Младински лиги и првенства!

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
хаха,тоа е кога ќе одат на некој асален турнир,не идат у Пореч и такви заебанции.

Следната недела е Фајнал - фор турнирот генерација 1994 год.Сигурен учесник е само К.К Јуниор

Следната недела е Фајнал - фор турнирот генерација 1994 год.Сигурен учесник е само К.К Јуниор
КК Јуниор , КК Работнички го имаат веќе обезбедно местото на фајнал форот.Ние (КК Милениум)играме мајсторка да домашен терен против Колибри од Охрид , со победа сме на Фајнал Фор.КК Горани Баскет-Водњански Лисици играат во Струмица , со победа Горани играат против Работнички.
Покрај 2те скопски екипи , најверојатно и 2 СТРУМИЧКИ :pipi:Ќе биде интересно.:back:

Денес КК Работнички-Јуниор 91-92 генерација,победа од 11 разлика за Работнички,претходно Работнички-Вардар Осигурување +30 за Работнички,со Јуниор на гости победа од над 30 разлика,Работнички,Петревски и Вардар Центар се сигурни за Ф4,за четврто место се борат Куманово и Јуниор.

На фајнал фор(1994) и Милениум и Горани баскет.

Идната сабота-недела се игра фајнл форот за 90-то годиште за најстарата младинска лига.
Играат во полуфинале:
Вардар-Овче Поле
Работнички-Торус
За две недели се игра 91-92 лигата фајнл фор
Полуфинале:
Вардар-Јуниор(можно е и Куманово)
Работнички-Петрески(Гостивар)

А утре се игра 94та година :)))
Милениум-Јуниор
Горани Баскет-Работнички

94-та година фајнл форот се игра во општина Илинден:nesvest:
Имало наддавање помеѓу Јуниор и еден од Струмичките екипи,цената стигнала дури до 51.000 денари,за да се игра во Струмица но на крај не платиле и сеа ќе се игра каде ќе одлучи федерацијата.
Да се играше во Струмица може ќе го освоеше некој друг првенството,сега вака мислам дека Јуниор глатко ќе си тепа ама ќе видиме:)

Јуниор-Милениум 54-50...:(:(Честитки до Јуниор.
Само кога некој несака да играш во финале и нема да играш :)))Цело време судиите си судат коректно , стигнаме на -3,-5 на 2-3 минути до крај се фатија рака под рака и не уништија.Ме начека да ми го дувне 5тиот фаул а нема врска , ќе го убиев еј:tapp::tapp:5 фаул ми свира на минута и нешто до крај , фаул над број 4 (бекот) , има тајм-аут и после тај-аут оди сосема друг играч да ги шутира слободните.Играчот со број 6 си ги погоди и 2те.:tapp:А тоа по кошаркарските правила е техничка , си дремат се прават мутави...5 фаула не свринаа во последната минута, 5 фаула !!!Тоа е ....:tapp::tapp:
Ќе има и жалба , 4 поени сме украдени.Многу убаво се гледа на снимката !

Брат не се нервирај.И мене ме правеле исто али јас еднаш го фатив судијата на улица и сега да видиш како суди.Исто како во NBA.

P.S. Да не запамти како се вика судијата?

Шубара,Владо и тој ќелавиот што суди у прва лига Данчо судеа вчера на полуфиналето.

Во тек е финалето Јуниор - Горани Баскет. Вац ако дознаеш резултат побрзо право пишај го.:)

Тепаа Јуниор мислам околу 15 разлика,прва четвртина почна 14-0 за Јуниор,децава од Горани се исплашија,додека се соземаа требаше време,до полувреме стигнаа скроз,34-32 на полувреме,трета четвртина кош за кош и на крај очекуваното:)
HELP...

Честитки до Јуниор,Горани Баскет,Работнички...Иако имаме се што ни е потребно , едноставно имаме нешто на психички план што мораме да го совладеме.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom