Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Од нашите единици едни од подобрите, ако не и најдбори се Волците. А за лавовите слушнав дека биле регрутирани за време на Конфликтот во 2001, и дека до тогаш биле затвореници и осуденици? Дали знае некој нешто повеќе за ова?

Иди на Facebook пиши
Е.Б.И ЛАВОВИ таму во информации имаш цела историја

Од нашите единици едни од подобрите, ако не и најдбори се Волците. А за лавовите слушнав дека биле регрутирани за време на Конфликтот во 2001, и дека до тогаш биле затвореници и осуденици? Дали знае некој нешто повеќе за ова?

Имале храброст да влезат во единицата но не извршија некои важни акции и слично...ги регрутираа при крајот на конфликтот... нешто слично на паравосјка беа... најобични цивили,некои рекетари ова она... секакви :-)

.....ЕБР добија нови ООООООООООООООКЛОПНИ ВОЗИЛА,.........вечерва ги промовираа

..не се баш нови,мислам дека оваа година во пролета се набавени,но вчера за првпат ги видов
PICT0393photoIgorBozinovski.jpg

Ме занима кој калибар се Тав-21 на ЕБР?

watermark

Еве го,во рацете на припадник на ЕБР :-)

5.56 (Исто како и америчката М4А1...) :-)

Мислам дека ја боље ќе изгледам со пушкава у раце и униформава од овој што го сликале :):pipi:
Оу да и тоа докажано ми стои, поготово комбилизонот на ЕСЗ црниот ептен ми личи, штета што не примаат жени у ЕСЗ :)

Мислам дека ја боље ќе изгледам со пушкава у раце и униформава од овој што го сликале :):pipi:
Оу да и тоа докажано ми стои, поготово комбилизонот на ЕСЗ црниот ептен ми личи, штета што не примаат жени у ЕСЗ :)

па... пробај во ЕБР... таму има жени :vozbud:

па... пробај во ЕБР... таму има жени :vozbud:

Нејќу ЕБР ништо лично ама ЕСЗ си се ЕСЗ уште 500 други да напраат овие си се закон и ќе останат башка они се најстарата специјална единица во Република Македонија, ко ќе стаат тоа скафандерот фантомката(или беретка,арно ама ти е им се за на тв :) ) амблемот и знамето и каишките на нога, ај да не зборам ама лудница, дали ја само така мислам или стварно изгледаат ептен добро незнам, можеби затоа и еден од припадниците на ЕСЗ ми е сопруг :), ама мене ми се бог и батина нема заебанција со нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom