Insomniac
Evil Macedonian
Демкеш, македонската нација постои веќе 3 милениума а панславистичката пропаганда не те води ни тебе ни авторот на книгата никаде
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Би те советувал да почнеш да ги вадиш аргументите за тоа зад кое стоиш, а не да буквализираш работи...знаеш кои се буквалисти нели?Како што прочитав
Регистриран: May 2005
Години: 4
Мислења: 3,182
Ти со твоите ставову опстојуваш подолго време , значи мора да ја говориш историската вистина штом толку долго опстојуваш на овој форум и што милијарда и еден пат се исто елаборираш .
Јас само пастирав книга со која не се согласуваш и во истиот момент добив закана дека темата ќе ја избришат .
Можеби и имам аргументи но премногу сум зафатен во објаснувањето дека е злочин да се избрише книга , поинаков став , поинакво мислење .......... па малку и се уморив од тоа .
Незнам , можеби некој и ќе ја прочита и ќе се спори за ставовите во книгата а не за мене и слободата на мислата .
Демкеш, македонската нација постои веќе 3 милениума а панславистичката пропаганда не те води ни тебе ни авторот на книгата никаде
Обогатено со истакнато марксистичко комунистички филозовски примеси .Што ве чуди за содржината... напишана е `67 колку јас видов, се знае каква литература тогаш се издаваше...
А генетиката кажува нешто сосема друго од она што се нарекува „голема преселба на словените“....Ама кога се исфрлија тие резултати, не им одеше во прилог на етиопјаните и ги отфрлија како пропаганда, а не вистина што и е...Проблемот е тоа што успеаја да вродат несогласност меѓу Македонските премиња...
Knigata pochnuva so teshki istoriski gluposti i od taa strana treba totalno da se revidira ili da se zaboravi.
Shto se odnesuva za makedonskata nacija treba da definirame shto e toa nacija? Vo makedonskiot jazik ima ubava podelba na nacija i narod pa duri izmislivme i poim narodnost shto bi mu doshlo kako deneshnoto etnikum. Vo nekoi zapadnoevropski jazici nemaat takva podelba pa go upotrebuvaat zborot nacija i vo dvata sluchaja.
Spored moite poznavanja zborot nacija se povrzuva isklichivo so drzhavnosta na eden narod pa ako nema drzhava nema ni nacija.
Narodot pak ne mora da e povrzan so drzhavnosta i mozhe 1000 da bide vo 6 razlichni drzhavi, da bide vo istiot toj period i pripadnik na 6 razlichni nacii no sepak da si ostane istiot narod. Onoj moment koka kje stvori svoja drzhava stanuva i sopstvena nacija koj mozhe da opfati i pripadnici na drugi narodi.
Ako ova shto go napishav e tochno makedonskata nacija prv pat se formira so formiranjeto na prvata makedonska drzhava nekade 500-400 G.PNE za da zgasne vo 146 G. PNE i povtorno da se vozobnovi 1991.
Barem taka jas gi razbiram rabotite.