Billa Bong
I love Basketball
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 6.590
- Поени од реакции
- 11
Еве ви тема за Ајдуците.....зборете тука![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Кога 1987 се формираа Комитите, како навивачи на Вардар, ФК Беласица играше во Втората сојузна лига тогаш...Billa Bong напиша:Ја се согласувам со Струмикс ја дури не ни знаев дека постоелеto e to
Радикал уште прашуваш па нормално навивачите на Мзт ке вредат повеке како и секогаш :helou:Radical Boy напиша:Струмикс, многу ми се свигаат твоите ставови и мислења. За сегашните навивачи на Струмица, како што кажав, немам многу високо мислење затоашто тоа што го видов два пати кај нас, беше во најмала рака разочарувачки. Мислам дека како прво не се прави навивачи, зашто како што рече Струмикс, повекето Струмичани навиваа за Неметали додека постоеше (незнам сега дали се распадна или игра во втора лига) и имаат уште многу фурни леб да јадат додека стекнат навивачка култура. Иако не ги сакам баш многу, ама Џкембари (за кошарка зборувам) се многу подобра навивачка екипа, која има култура и искуство да се нарече навивачка група (барем од она што го видов во Скопје) Се надевам купот ке се игра на неутрален терен, некаде каде што ни Битола, ни Скопје, ни Струмица нема да биде домакин и Мзт ке помине 1/4 фианлето, па ке има можност да се покаже кој колку вреди на навивачката сцена во кошаркава
фала богу ја ги гледав на клип на обилен кај другар дека тој е за Струмица и ми вика е ова е публика кога ке видам колку мене 8 навиваат не за далеку далеку се од тоа што биле ама ни тогаш не биле толку познати како на Мзт сеа to e toСтрумикс напиша:Јас колку што знам, Радикал, Неметали Огражден не постојат веќе. Фабриката дигна раце од нив и толку... Остана, нели, Македонија `91, која подоцна беше Поло Трејд, и сега, Струмица 2005.
Генерално, во Струмица веќе подолго време не постои вистинска навивачка група.
Сепак, сум имал прилика да ги гледам Ајдуците на времето, така да ова сега нема врска...Далеку се децава од тоа...