Помош: Вируси, црви и разни штетници

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Aко веќе го ставаш на FULL SCAN, секако дека СЕ ШТО ИМАШ ќе ти скенира (вклучувајќи ги и сите .ехе фајлови во компјутерот). Ова што го пиша е џабе патот :vozbud:
ОКОК порбај барем !!!
KASPERSKI 2010 zver

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пред една недела го приметив sdvhost.exe во таск менаџер и од тогаш скенирав со НОД32, Malwarebytes' Anti-Malware, Spybot - Search and Destory и ништо неможе да го уништи. Ќе може малце помош како да се отарасам од тој глуп тројанец

:smir::smir:

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Пред една недела го приметив sdvhost.exe во таск менаџер и од тогаш скенирав со НОД32, Malwarebytes' Anti-Malware, Spybot - Search and Destory и ништо неможе да го уништи. Ќе може малце помош како да се отарасам од тој глуп тројанец

:smir::smir:
Па инсталирај trojan remover пробај со него или најдобро со касперски имаш 2010 новијот ке го сименш и 30 дена ке немас проблем зошто 30 дена е триал верзија али ке ти заврши работа и тоа многу пробај со касперски 2010 позз:toe:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Симнав Trojan Remover и скенираше го најде sdvhost.exe стиснав prevent this program from running by removing its references па направив рестарт и после пак во таск менаџер го има процесов. Освен да симнам касперски некој друг да не знае како можам да го уништам?

:smir::smir::smir:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Симнав Trojan Remover и скенираше го најде sdvhost.exe стиснав prevent this program from running by removing its references па направив рестарт и после пак во таск менаџер го има процесов. Освен да симнам касперски некој друг да не знае како можам да го уништам?

Не е тоа тројанец и кај мене го има

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221

Trojan Remover колку што знам не е бесплатен софтвер, а тоа значи се додека го користиш како trial верзија овозможена ти е само опцијата скенирање без притоа да можеш да ги блокираш или избришеш пронајдените тројани. Истото ова важи и за другите анти вирусни програми, а касперски не би ти го препорачал затоа што многу тешко се наоѓа лиценца за него, а и таа што ќе ја најдеш за 1 недела ќе ти отиде на црна листа.
Мој предлог би бил NOD32... ако се одлучиш за него и ако ти требаат јузер и лозинка пиши ми и ќе ја наредиме некако. :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Фала на сите што се потрудивте, го решив проблемот. Влегов преку safe mode и го пуштив нодот да скенира и сега веќе не ми се појавува во таск менаџер а и trojan remover не го пронаоѓа.

Фала ви на сите уште еднаш:smir::smir::smir:

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Сестрами симнала некој слики од hi5 и анти вирусот (авира ) ми јавува дека пронашол ADSPY/PopMenu.B.1 и ми можам да одберам : Delete,Repair и move to quarantine. Што и да одберам после 5/10 мин ми се појавува истото. Помош како да го избришам ? :helou:

EDIT: Го средив некако :)

Член од
30 септември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ај поможете кога ке притиснам цтрл/алт/делете излегува ова:

:toe::toe::toe::toe:

Windows Script Host
---------------------------
Loading script "C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg" failed (Access is denied. ).

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Симни Malwarebytes и скенирај, мислам дека некој штетник го прави ова.

Член од
30 септември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
го скенирав со Malwarebytes го пронаога ама не можи да го избриши

:toe::toe::toe:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Види каде се наоѓа вирусот и иди сам избриши го ако нејке програмата.

Член од
30 септември 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Мислам дека вирусот се наога тука ама како да го избришам?

C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg
C:\WINDOWS\system32\winxp.exe

Kajgana Shop

На врв Bottom