Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е истиот Серпико што го стави, од цената тогаш болеше глава. Малку преценето беше.

Да не тропам на празно, математиката иде вака

- добросочуван Canon EOS 350 - 350 еур/максимум, реална цена по која се наоѓа во секое време.
- зум објективот - околу 120 евра

Значи апаратот со кит и зум објективот - околу 470 евра. Толку би му дал и јас.

Да не рушам пазар, мое е да си понудам цена.

Ми треба помош за апаратче до 7 иљдаерки плусм минус нешто.

Не ми отвара страната на АМЦ, глдам у Германос СОНИ ДСЦ С 730 или од 2бе мобајл Кодак ц 613.

Ама ич не се разбирам од ова не знам шо да изберам.

А каде се наоѓа продавницава „Невада“ во Скопје? :)

FUTURESHOP-2- Скопје, Народен Фронт 19a локал 21 - ТЦ Беверли Хилс
(после тоа можеш кај Серпико на кафе да отидеш:wink:)

Канонот има една маана, користи 2 батерии по 1.5 волти (можи и rechargable) кои можат брзо да цркнат при сликање со блиц. Имаат напишано дека со 1 пар прават до 200 слики, но којзнае. За Сонито незнам, би требало да има вградена литиумска. Е сега кој како ја гледа предноста. Искрено мене ми е глупо да полнам обични батерии но е практично некаде ти снема батерии трк до прва продавница купи 2 ке завршиш работа, а литиумската ке мора да ја полниш на штек.

А што сони од Х серијата? И да Х серијата имаат литиумионска Г батерија...предност???? Подолго трае. Мана? Ела нека ти се испразни, а да купиш уште една 50 евриќи

дома се договараме нешо камера да купиме, е сеа ај кажете кој модел е најубав?Слушам дека Sony и Canon се најдобри?

дома се договараме нешо камера да купиме, е сеа ај кажете кој модел е најубав?Слушам дека Sony и Canon се најдобри?
кажи од прилика за што ке ја користите , до колку пари , каков квалитет , само дај ни повеќе податоци .

па за снимање одмори, родендени, такви работи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom