Помош, софтверски проблеми и совети

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Како можам да го средам ова ? :|

Или форматирај и после ИСКЛУЧИ automatic uptades, или земи оригинален Windows.

Иначе на Windows 7 може да се среди ова без форматирање (т.е. да не ти се поцрнува десктопот, не ти го прави оригинален Windows-от), јас на мојава машина го средив тоа, но на XP колку и да сум барал за тоа не сум нашол. Иначе се работи за некој фајл у system32 фолдерот.

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Како можам да го средам ова ? :|

не мора да го форматираш....колку што знам не треба да поставувам варез линкови а ова мора да биде решено преку програма преку која ке го промениш серискиот број на виндовсот ајде најкасно утре ке аплоадирам и на пп ке ти пуштам како да средиш

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
не мора да го форматираш....колку што знам не треба да поставувам варез линкови а ова мора да биде решено преку програма преку која ке го промениш серискиот број на виндовсот ајде најкасно утре ке аплоадирам и на пп ке ти пуштам како да средиш
Не бе, полесно е да го најдеш тој фајлот у system32 фолдерот..... на него треба да му направиш rename, па послем рестарт, и готово!:) Само не се сеќавам како се викаше фајлот........ иконата му беше со клуч мислам..........

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Не бе, полесно е да го најдеш тој фајлот у system32 фолдерот..... на него треба да му направиш rename, па послем рестарт, и готово!:) Само не се сеќавам како се викаше фајлот........ иконата му беше со клуч мислам..........
WGATRAY.EXE ќе го најдеш у sistem 32

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Фала ви дечки, средив како што ми кажа Були, го кракнав и сега е добро :D

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7
Малце тежок проблем за објаснување али ај ќе пробам ...

Компјутеров беше ок до пред некои 2-3 дена 100 % функционален

Сеа кочи како мрднат т.е константно заебава , до конфигурацијата не е пошто е прилично солидна ( дуал коре 2.8 гигахерци процесор , 1 гига рам меморија , NVIDIA GeForce 7100GS графичка . )

Кога ќе пуштам јутуб клип или некој сличен сервис што користи флеш плејер кочи АМА ептен во тие моменти , реинсталирав флаш плејерот и пак е исто .. Интересно е тоа што CPU usage ми е константно на 100 % ( никогаш под 80 % ) а имам пуштено само Мозила и Нод32 антивирус во позаднина , е како е тоа можно стварно незнам ..

Друга ствар што е интересна да се напомене е што знае да ми даде некаков си diag.dll ерор или нешто слично беше , кога ќе го даде овој ерор малце се смирува кочењето али сепак е неподносливо ..

Некои идеи до што би можело да биде ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
^^
Веројатно е дека имаш закачено вирус наједноставен одговор провери со Нод-от што го имаш. И ако користиш ХР ти препорачувам да го смениш со Windows 7, ХР се гура на стара слава поради одреден професионален софтвер што сеуште не е прилагоден за Win 7 тука мислам на некои сложени развојни алатки што нормалните корисници не ги користат. ХР е полн со дупки и закрпите не го спасуваат. Добра комбинација за користење е Win 7 со Security Essentials или со Nod32.

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7
Не сум до толку , прилично се разбирам со софтверскиов дел од компјутерите , прво што направив е мавнав скан во сафе моде со нодот ...

Ама овој пат стварно немам идеа што да правам ... :/

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не сум до толку , прилично се разбирам со софтверскиов дел од компјутерите , прво што направив е мавнав скан во сафе моде со нодот ...

Ама овој пат стварно немам идеа што да правам ... :/
Ако користиш ХР најдобра варијанта ти е се што ти е важно од податоци да префрлиш на друга партиција формат и да инсталираш свежа копија на Win 7 на таа конфигурација. Помалку главоболки и пофункционален софтвер што има минимални хардверски побарувања.

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7
Па не сум многу запознаен со таа тема , но нели XP имаше помали хардверски побарувања од Win7 ?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Хелп!

Додека играв игри порано и на алт и таб ми останубаше црн мониторот,но тоа на мониторот трепкаше...
Денеска доаѓам да го уклучам,цело време трепка мониторот,се слуша она од виндоус,работи пц-то а нема слика..Нешто читнав на нет велат дека е проблем до матичната вие шо мислите...

П.С. Пробав не е до кабелето се си е ок..

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7
Баш ќе пробам иако мислам дека препорачана РАМ меморија за Win 7 беше 2 гига ..

Патем најдов што е проблемот - вирус наречен dxdiag.exe кој навлегува преку директХ

Сеа ке го најдам и избришам и од регистри .. па ќе видиме што ќе направам ..

Само незнам како успеал да помине покрај нодот без да го примети ... -.-

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Фала ви дечки, средив како што ми кажа Були, го кракнав и сега е добро :D
мило ми е што среди сам :) не заборавај сега да исклучиш automatic updates. ако не ги исклучиш пак може да те заебава ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom