Што мислите за изневерувањето и кој кого изигрува во случајот?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Кај мене постојат 2 моменти во врска со темава:

1. Јас никогаш не сум изневерил, ни планирам. Побрго би ја прекинал врската, па после да т.е. ако имам нешто со друга!!!

2. Не ретко, сум бил со девојка која е моментално во врска! нејзин проблем!

Премногу ми е смешна ситуацијава со форумџивкиве. Како се погодија сите (со исклучот на таа која ја отвори темава) светици?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Димитар напиша:

1. Јас никогаш не сум изневерил, ни планирам. Побрго би ја прекинал врската, па после да т.е. ако имам нешто со друга!!!

Премногу ми е смешна ситуацијава со форумџивкиве. Како се погодија сите (со исклучот на таа која ја отвори темава) светици?
Е токму тоа ми беше и мене муабетот... Ама и да мислат дека е така (а сигурно не мислат), така им налага конзервативистичкото размислување и фактот што родителите им се родени на средината на минатиот век, кога кај нас сеуште владееја оние “старински“ размислувања. И сега маливе сакаат да живеат како во Холандија, ама ете сакаат и комшиите да не ги зборат. Признајте едноставно дека изневерувате, а потоа ќе праиме муабет дали треба или не.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Викторгг напиша:
Е токму тоа ми беше и мене муабетот... Ама и да мислат дека е така (а сигурно не мислат), така им налага конзервативистичкото размислување и фактот што родителите им се родени на средината на минатиот век, кога кај нас сеуште владееја оние “старински“ размислувања. И сега маливе сакаат да живеат како во Холандија, ама ете сакаат и комшиите да не ги зборат. Признајте едноставно дека изневерувате, а потоа ќе праиме муабет дали треба или не.
Им е страв, и тука на форумот да признаат....

Сега пишат: „Јас не изневерувам“, а во позадина мислат:
„Ако пишам дека имам изневерено, што ако прочита другарката, на девојката, на братучед му, на најдобриот другар, на дечко ми? И таа чепка во компјутериве, можда иди на Кајгана....“

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Димитар напиша:

Сега пишат: „Јас не изневерувам“, а во позадина мислат:
„Ако пишам дека имам изневерено, што ако прочита другарката, на девојката, на братучед му, на најдобриот другар, на дечко ми? И таа чепка во компјутериве, можда иди на Кајгана....“
E bas si u pravo.Nikoj ne se osmeluva da pise jas go izvarav,jas vaka,onaka.Eve jas ti priznavam iam varano vo prethodnata vrska koga idev so tipot zasto ne go sakav onaka idev samo kao da se kaze deka sum imala decko,i nemase da go izvaram ako ne doznaev deka i on me varal pred toa.Sakva da mu vratam,decka rabota ali aj bidnalo.

INACE SUM PROTIV VARANJA.AKO VEKE SI U VRSKA SO NEKOJ STO TI ZNACI ILI GO SAKAS NE MI E NEKAKO LOGICNO NELI?

Член од
7 март 2007
Мислења
19
Поени од реакции
0
soZnaM..miSlam da ne e oK da se izneveruva...:nenene: ama soznam :D ne se me izneverile ni pa jas ne sum izneverila...ke pisam pak ako mi se desi neso sli4no...:back:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Викторгг напиша:
:pos: Јас морам контра да ви мавнам... неможе цел форум да мрзи изневерување а цел град се ебе кај стигне. Изневерувањето не е затоа што таа подобро пуши... изневерувањето е мооментот. Ако сте искочени и го сретнете Бред Пит(пак ја со Бред), немате баш многу време за раскинување со партнерот. Е сега ќе ми речете, па нема да напрам ништо со Бред Пит. НЕМА???? :lud: О да, ќе ја изневерам, и тоа добро ќе ја изневерам, ама утредента пак неа ќе сакам да ја гушнам, бидејќи има разлика меѓу имање секс и водење љубов... ако ме сфаќате што сакам да ви кажам.
п.с. Слободно плукајте по мене, и јас ќе одговорам на вашите провокации, ама да задржиме ниво на конверзација... и без црвени :pos:
Бред Пит баш и не ме пали. Така да, ништо од примеров. Од друга страна пак, кога би ми дошол Џош Хартнет на пример... :drk::pos:

Не, шала на страна. Викторе златен, дај малце да поплукам по тебе :pos: Што се тепаш толку? Од каде цел форум мрзи изневерување коа на темава едвај 5 форумџии се изјасниле се на се? И од каде тоа “мрзи„? Ја не реков дека мрзам изневерување. Напротив, има случаеви кај што некои луѓе толку си играат мајтап со парнерот, го вараат со кого стигнат, без овој да забележи, си фураат возбудлив живот, ги боли... И капа им симнувам што им успева така без да ги фатат бе, алал да им е. Ама мене ми е тоа нефер. И подло. И не сакам да го правам, исто како што не сакам да ми го прават. Тоа е тоа.

И дали ти воопшто некогаш си ја изварал девојката, па да збориш?!:)

П.С. Сеа едно црвено :pos:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jas ne izneveruvam, ama si ePkam pomalku naokolu.

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Димитар напиша:

e ova se postuva i jas bi go kazala istoto ama vo zenska varijanta...Pa majkumu si sedam i si mislam IDIOT li sum da nekoj od mene prai budala a svesna za toa lelelele a zamisli izrazot na liceto koa ke go fatis deka vara use ke ti rece sto ti e ma na tebe ne bidi paranoicna jas samo tebe te sakam aaaaaaaahhhhhh lele:helou:

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Напишано од Викторгг
:pos: Јас морам контра да ви мавнам... неможе цел форум да мрзи изневерување а цел град се ебе кај стигне. Изневерувањето не е затоа што таа подобро пуши... изневерувањето е мооментот. Ако сте искочени и го сретнете Бред Пит(пак ја со Бред), немате баш многу време за раскинување со партнерот. Е сега ќе ми речете, па нема да напрам ништо со Бред Пит. НЕМА???? :lud: О да, ќе ја изневерам, и тоа добро ќе ја изневерам, ама утредента пак неа ќе сакам да ја гушнам, бидејќи има разлика меѓу имање секс и водење љубов... ако ме сфаќате што сакам да ви кажам.
п.с. Слободно плукајте по мене, и јас ќе одговорам на вашите провокации, ама да задржиме ниво на конверзација... и без црвени :pos:
Пер,теоријава не ти држи вода.Нема шанса Бред Пит да сака со некоја скопјанка.:pos:
Второ.
Никогаш си немал врска со девојка која толку те исполнува,и сексуално,и духовно,буквално секако, што немаш ни најмала желба да ја изневериш? Штета ако си немал,да си фатиш под итно.:)
Горенаведената причина за (не)изневерување пали во мал процент од случаите.
Ама еве друга.Има многу девојки/момци кои едноставно ги немаат потребните вештини за варање.Мутави се во тој поглед,трапави,лесно можат да бидат откриени.
И тие не изневеруваат,ама од страв.:)
И доаѓаме до заклучок- едни се презаљубени,а другите мутави и не вараат.Значи не се ебе цел град кај ќе стигне.

ПС.Престанете со муабетите за репутација.:pos:

Marinka

~petit etoile dans mon coeur~
Член од
7 март 2007
Мислења
590
Поени од реакции
2
Димитар напиша:

Сега пишат: „Јас не изневерувам”, а во позадина мислат:
„Ако пишам дека имам изневерено, што ако прочита другарката, на девојката, на братучед му, на најдобриот другар, на дечко ми? И таа чепка во компјутериве, можда иди на Кајгана....”
А колку ми е гајле лелееееееееееее
Неможете да замислите
А што е до тоа дали сум изневерила да сум ама после тоа не сум се гушкала пак, туку раскинав
Ете не сум светица:toe: и уште помалку па се гордеам со тоа што сум го направила, ама се деси и го расчистив онака како што мислев дека треба.
Толку од мене

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
PSYtisfaction напиша:
И дали ти воопшто некогаш си ја изварал девојката, па да збориш?!:)

П.С. Сеа едно црвено :pos:
Да, сум изневерил девојка...
Скулгрл напиша:
Никогаш си немал врска со девојка која толку те исполнува,и сексуално,и духовно,буквално секако, што немаш ни најмала желба да ја изневериш? Штета ако си немал,да си фатиш под итно.
Ме фрли во лошо расположение сега Скул. Веројатно не сум бил со онаа девојка која можела да го направи тоа врз мене, да не посакам. ама всушност и многу малку луѓе имаат врски каде се тотално до уши заљубени и немаат желба. Тие луѓе, разбирам, не сакаат... викаат дека не им се убави другите луѓе. Ама тоа е друга тема. Еве ќе се ставам јас во ситуација да бидам изневерен. Не ми пречи, се додека тоа што ми го направиле е за една вечер. Луѓе сме, имаме страсти, сакаме убаво спакувани поклончиња, и уживаме да отпакуваме и да пробуваме нови работи.
Marinka напиша:
А што е до тоа дали сум изневерила да сум ама после тоа не сум се гушкала пак, туку раскинав
Ете не сум светица
Фала богу Маринче, сите го бараат луцифер денес, никој не сака невини ангелчиња... :wink:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
osamenka напиша:
ajde kazete. jas licno mislam deka toa i ne e bas loso vie?:zlo:
А јас мислам дека, ако некој воопшто мисли нема потреба да нагаѓа :toe:
Метлата ( пак пуста метла :pos:) има два краја, или мети си или ќе се набиеш од другата страна :salut:

С

Сатори

Гостин
Не вреди да вараш некој...јеби га не е толку вреден, до толку да се мачиш!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Лејди Сатори напиша:
Не вреди да вараш некој...јеби га не е толку вреден, до толку да се мачиш!
Прва причина за изневерување не е поради тоа што некој е вреден туку поради тоа не е вреден. Некој кој не успеал да си ја задржи девојката, некој кој не успеал доволно да ја задоволи девојката, па сега таа, мора да бара друг. Не сака врска, не сака да се оддели со тој кој е (батето има 3 коли, 2 стана и една викендичка во Охрид, а дедому зема пензија од Германија) но, не е љубовџија!

С

Сатори

Гостин
Димитар напиша:
Прва причина за изневерување не е поради тоа што некој е вреден туку поради тоа не е вреден. Некој кој не успеал да си ја задржи девојката, некој кој не успеал доволно да ја задоволи девојката, па сега таа, мора да бара друг. Не сака врска, не сака да се оддели со тој кој е (батето има 3 коли, 2 стана и една викендичка во Охрид, а дедому зема пензија од Германија) но, не е љубовџија!
...неверството е мачење, да не те фатат, што ако те фатат...куквичлук...ако имаш срце, прави се како што треба, кажи вака и вака е ... а не живеење во страв...

Kajgana Shop

На врв Bottom