Дали и каков часовник поседувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Bang & Olufsen
  • Време на започнување Време на започнување
Јас имам CASIO DW 290-T

Во ноември правам 10 години откако го имам. Саатот е коска еднаш му сменив батерија после 7 години носење, единствена маана му е ремчето ми се скина првото па купив друго од истиов модел, па сега и тоа ми се скина треба да купам пак. Иначе овој модел е од 1995та година.

И не се даваат 1500 денари за саат. Тоа ти е некоја измеѓу цена за саат, ниту нешто посебно, ниту чкарт, ако веќе сакаш добар саат и саат што ќе ти трае 10+ години нема потреба од штедење пари, се што е под 6000 е малце за саат.
Ако го гледаш само како направа што ќе ти каже колку е часот, доволен ти е и мобилниот :)

Па не би рекол дека испод 100 евра неможеш да најдеш асален саат, ете мојот погореспомнат часовник тогаш чинеше 100 марки значи за 3000 денари и веќе 10 години е коска а мислам дека ќе трае уште толку :)

Па не би рекол дека испод 100 евра неможеш да најдеш асален саат, ете мојот погореспомнат часовник тогаш чинеше 100 марки значи за 3000 денари и веќе 10 години е коска а мислам дека ќе трае уште толку :)
Паа... пред 10 години и сега не е баш исто :)
Не знам, немам многу гледно саати низ продавнициве, но она што ми има останавено впечаток е 6000+. Баш мојот саат го здогледав случајно во Охрид во чаршијата и влегов да прашам што пари е(поради тоа што ми е поклон, плус е земен поевтино) и ми рекоа 12000 на попуст(wtf), али со оглед на тоа што беше Охрид, сигурно цената беше малце напумана.

Муабетот ми е, кога ќе купуваш саат не штеди, еднаш се купува а се користи 10+ години.

Паа... пред 10 години и сега не е баш исто :)
Не знам, немам многу гледно саати низ продавнициве, но она што ми има останавено впечаток е 6000+. Баш мојот саат го здогледав случајно во Охрид во чаршијата и влегов да прашам што пари е(поради тоа што ми е поклон, плус е земен поевтино) и ми рекоа 12000 на попуст(wtf), али со оглед на тоа што беше Охрид, сигурно цената беше малце напумана.

Муабетот ми е, кога ќе купуваш саат не штеди, еднаш се купува а се користи 10+ години.

Така е.

Стави фотка од твојот саат да го ѕирнеме :)

images

_CASIO_MTP_1191A_4cd7e4b6084d4.jpg

Овој го имам ама не го носам :toe:. Поклон од чичко ми за матурската пред скоро две години, а се на се да се собере недела дена дали го имам носено. Едноставно саат, ланче или прстен не можам да носам.

Моентално не носам ама секогаш сум у тек со времето :)

Јас имам CASIO DW 290-T

Во ноември правам 10 години откако го имам. Саатот е коска еднаш му сменив батерија после 7 години носење, единствена маана му е ремчето ми се скина првото па купив друго од истиов модел, па сега и тоа ми се скина треба да купам пак. Иначе овој модел е од 1995та година.

И јас имам таков многу добар саат ,еднаш му имам сменето батерија и ремче,сега го носи син ми него му го дадов пошто си купив Casio G-SHOCK DW-6900 .Casio е одлична марка за сечиј џеп.

И јас имам таков многу добар саат ,еднаш му имам сменето батерија и ремче,сега го носи син ми него му го дадов пошто си купив Casio G-SHOCK DW-6900 .Casio е одлична марка за сечиј џеп.
Потполно се сложувам со тоа дека Касио прават саати за секого и за секој џеб, башка ова Edefice серијава лелее:helou:

Jas imam casio edifice EF543 go zemav 240 evra pred dve godini top e.

Од денес поседувам Casio MTP-1246D 1A.
g_01114771.jpg

Го купив 4000 денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom