Шопска или таратор?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ako ste gurmani, sigurno ovie dve vrsti na predjadenja zemaat posebno mesto vo vashata ishrana.
Dali sakate poveke da jadete shopska ili taratur, kolku cesto se prisutni na vashata trpeza i so sto gi kombinirate?
Jas taratur:smir:
Bon apetit!
njammmmmmmmmmmm njammmmmmmmm

Ау гад демет! како ми ја погоди темава:) ги обожавам и двете и секојдневно ми се присутни на трпезата.за мајот бев малце на диета и тие уствари и ми беа трпезата :) ги комбинирам исклучиво со ракија или узо,а таратурот и со bake rolls:)
си правам иначе две врсти таратур и две врсти шопска:
1 таратур. краставица со јогурт,солца и масленце-подразредено со вода-идеално за разладување
2 таратур. краставица со овчо кисело млеко (густо),толчен лук,сол и евентуално дробени ореви.....мезе мњам мњам
1 шопска. домат,краставица,пиперка и рендано сирење-кога не сакам да мирисам на кромид
2 шопска. домат,краставица,кромид и сирење-д бест шопска ин д уорлд :)

Shopska...
Ali ubedlivo najmnogu sakam cveklo i zelka so morkovi!

Таратур рулз! Шопска некако ми е многу сува, макар да и таа е убава, али поубаво од таратур нема!

ПрИтИ_гРл напиша:
Таратур рулз! Шопска некако ми е многу сува, макар да и таа е убава, али поубаво од таратур нема!
Истоto e to

И таратур и шопска-поубаво здавје!

Да не прајме муабет зачабе,шопска салата.Леле леле убавини...

И двете. Шопска повеќе со скара од мелено месо (плескавица, кебап) а таратор со пилешко/стек.:party1:

И двете. Дефинитивно... таратор ми е повеќе за жештини, па да ме освежи, ама ги сакам и едното и другото.

Барем неколку пати неделно ги јадам двете , но јас не јадам шопска за предјело , него за ручек .
А таратурче со ручек, башка најубав го правам

Mene mi e bolje shopska,taratur ne sakam ne znam zs dali zaradi lukot ili neso dr,vazno bolje mi e shopska. I kako sto rece Dzish so sirenje odozgora- RULLEZZZZ

Шопска. Таратур не ми праи ќејф ич!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom