Бељот

• Креатор на темата Креатор на темата outcast
  • Време на започнување Време на започнување
Битолска игра..Уствари поточно речено француска игра, присвоена од битолчани, и са демек е битолска.
Имам забележано дека многу скопјани знаат да ја играат оваа игра, па ме интересира кој ја знај играва и колку знаат луѓето од другите градови да ја играат.

Јас ја знам. Додуша немаше да ја научам ни да слушнам за неа да не беше муж ми од Бт али јебеш му матер.. Добра игра. Одкоа ја научив, најинтересна ми е од тоа картите.. :smir:

Еве до сега нема никој пишано.... па јас морам да се нагласам како кралот на бељотот. Играта мислам дека ја знаат битолчани, а и од другите градови, па ако сака некој можи да играме кога сака и по што сака. Давам 1кг крв ако ме победи некој и 2 очи за мезе

Не ја знам,некои правила да кажевте? :P

Ne e kako hant ova ili poker....mora da gledas dodeka se igra ili da igras so nekoj sto znae na otvoreni karti za da ucis....jas sum sega vo faza na ucenje...igram so komsiite i mnogu e zarazna igrata :)

Koj ne ja znae,ne e svesen so vo zivotot ispustil.
A so veli-"outcast"-vo komentarite e i Filingot.
A koj ja ima za na P.C. neka mi ja prati na mail.-

kosta_daskal@yahoo.com.

A ako nekoj ja igra na "Net" neka prajka aber-"pod itno".

Еве до сега нема никој пишано.... па јас морам да се нагласам како кралот на бељотот. Играта мислам дека ја знаат битолчани, а и од другите градови, па ако сака некој можи да играме кога сака и по што сака. Давам 1кг крв ако ме победи некој и 2 очи за мезе
По волку самоуверен коментар се кладам дека си Битолчанец.. Така ми изгледа :baeh: Ако е така кажи коа ќе дојдам Бт нареден пат ќе играме.. Ама
Давам 1кг крв ако ме победи некој и 2 очи за мезе
пази што си рекол.. :baeh:
Да не изгубиш од Скопјанка :pos2:
Иначе играта е ЗАКОН

Белјот е закон. Мора да се направи турнир па сите играчи да се собереме и да видиме кој е кој.

Не ја знаат само битолчани, и во ресен е многу популарна. До сега немам изгубено од битолчани а имам играно 5 пати така да ако си ти кралот повели, ќе се испробаме. Поздрав.

naj dobra e igrava sekoja vecer so ortakot pieme po 5 skopski gratis od protivnicite beljotski kazano (dusmanite) ama posle 5 manati Sk keni sednat poker i ke ni obricat skros i zato sega tie ne ni igrat nas beljot anie niv poker

По волку самоуверен коментар се кладам дека си Битолчанец.. Така ми изгледа :baeh: Ако е така кажи коа ќе дојдам Бт нареден пат ќе играме.. Ама

пази што си рекол.. :baeh:
Да не изгубиш од Скопјанка :pos2:
Иначе играта е ЗАКОН
Во секој момент јас сум спремен... без разлика дали сте од Ресен, Скопје и што знам уште од каде ... да знаете дека има убаво да ве истрижам. Нема потреба да давате пари за стрижење (шишање), ќе ве научам биљот, а ќе добиете и убаво стрижење :):vozbud:

Што може да ми биде хоби.Се знае играње на компјутер и читање на книги:):)

Ima nekoj zainteresiran za Tportal? Mnogu sum jak ej!

Па мене на почетокот малку тешка ми се виде.Ама си се вежбам сама на компјтер,па треба да седнам да играм со некој за да видам до кај сум:)срамота е,од Битола сум,а да не знам бељот:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom