме колку посто од мозокот кориситиме.
Ама се додека вака се расправаме и не можиме да докажиме по се изглеа и не сме толку паметни и не користиме 100%, може до 99% сме,:pos2::pos2::pos2:, битно 100% не е.
Крај
сега ќе ти цитирам еден пример што беше наведен во претходните страници....
твојов пост ми звучи како да земеш сега некое фичо да го тераш да иде со 200 , ама тоа нема да ти се случи , и ти викаш пууу да му ебам матер па фичово неможам да го користам 100% .а тоа е тоа , толку му се силите на фичото , неможе повеќе да иде.исто е и со мозокот.каков е таков е , така го создала природата , се нема изменето повеќе илјадници години ....а ако почнеме да си замислуваме како би изгледал идниот ум , како што нагласува овој "синдикат" со неговата еволуција...којзнае како ли се нема да може да го замислиме и колку ли не само напредни функции би му додале , ...а знаете сите дека можеме да слислиме и работи што не се всушност возможни...ако станеме попаметни нема природата да се измени таа ќе си остане иста само ќе се смени начинот на кој ја разбираме..а колку повеќе откриваме толку повеќе ги осознаваме нашите ограничувања
апсолутно точно е тоа.инаку , неандерталецот е друга животиња , не е тоа човек или сите тие други такви човеколики створења.Добро Император важи примен си, човекот од почетокот на своето постоење е на исто интелектуално ниво.
Шо ти е тебе море во праисторија луѓето немале уште говор салам равиено, мукале колку да изразат емоции. Како не еволуирал мозоко, не прајме муабет за физички, не распушавајте со то за да се вадите.
извини бе ти ..што коефициент имаш, пошто успеа да дојдеш до погрешен заклучок ...не ми изгледа баш највисок ..Поо ти брат колку си ограничен. Како шо рече синдикат или види негде имам еден тон постој пишано на ова тема за то. Значи ти си ненадерталец уште по твојата теорија готово заклучивме , сакаш да кжиш дека и на ненадерталецот и нас сега ни е ист мозокот така?:jaj:
Алал да ти е баш ме интересира шо коефицент на интелегенција имаш:pos2::pos2:
Да, на располагање ни е, но не го користиме 100% и дефинитивно ако за некоја светлосна година тоа се случи... верувај нема да ја контролираме климата (уф колку би било интересно ако ескимите посакаат малце сонце, а оние сиротите во јужна африка посакаат малце дожд но сепак ќе се најде некој што ќе посака да ужива под сонценцето и да пие коктелче под црвено-белото чадорче), ниту пак да предвидуваме, уште помалку да патуваме со брзина на светлината и да се претвараме во енергија и обратно.100% од мозокот значи:
Телепатија
Телекинеза
Левитација
Некои деца сега пресметуваат трицифрени броеви напамет !
Никој не вели дека не ни е на располагање 100 % од мозокот. Ни е на располагање, но не го корсистиме. Кориситме некој(и) процент(и). Мултитаскингот не ти фаќа место. Ако велиш дека можеме да користиме на пример само 1/10-ина тогаш ајде да те видам користи dруга десетина и кажи што мисли тој до тебе, ако има некој !? или ако нема тогаш што ќе биде мојот нареден пост, т.е. разви телепатија.
Ако се префрлиме кај микропроцесорите, со мултитаскингот се овозможува извршување на повеќе програми (ресчиси) истовремено, но ЈА ЗАБАВУВА работата на целата машина.
Смени си теорија, оти мултитаскингот не ти работи како што треба. Некаде ти паѓа cloclk сигналот