Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Сакам да го стам прво Англискиот јазик долу во "language bar". Не кога ќе го уклучам компјутеров(или некоја програма) да е прво Македонскиот, туку прво да е Англискиот.
Можно е? :smir:

C

Crazy Diamond

Гостин

јас имам проблем со фајрфокс! кога ке ја отворам страната за да симнам iTunes или на ФБ за да играм покер ми се појавува ова и кога ке стиснам Send Error Report или Don't Send ми се гаси фајрфоксот! ако може некој да ми помогне :toe:

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Тhis operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer.

Еве што излегува.
Izgleda imas virus.. i kaj eden drugar vaka pravese mnogu raboti mu se izgubija.. mu se izgubi run comandata vo start, vo task menager vo file new task, i mnogu zaebancii mu se pravea niz kompjuterot i morase format .. :S

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

јас имам проблем со фајрфокс! кога ке ја отворам страната за да симнам iTunes или на ФБ за да играм покер ми се појавува ова и кога ке стиснам Send Error Report или Don't Send ми се гаси фајрфоксот! ако може некој да ми помогне :toe:
Реинстаирај го пребарувачот види дали ќе се среди. Исто скенирај за вируси и биди сигурен дека ти е чист оперативниот систем.

Член од
31 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
38
Сакам да го стам прво Англискиот јазик долу во "language bar". Не кога ќе го уклучам компјутеров(или некоја програма) да е прво Македонскиот, туку прво да е Англискиот.
Можно е? :smir:
Start->Control Panel-Religional and Laguages->Keyboard and Languages->Change Keyboards,и во Default Input Language смени го MK

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Можно е да има проблем со флешот. Прво во тоа Send/Don't send прозорчето кликни на click here, и види што пишува.

Ако е проблем со флешот, пробај вака: исклучи го фајрфокс, одинсталирај го флешот, пушти го фајфокс, исчисти ги кешот и колачињата, симни најнов флеш, исклучи го фајфокс и инсталирај го флешот.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Може некој да ми кажа која е најновата Build верзија на Windows 7 пошо сакам да го инсталирам најновиот на лаптопот? BTW ке работат ли пак драјверите од Vista на Windows 7 бидејќи на една од претходните Build верзии ми работеше на тие драјвери одлично?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Може некој да ми кажа која е најновата Build верзија на Windows 7 пошо сакам да го инсталирам најновиот на лаптопот? BTW ке работат ли пак драјверите од Vista на Windows 7 бидејќи на една од претходните Build верзии ми работеше на тие драјвери одлично?
6.1 (build 7600.16385.090713-1255http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7#cite_note-0)
(2009-07-22; 58 days ago) работат драјвери наменетети за Windows 7 за тие што нема се користат за Vista и не би требало да имаш проблеми.

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Ке мозе некој да ми казе како да го сменам текстот во во она кога се уклуцува компјутерот кај со писува windows xp мене ми писува таму несо друго и сакам да вратам да ми писува тоа windows xp ... МОЗНО Е ?:smir:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ке мозе некој да ми казе како да го сменам текстот во во она кога се уклуцува компјутерот кај со писува windows xp мене ми писува таму несо друго и сакам да вратам да ми писува тоа windows xp ... МОЗНО Е ?:smir:

Можно е со Theme Manager. За повеќе boot screen-ови кликни тука

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Тhis operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer.

Еве што излегува.
Ај ако не си најавен како администратор, земи најави се како таков и види дали ќе ја имаш ран командата. и пробај систем ристор:smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.272
Имам две прашања. Незнам за првово дали темава е прикладна. Ми треба key за Office 2003, ако може некој да ми прати по пп.

Второ, инсталирав Sound Forge 9.0, ми побара задолжително да инсталирам Microsoft .NET Framework 2.0. Дали мојт да напрајт проблеми за понатака пошо гледам се инсталират во C\Windows? Или немат гајле да фурам?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184

Kajgana Shop

На врв Bottom