Повеќе причини да бидеш атеист

Во што верувате?

• Во Бог

Гласови: 522 50,0%
  • Во Науката

Гласови: 523 50,0%

• Вкупно гласачи
    1.045

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Ja imam citano Biblijata poveke pati kako i Kuranot preku komsii muslimani,bev izrasnat da veruvam vo izmislen covek i da se plasam od negoviot gnev.Na kraj svativ deka se e muda za bubrezi i deka ne e potrebno da se zamaram za gluposti stari 5000 godini.No dokolku nekoj saka da veruva vo toa,jas nemam nisto protiv se dodeka ne saka da mi ja nametna taa verba na mene.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Ja imam citano Biblijata poveke pati kako i Kuranot preku komsii muslimani,bev izrasnat da veruvam vo izmislen covek i da se plasam od negoviot gnev.Na kraj svativ deka se e muda za bubrezi i deka ne e potrebno da se zamaram za gluposti stari 5000 godini.No dokolku nekoj saka da veruva vo toa,jas nemam nisto protiv se dodeka ne saka da mi ja nametna taa verba na mene.
Многу ес откажуваат од верување од бог кога ќе им се случи нешто нногу лошо и ќе бидат доведени во искушение што понатаму...:toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет 3 бог и науката не си противречат бог е во нас и околу нас и ние сме манифестација на бог и тоа околу нас е манифестација на бог
Науката ги проучува законите на кои владеат во светот
Трет пат ние си правиме бајрам на мозокот
Инаку еден од светците на науката Алберт Ајнштајн рекол:
Науката без религија е саката,религијата без наука е слепа
Па то и јас велам, еволуција, настанолкот на човекот од приматите и неговата блиска сродност со мајмуните, сето тоа црквата го прифаќа како точно.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
[zEUs];1979072 напиша:
Многу ес откажуваат од верување од бог кога ќе им се случи нешто нногу лошо и ќе бидат доведени во искушение што понатаму...:toe:
Kako mislis sto ponatamu?Imam semejstvo na koe sto mozam da se potpram i da se doveram ako mi e tesko.Razni sranja mi se slucile vo zivot i sepak ne mi bila potrebna religija.Ne sakam da se napravam nesto sega ama za mene barem taka e.

Па то и јас велам, еволуција, настанолкот на човекот, сето тоа црквата го прифаќа како точно.
Ne znam za koja crkva zboris.Tie ja sto gi znam veruvaat deka dinosaurusite postoele koga nastanal i covekot,i deka duri bile i pripotomuvani od strana na lugeto.Ako za crkvata e toa evolucija....:kesa:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
da se dur e loso a uvek ke bide loso, ke ima potreba od bog, ama koga se ke bide sovrseno, cumu bog?
Koga bi bilo se sovrseno, da nemase bolesti, starost, smrt, zloradost, licemerie, omraza itn nikoj nemase da ima potreba da veruva vo bog ili da mu se moli za pomos bidejki togas se bi bilo sovrseno, znaci nevoljata sozdava potreba od bog i zatoa lugeto imajki potreba od bog go sozdale kako ideja.
Sekogas se vadite na toa deka koga e loso barame potreba od bog kako da ne znaete deka toa loso go napravil istiot toj bog, bidejki hristijanstvoto ne e dualizam tuku monteizam, Bog e Najmoken Apsolutno bitie, pa ottamu od kogo da ve zastiti bog?? Od samiot nego i negovata volja??

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Кога гледаш тројца на маса што правиш за да знеш колку се?
Множиш или собираш?
Чудна логика има ова христијанството!
vaka intelegenten ko sto te dal bog ce mora da ti se objasnat nekoi raboti na sledniov nacin:zemi jajce mavni si go od glava ce ja dobies ljuspata,belkata i zolckata razdvoeni....ete ti tri vo edno ,po jasno ce ti bide veruj

L

Lezbiangirl

Гостин
Па то и јас велам, еволуција, настанолкот на човекот од приматите и неговата блиска сродност со мајмуните, сето тоа црквата го прифаќа како точно.
да не се заебавај почни да правиш разлика помеѓу гледиштето на црквата во врска со бог и мооето
која црква жити се признала еволуција

Б

Бат Елохим

Гостин
koja e taa crkva sto prifaka evolucija? kakva srodnost so majmuni ziti se koga Bog go sozdal Adam....?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Eве неколку мисли од големи умови кои на еден или друг начин се однесуваат на религијата и бог.
Ова одговара на многу работи кои се спомнати во овој форум... па ако имате време внимателно прочитајте.

Attachments

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
vaka intelegenten ko sto te dal bog ce mora da ti se objasnat nekoi raboti na sledniov nacin:zemi jajce mavni si go od glava ce ja dobies ljuspata,belkata i zolckata razdvoeni....ete ti tri vo edno ,po jasno ce ti bide veruj
А јас цело време си мислев дека зајадливоста, злобата и пакоста се особини на нас атеистите, ама ете не било така..
А за три во едно фино би ти објаснил...ама тоа е за во секс подфорум!

U

UnholY

Гостин
да не се заебавај почни да правиш разлика помеѓу гледиштето на црквата во врска со бог и мооето
која црква жити се признала еволуција
Римокатоличката црква уште пред неколку месеца ја призна еволуционистичката теорија на Дарвин, и изјави дека на некој начин е согласна со учењето на Библијата, меѓутоа нема да му изрази постхумно извинување.

A

ateist

Гостин
Римокатоличката црква уште пред неколку месеца ја призна еволуционистичката теорија на Дарвин, и изјави дека на некој начин е согласна со учењето на Библијата, меѓутоа нема да му изрази постхумно извинување.
И јас имав негде прочитано дека во стотина цркви ширум светот оваа год се проповедала теоријата за еволуција на Дарвин со што конечно КАтоличката црква дефинитивно се изјаснила по ова прашање

Извинувањето е особина на културни , цивилизирани луѓе.........што очекуваш од убијци ,организатори на војни , педофилии.........сите можни брливштии на овој свет

U

UnholY

Гостин
Извинувањето е особина на културни , цивилизирани луѓе.........што очекуваш од убијци ,организатори на војни , педофилии.........сите можни брливштии на овој свет
Точно.
Иако, не ми е јасно како воопшто и е пристапено на ваков акт од страна на црквата, пошто јас искрено не гледам сличности во креационистичката и еволуционистичката теорија.
Ме интересира само причината која иницирала црквата да изрази признавање на еволуционстичката теорија на Дарвин која по некоја логика преставува страшна крајност на нивната.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
А јас цело време си мислев дека зајадливоста, злобата и пакоста се особини на нас атеистите, ама ете не било така..
А за три во едно фино би ти објаснил...ама тоа е за во секс подфорум!
po sto zakluci deka sum vernik......
da se najdeme na seks podforum pa sto bide neka bide....nego proba li toa so jajceto....od edno tri dobi li:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom