Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Сфаќаш дека напнуеш? Иди слушај рап таму и прај днб музика, не се мешај кај шо не ти е работата. Само памет да се солело. Детиште. Филозофијата на металот (онаа вистинската) се коси со рап филозофијата. Зошто е тоа така треба сам да сфатиш, ама зошто си 15 годишно детенце, кое демек може свегде да се пика и мисли дека е кул и „ин“ да се „разбираш“ као демек у свака тема на форумов, не заслужуваш ни да се декларираш као металец. Само набројуеш некои метал бендови као демек „еј видите што слушам“ а нема благе везе. Ако знаеш да наброиш точно со што се карактеризира метал музиката, што ја прае музиката „метал“, кои се карактеристики на секој поголем жанр од металот тогаш ќе можеш колку толку да дебатираш. Ај иди слушај тоа што стварно ти лежи а не да се праеш нешто што не си. Поздрав :)

Едит:
прв пут ми влезе у око кога го видов овој твој пост, кај што им солиш на луѓето што да слушаа

http://forum.kajgana.com/showthread.php?29263-Слаткар(истика)&p=3973274&viewfull=1#post3973274

Уште сте со тоа rap vs. metal? Мислев минато е тоа, али океј. Иначе океј, ќе одам ајде днб да правам чим ме бркате од темава, хах :)
А и не ми била таква намерата со тоа Нирвана, али разбирам дека ова е форум и различно се сваќаат пишаните мислења...

Уште сте со тоа rap vs. metal? Мислев минато е тоа, али океј. Иначе океј, ќе одам ајде днб да правам чим ме бркате од темава, хах :)
А и не ми била таква намерата со тоа Нирвана, али разбирам дека ова е форум и различно се сваќаат пишаните мислења...

Прво нешто паметно напишано на темава од твоја страна.

@др. кулен
Ја неам ништо против рапот, ама едноставно не можем да го слушам, додуше не можем органски да го поднесем. Микрофони, гето, улица, рими, ја сум најјак, тротоари, нема пари, џоинт, двојка, пички, курви, пари и слични такви текстови ги глеам како текстови за ретардирана маса. Ја не викам металците да не слушаа рап ама ипак би било малу awkward исто така зависи од тоа каков рап ;)

Ќе пробам да најдем еден многу паметен пост од темава пред 1-2 год. што беше напишан од еден јузер у врска за металот.

@др. кулен
Ја неам ништо против рапот, ама едноставно не можем да го слушам, додуше не можем органски да го поднесем. Микрофони, гето, улица, рими, ја сум најјак, тротоари, нема пари, џоинт, двојка, пички, курви, пари и слични такви текстови ги глеам како текстови за ретардирана маса. Ја не викам металците да не слушаа рап ама ипак би било малу awkward исто така зависи од тоа каков рап ;)

Ќе пробам да најдем еден многу паметен пост од темава пред 1-2 год. што беше напишан од еден јузер у врска за металот.

Ех пер, тоа е тоа, мразам и јас таков рап, тоа е срање, али кај у Чиста Околина има такви текстови, не дупи :) Они дури беа и едни од првите рапери, а во составот нивни беа и членовите од рок групата Last Expedition, еве и една песна:

Како и да е, знам за што збориш сега, и те подржуем тотално :smir:

Не е добро да се ограничете на еден жанр само...
шо има лошо у днб или рапо, слушни го Марчело и да видеш шо е рапер

А кој рече дека сите бендови се одлични во правење/свирење треш во Македонија? :) Инаку треш слушам највише и ок не е до толку комплициран правец, солажете се правење галама со whammy, треба да имаш јака десна рака за down picking, одличен бубњар али највише ми лежи трешот :):)

Whatever sails yer ship mate :)
Мене тоа ми е муабетот од почеток
Треш едноставно не е жанр кај што можеш да го искажеш потенцијалот.

И да, Металика се далеку од overrated. Ако не беа они, жанрот метал никогаш немаше да биде популаризиран до тоа ниво. Јесте, од една страна е лошо, дека излегоа и тапа металци од стилот на Avenged Sevenfold, ама пак и се поттикна таа метал еволуција и до тоа што е стигнат металот денес.

Кулен,бро не ти држи вода овој муабет.Тоа што Металика го направи достапен металот на народот не значи дека не се слушало метал пред нив.
Исто така и муабетот дека еден бенд може да ја промени цела музичка еволуција,нема шанси.
Секој жанр си има свое потекло и сеа тука ми тврдите дека металот го напраиле Дејв Мастејн и Хетфилд у гаража.
Дај не зезајте па Џудас и Сабат свиреа метал коа овие двајца беа по пелени.
А на Ози рокот му беше мек,Халфорд е педер...
Тоа што Металика и Мегадет направиле некоја прљава верзија на хард рок,браво за нив,според мене не напраиле нишо добро.
Не ми влијаеле,ниту некад ќе ми влијаат.
И да,да одговорам на тој што ќе го цитира постов Dream Theater можеби се фанови на металика али тоа не значи дека имаат нивно влијание,DT имаат правено и Мејден кавер албум па не свират нешо слично.
Пишете пропала на Justice for All муабетот,ако ви се свиѓа слушајте го,искренo ја би поише Black и Master of Puppets.

Ех пер, тоа е тоа, мразам и јас таков рап, тоа е срање, али кај у Чиста Околина има такви текстови, не дупи :) Они дури беа и едни од првите рапери, а во составот нивни беа и членовите од рок групата Last Expedition, еве и една песна:

Како и да е, знам за што збориш сега, и те подржуем тотално :smir:

САФ и Чиста беа единствените рапери во Македонија...

Кулен,бро не ти држи вода овој муабет.Тоа што Металика го направи достапен металот на народот не значи дека не се слушало метал пред нив.
Исто така и муабетот дека еден бенд може да ја промени цела музичка еволуција,нема шанси.
Секој жанр си има свое потекло и сеа тука ми тврдите дека металот го напраиле Дејв Мастејн и Хетфилд у гаража.
Дај не зезајте па Џудас и Сабат свиреа метал коа овие двајца беа по пелени.
А на Ози рокот му беше мек,Халфорд е педер...
Тоа што Металика и Мегадет направиле некоја прљава верзија на хард рок,браво за нив,според мене не напраиле нишо добро.
Не ми влијаеле,ниту некад ќе ми влијаат.
И да,да одговорам на тој што ќе го цитира постов Dream Theater можеби се фанови на металика али тоа не значи дека имаат нивно влијание,DT имаат правено и Мејден кавер албум па не свират нешо слично.
Пишете пропала на Justice for All муабетот,ако ви се свиѓа слушајте го,искренo ја би поише Black и Master of Puppets.
Ама ако не беа Металика, метал ќе се слушаше исто ко и некоја ритуална музика шо се слуша денес. Значи, Металика не се најдобри металци, немаат најквалитетни музичари, ама затоа се баш они одговорни шо металот стана достапен за сите.
И не кажувајте дека еден бенд не може да направи револуција. Битлс ви се пример. Иста приказна се. Ехееј, има рок бендови со далеку поквалитетна музика од нив, всушност, целиот состав ти се пример за просечни музичари, ама ако не биле они, никогаш, ама баш никогаш ниту рокот немало да биде достапен за сите. И ај доста, поентата е таа.

САФ и Чиста беа единствените рапери во Македонија...
Додавам Легијата плус. Добар состав, ми праат ќеф во последно време.

Ама ако не беа Металика, метал ќе се слушаше исто ко и некоја ритуална музика шо се слуша денес. Значи, Металика не се најдобри металци, немаат најквалитетни музичари, ама затоа се баш они одговорни шо металот стана достапен за сите.
И не кажувајте дека еден бенд не може да направи револуција. Битлс ви се пример. Иста приказна се. Ехееј, има рок бендови со далеку поквалитетна музика од нив, всушност, целиот состав ти се пример за просечни музичари, ама ако не биле они, никогаш, ама баш никогаш ниту рокот немало да биде достапен за сите. И ај доста, поентата е таа.

Се согласувам, сега секој втор Кинез на youtube е подобар од Хендрикс технички гледано, ама разликата е тоа што Хендрикс е рок икона :)
Ист е муабетот со останатите, од Битлси се разочарав кога научив англиски и ја преведов Лав ми ду :).

Анкетите се супер,за тоа колку слушате метал.Уште во реалноста да беше така меѓу (посебно меѓу) женската популација,частам ја цела кајгана гајба пиво!

Има милион пеачки подобри Лејди Гага али лејди Гага е поп икона...:toe:
Или не бе,ај нека ви биде да не беа Металиките у десет саато и ми немаше да постоимо.
Ја не зборам за тоа колку фанови имаат металика,читајте малце.
ТРЕШ НЕ Е ВИРТУОЗНА МУЗИКА!

Треш не е правец што треба да биде виртуозен... освен некои исклучоци што го прават тоа добро и не досадно... Megadeth... Coroner, Mekong Delta, Watchtower, Voivod, Vektor, Sadus, Forbidden(Twisted in to Form), Bezerker, Complex 7, Inferno иии абе многу испаднаа а не сум ни до пола. Поентата не е да набројам колку бендови знам или колку имам у дата база, поентата е дека во секој правец можеш да најдеш виртуози. Само кој од нив го има имплементирано во својата музика и дали мисли дека е потребно да покажува колку добро свири.

@др. кулен

Значи и ти си уште со rap vs. metal :) :) :)

Има милион пеачки подобри Лејди Гага али лејди Гага е поп икона...:toe:
Или не бе,ај нека ви биде да не беа Металиките у десет саато и ми немаше да постоимо.
Ја не зборам за тоа колку фанови имаат металика,читајте малце.
ТРЕШ НЕ Е ВИРТУОЗНА МУЗИКА!

Исто важи и со турбофолко
имамилион поубави музики од турбофолк
ама цела младина (повеке женска популација,кај машки јавува се тук там металец ние женските сме ретки) слуша турбофолк.

Не разбирате тешки метали.
Ви се молам слушајте лесни или некои неметали додека ви е време...

Не разбирате тешки метали.
Ви се молам слушајте лесни или некои неметали додека ви е време...
Има разни метали, па и неметали, ама тоа легираните челици се закон. Кој пробал знае. Плус тоа и полесно се топат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom