Колку игрите се добри по нашето здравје?

• Креатор на темата Креатор на темата Cyber lord 2
  • Време на започнување Време на започнување
Се зависи до карактерот на личноста...

Јас играм WoW веке 2 години но сепак уште не сум заборавил да излегувам навечер, да одам на кафе со другари и другарки, скоро секој петок и сабота се правам "ЛЕТВА". Но пак си ја играм играта (во последно време само за Raid или малце Arena). Вака ако терам нема за што да се секирам.

Точно дека едно време бев забегал малце кога знаев и да не излегувам петок и сабота, играв по 10+ саати дневно, но сепак на време сум се освестил изгледа.

sedam u internet kafe, slusam odednas neartikulirani zvuci mislis sezona za parenje na pavijani. sto da vidam 10 tasaci igraat dota. se pcujat,se vregat mislis finale na svetsko igraat. vlagam na istoto mesto pred nekoj den istite tasaci sobrani pred eden kompjuter se voshituvaat na nekoe oruzje na WOW ..... mislis beyonce striptiz igra pred niv. tazno,bedno,pateticno.... a koga sme kaj igri najdobra igra u istorija gothic1,2,3

Значи научно е докажано дека игрите не го расипуваат видот,но сигурно од 10 саати играње на компјутер нема да ви се подобри :)

па сум читал дека играње игри со многу добра графика т.е. резолуција го изострува видот т.е. подобрува ... но тоа не е причина + да се игра повеќе :) ... сепак единствено што презирам е играње на глупата игра WOW

Можда ќе добијам црвено за ова, ама ме заболе ташаков.
Имено, WoW. Тоа ќе да е една од најдебилно-заразни игри направени во денешницава. Како што спомна cekic пред мене, некои особи толку многу влегуваат во играва така што едноставно се отргнуваат од реалноста и муабет на прв план им е новото оружје на WoW.
Фала.

Ke се надоврзам со болиглава. .. игрите можда не штетаат многу на здравје, психа итн... но wow. .. ем е дебилна ем се уфилмуваат па играат по 12 часа дневно... само тоа им е муабетот, кој кој левел и што убил губат ориентација за време. ... па браka колку и да ја бранете штетна е. .. :wink:

Ама тоа веќе влегува во психата,не би било конкретно штетно по здравјето нели?
Само што ќе добијат еден бел неубав тен од седење по дома :)

Значи научно е докажано дека игрите не го расипуваат видот,но сигурно од 10 саати играње на компјутер нема да ви се подобри :)

Mozebi nema da se podobri vidot, no ke se podobri budalata vo tebe!!!!!!

Ама тоа веќе влегува во психата,не би било конкретно штетно по здравјето нели?
Само што ќе добијат еден бел неубав тен од седење по дома :)
Па и психата е дел од здравјето, менталното здравје нели?
Ем бел тен, ем ќе заборавиш како изгледа женска особа.
Има исклучоци секогаш, не се палите многу:)

Mozebi nema da se podobri vidot, no ke se podobri budalata vo tebe!!!!!!
Си е*ала будалата во себе.

ПОдобро партија футбал на сонце надвор него 24/7 играње WOW дома имам другар што дури и кога ке излезат зборат до кој левел се што оружје земале аман...

Секако дека нема да го ни го подобрат здравјето, но го прават слободното време поинтересно :)

ебати интересното... 12 часа wow. .. интересно...? I dont think so.

Забораваат излегување надвор, забораваат како изгледа женско, губат пријатели и сл. .. ма не ме заебавај, wow споредувам со сида.

Забораваат излегување надвор, забораваат како изгледа женско, губат пријатели и сл. .. ма не ме заебавај, wow споредувам со сида.

But that is just you. (No offense)

Секој може да си го каже своето мислење.

Па не е WoW единствената игра на светот... има многу игри кои не се толку заразни а сепак се интересни и возбудливи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom