Koлку гига RAM поддржува 32 битен XP?

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord
  • Време на започнување Време на започнување

Cyber lord

Кајгански Лорд
Член од
3 мај 2007
Мислења
348
Поени од реакции
3
Веб-сајт
www.macigames.blog.com.mk
Dali e tocno (iako ne mi se veruva) deka XP x86 ne mozelo da podnese poveke od 2GB. Cisto sumnjam ama aj da vidime nekoj poiskusni da mi kazat. Me interesira bidejki ke zimam masina so 3GB ram pa slucajno da ne gi javuva kako 2. Please answer this :nesvest::toe:

Брат викаш од неоком ке те частеле Виста Ултимате со ке ти е сеа ХП???

п.с. Која пуавжа си ејј знајс со ко ке го зејс пцто пушти скрин шот од гаранцијата

Се зависи од матичната плоча. Ако има 4 слота можеш и 4 гига да ставиш.

BTW отече со новиот компјутер

BTW отече со новиот компјутер

E dobro de. Meraci pa ti. Inace da se vratime na TOPIC-ot maticnata e so 4 slota. BTW baram sovet od tebe i od drugi poiskusni. Da ne mi trebase pomos nemase da prasam.

Do 100Proof: Abe oni ke me castat ama jas sigurno nema da se oddelam od moeto najzakon XP. A ps-ot ic ne ti go razbrav

Види си плочата колку рам подржава .... ти колку сакаш ставај ако таа не подржава џабе ти е

Абе остави ти XP-то, и 100 гига да му ставиш со 100 ќе ти работа (и покажува), али никогаш нема да ги искористи зошто едноставно е премногу. Обично XP то во мирување работи на 300-350 мега рам, колку и да го оптеретиш, со која и да било игра (па макар и две во исто време) неможе да крене над 1.5/6 гига рам. Би те советувал да ставиш 2 гига рам, но 4x512 DDR2, теоретски се добива поголема брзина на читање и запишуање, одколку 2 плочки од по 1 гига. 3 гига се премногу, споредено тоа би изгледало како ти да спиеш на кревет со димензии 5 на 5, а доволни ти се 2 на 2. Секогаш ќе имаш голем неискористен простор.

Абе остави ти XP-то, и 100 гига да му ставиш со 100 ќе ти работа (и покажува), али никогаш нема да ги искористи зошто едноставно е премногу. Обично XP то во мирување работи на 300-350 мега рам, колку и да го оптеретиш, со која и да било игра (па макар и две во исто време) неможе да крене над 1.5/6 гига рам. Би те советувал да ставиш 2 гига рам, но 4x512 DDR2, теоретски се добива поголема брзина на читање и запишуање, одколку 2 плочки од по 1 гига. 3 гига се премногу, споредено тоа би изгледало како ти да спиеш на кревет со димензии 5 на 5, а доволни ти се 2 на 2. Секогаш ќе имаш голем неискористен простор.

Аналогно на муабетов на мојот драг и ценет колега iDex (патем голем поздрав до него, и да пиеме едно пиво веќе аман) ти купи си 3 гига рам, ама постави 2 максимум, дургите во кутија за резерва.. или пак.. на биро за резерва.. џабе ќе иде напон натака (не е голема бројка ама џабе е) никогаш нема да го искористиш.

Мал совет: на поновите плочи, не е поентата повеќе рам, него брзина на чипсет и брзина на процесор. Така да мој совет е уместо 3 гига рам, 2 максимум и останатите пари да ги ангажираш у плоча некоја луда со процесро некој кор ту дуо.

поздрав.

Ako ne se lazam, mislam deka XP poddrzuva max 2GB, ostanatite mislam deka voopsto ne gi gleda. Popravete me ako gresam

Ako ne se lazam, mislam deka XP poddrzuva max 2GB, ostanatite mislam deka voopsto ne gi gleda. Popravete me ako gresam

Абе нема везе xp то ... колку сакаш ставај рам
Плочата колку подржува е битно :smir:

Вака, ако ви пишува дека има само 2 гига рам, а сте ставиле 4 гига се што треба да направите е следново.

Zavisi kakov procesor imas, dali e 32 ili 64 biten. 32-bitniot procesor moze da poddrzi do 4GB.
Za poveke informacii tuka

Не мешај баби и жаби ... за xp то беше муабетот а не за процесор или плоча :)

Јасно ми е тоа. Сепак 32-битно ХП не може да поддржува повеке од 4GB.

А шо ќе ти е пак толку рам ? 2 гига се премногу ... 10 програми отвори и пак не ќе е full

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom