A
anaveno
Гостин
Шота је име народне игре на КиМ која је заједничка Србима, Албанцима, Турцима, Циганима и Горанцима....
шоте мори шоте...
шоте мори шоте...
I ti od ova ne izvlekuvash nikakov zakluchok, osven toj deka Srbite se Turci?Шота је име народне игре на КиМ која је заједничка Србима, Албанцима, Турцима, Циганима и Горанцима....
шоте мори шоте...
E ova e stvarno greska.Шота је име народне игре на КиМ која је заједничка Србима, Албанцима, Турцима, Циганима и Горанцима....
шоте мори шоте...
A u tvojot Prilep...Ѓурговден е христијански празник..
како се одело облечен за празникот ни кажува..
Бора Станковић, „Ђурђевдан“
Све лепо обучене: на глави им беле, ко снег, мараме – шамије; тесни јелечићи припили им се за обле груди; шалваре широке,..
..православни Турци...
Во најновото испитување Србите имаат E3b1=20,4 % а Македонците (РМ) E3b1=24,1 % така да ова не е никаков аргумент.стара српска изрека..
во секој србин седи мал турчин
можеби затоа по модерно кажано E3b1=23 %
понова песна од Народно позориште..
овој деци после рата
не зна се ко им је тата
дали србин или нијемац
ил бугарин ил словенац
Има много видови Срби, ја сам на пример црногорски Србин. Српска модерна нација је настала у 19. веку, формирала се постепено од првог српског устанка до првог светског рата, кад су они који су имали исти језик, исто наслеђе на Балкану - /нпр. епске песме о Косову и Краљевићу Марку/, они који су славили славе, а пре свега они који су хтели да се ослободе Турака - стекли јачу свест о томе да су иста нација која хоће да има исту економску, одбрамбену и политичку будућност - тј. да хоће своју државу.Мркоњоч град..
динарски срби..
та колку видови срби има?..
а тек носии?..
..шалваре..
носиите исти..
Да, управо тако.Kамо Срби?
Морлаци=Личани=Срби?
Силен, маните се крви и расе у политичке сврхе, то су обичне глупости које не могу изаћи на добро. То су радили Хитлер и његови ортаци само. Нација је политичко-културно-психолошка заједница а не крвна заједница.Во најновото испитување Србите имаат E3b1=20,4 % а Македонците (РМ) E3b1=24,1 % така да ова не е никаков аргумент.
Исто не ми е јасно каква врска има E3b1 со Турците кога тие го имаат максимум 13% во одредени региони?
Извини Синиша, но ниту јас ја отворив темата ниту ја оптеретив со генетски испитувања, така да твојата забелешка (кон мене) ја сметам за непотребна!Силен, маните се крви и расе у политичке сврхе, то су обичне глупости које не могу изаћи на добро. То су радили Хитлер и његови ортаци само. Нација је политичко-културно-психолошка заједница а не крвна заједница.
Крвна заједница је племе, ваљда су племена превазиђена? Ах да ово је ипак Балкан.
Нације су се створиле не због заједничке крви и племена него упркос племенима, удруживањем у модернији и виши ниво заједница. Прича о крви је повратак не у 19. век него у средњи век. Генетске анализе имају сасвим другу функцију.
Ја сам само потенцирао грешку, да је било нешто друго у питању опет би реагирао на исти начин!Извини ти Силен, заиста нисам мислио да те нападнем. Потпуно си у праву али ја сам само хтео да потенцирам бесмисленост приче о генима на теми да ли су Срби Словени. Чему разглабање о томе боље да отворимо тему о генима, мени би исто било занимљиво јер не знам много о томе.
Мислим свака тема је занимљива, историја је занимљива али ако је циљ искључиво вређање а не размена мишљења шта онда да радимо? Да пристанемо на тај ниво?
Мени се чини да је овај подфорум нажалост био квалитетнији пре 2 године него сада.
3нам дека има многу видови срби. Eве доказ (цитат):Има много видови Срби...
А сад ми реци да ли знаш да су твоји постови расистички?