на добар пат си .Ако продужиш така може и човек да биде од тебе .Јас верувам во науката.
па није ваљда дека го наде во некоја машина , апарат за домаќинство , некоја формула или ...:wink:Бев атеист пред да се интересирам од науката. Откако навлегов во неа, дојдов кај Бог.
не заебавај ти тоа озбилноНауката не докажува дали постои бог,туку како функционира неговата волја.
Па физичките закони,реагирање на соединенија...се.Како што е горе така е и доле.не заебавај ти тоа озбилно
и ?
како тоа науката ја докажала божјата волја ?
Па физичките закони,реагирање на соединенија...се.Како што е горе така е и доле.
абе во желбата за величање редење бомбастични називи се претеруваАма пошто е семоќен тие се закони зошто тој така сака.Ако сака може да ги измени.Затоа велам тие постојат зошто таква е неговата волја.
Лука: 1:78 благодарение на милосрдното срце на нашиот Бог, преку Кој ќе нe огрее Сонце од небото.БИБЛИЈА :
Дела апостолски 27 :
18 Бидејќи нè зафати жестока бура, на другиот ден почнаа да го исфрлаат товарот;
19 а на третиот ден со свои раце ја исфрлија опремата од коработ.
20 Бидејќи повеќе денови не се покажаа ни сонцето ни ѕвездите, а силната бура не попушташе, најпосле исчезна секоја надеж дека ќе се спасиме.
21 А после долго нејадење, Павле застана меѓу нив и рече: „Мажи, требаше да ме послушате и да не тргнуваме од Крит, и ќе бевме поштедени од оваа неволја и штета.
22 И сега ве опоменувам да бидете бодри, зашто ниедна душа од вас нема да се изгуби, освен коработ.
23 Зашто ангел од Бога, Кому Му припаѓам и Кому Му служам, застана до мене ноќеска,
24 и рече: „Не бој се, Павле! Ти треба да дојдеш пред ќесарот, и еве, Бог ти ги подарува сите, кои пловат со тебе.”
25 Затоа, мажи, бидете смели! Зашто Му верувам на Бога, дека ќе биде така како што ми е ветено.
26 Но, ние треба да бидеме исфрлени на некој остров.”
Дела ап 28
1 И кога се спасивме, дознавме дека островот се вика Малта..
.
.
ЕТЕ И ВО КУРАН И ВО БИБЛИЈА СЕ КАЖУВА ДЕКА НИКОЈ НЕ ГИ МЕНУВА ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ .
дека нема никаков бог во природата !
?????????????????Лука: 1:78 благодарение на милосрдното срце на нашиот Бог, преку Кој ќе нe огрее Сонце од небото.
Maтеј: 16:3 Кога небото е црвено и заматено наутро, велите: ,Денес ќе има невреме!‘ Значи, изгледот на небото знаете да го протолкувате, а знаците на Моето време не умеете да ги препознаете!
Ете во библијата се кажува дека природните закони се под милост на бог.
добро ако е така на нас атеистите ни одговараПа секако дека нема везе и твоето нема везе,викаш дека бог не ги контролира природните закони и процеси,докажи.И јас можам да ти дадам милиони извадоци од библијата за тоа како бог ги создава законите и трте мрте,пак ништо не докажувам.Тоа може да се свати како сака и секое сваќање е точно.
недораснат си ти за вакви работиДела Ап.: 14:15 „Луѓе, што правите!? И ние сме обични луѓе, како вас! Сакаме да ви објавиме Радосна вест: оставете ги овие безвредни обреди и свртете се кон Живиот Бог! Тој ги создаде небото и Земјата, морето и се што е во нив!
17:24 Тој Бог го создаде светот и се што е во него. Тој е Господар на небото и Земјата.
2 Коринтјаните: 9:10 Бог, Кој обезбедува семе за сеидба, ќе обезбеди и леб за прехрана. А така ќе ви создаде и многубројни можности да сеете добри дела, па плодовите од вашата праведност ќе бидат обилни.
Колосјаните: 1:16 Преку Христос Бог ги создаде сите нешта и на небото и на Земјата: тоа што се гледа и тоа што не се гледа, сите престоли и власти, сите владетели и властодршци, се беше создадено преку Него и за Него.
Евреите: 1:2 Сега, во овие последни денови, Тој ни проговори преку Својот Син - Исус Христос. Преку Него Бог го создаде светот и Него го определи за наследник на се.
1:10 А кажано е и следново: „Господе, Ти беше Тој што во почетокот ја создаде Земјата, а и небесата се дело на твоите раце.
4:10 Зашто оние што ќе влезат во Божјата починка ќе се одморат од своите дела, како што Бог се одмори откако го создаде светот.