Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го голот на Лорија... :helou:

Иначе, околу утакмицата... Се очекуваше ваков исход, и од наша а и од ваша страна, сигурен сум. Рома играа со поголем хендикеп одколку Јуве, и на крај се виде разликата. Докторите мора да сторат се што е у нивна можност што побрзо, пошо се подалеку ви е четвртото место. Со среќа понатаму, ќе ви треба.

кажи ми најискрено очекуваше 1-4???????????

кажи ми најискрено очекуваше 1-4???????????
На исход мислев победа на Јуве, резултатот и не е толку важен кога се у прашање 3 поени... Иначе, еве ако толку те интересира кој резултат го очекував, 1-3 за Јуве.

Очекувано од моја страна.:jaj:
Составот ни беше крш, Јувентус имаа три пати подобар состав од нашиот. На мое ГОЛЕМО изненадување Лориа даде гол. Кога видов не ми се веруваше.

Мислев дека ке бидете поконкурентен противник и ке биде интересна утакмица,но потполно Рома потфрли и тоа на домашен терен. Не сфакајте како провокација.
Спортски поздрав.

Мислев дека ке бидете поконкурентен противник и ке биде интересна утакмица,но потполно Рома потфрли и тоа на домашен терен. Не сфакајте како провокација.
Спортски поздрав.
Колку и да сакаш да бидеш поконкурентен противник со тој тим вчера што играа едноставно не можеа да бидат конкурентни, сега испаѓа ова како некое алиби за поразот но мислам дека тоа беше реалноста вчера. Сепак Јувентус тоа го искористи на најдобар можен начин и заслужено си ги освои 3-те бода.

Еве една мала споредба колку да видите и да си оцениме какви ни се шансите за 4 место. Споредба на натпреварите на 3 конкурентски екипи за 4 место во Италија.
Рома треба да игра со:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]BOLOGNA[/FONT]
Lazio
LECCE
Fiorentina
CHIEVO VR.
Cagliari
CATANIA
Milan
TORINO

Џенова треба да игра со:
REGGINA
Juventus
Lazio
BOLOGNA
Sampdoria
ATALANTA
Chievo Vr.
TORINO
Lecce

Фиорентина треба да игра со:
Atalanta
CAGLIARI
Udinese
ROMA
TORINO
Catania
SAMPDORIA
Lecce
MILAN

се е ОК само незнам зошто се чудите на голот на лорија :toe:

Колку и да сакаш да бидеш поконкурентен противник со тој тим вчера што играа едноставно не можеа да бидат конкурентни, сега испаѓа ова како некое алиби за поразот но мислам дека тоа беше реалноста вчера. Сепак Јувентус тоа го искористи на најдобар можен начин и заслужено си ги освои 3-те бода.

Еве една мала споредба колку да видите и да си оцениме какви ни се шансите за 4 место. Споредба на натпреварите на 3 конкурентски екипи за 4 место во Италија.
Рома треба да игра со:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]BOLOGNA[/FONT]
Lazio
LECCE
Fiorentina
CHIEVO VR.
Cagliari
CATANIA
Milan
TORINO

Џенова треба да игра со:
REGGINA
Juventus
Lazio
BOLOGNA
Sampdoria
ATALANTA
Chievo Vr.
TORINO
Lecce

Фиорентина треба да игра со:
Atalanta
CAGLIARI
Udinese
ROMA
TORINO
Catania
SAMPDORIA
Lecce
MILAN

лазио,фиорентина,милан и торино ќе бидат тешки утакмици
додека Џенова има некако потешки противници од оние на фиорентина

Unsettled Menez Could Leave Roma - Report

е ова не ми се свиѓа, на овој момак мора да му тргне кај и да е...го гледав на клипови и можам да кажам дека разбивал во Франција но овде нешто не игра како шо треба и да го продадат на лето ќе зажалат еден ден за него:toe:

Погледнете го голов на Marco D'Alessandro дечкото од Примавера тимот на Рома кој го имаше дебито против Јувентус. Малиов е вистинска надеж за Рома.

одличен е овој Д 'Александро со Јуве во краток перод беше на теренот ни си направи една добра шанса
али кога го отворив клипчето се појавија клипчиња од Давиде Петручи големиот 16-17 годишен талент кој Манчестер ни го зема, но можеби и ние го испуштивме, ама ептен криво ми падна го кажуваа наследник на Тоти и за италијанец ми изгледа доста брз со топка

одличен е овој Д 'Александро со Јуве во краток перод беше на теренот ни си направи една добра шанса
али кога го отворив клипчето се појавија клипчиња од Давиде Петручи големиот 16-17 годишен талент кој Манчестер ни го зема, но можеби и ние го испуштивме, ама ептен криво ми падна го кажуваа наследник на Тоти и за италијанец ми изгледа доста брз со топка
Не бе брат Рома не го испушти, Рома со сите сили сакаше да го задржи ама не им успеа, а знаеш зошто? Е затоа што во Италија правилата на федерацијата имаат предвидено дека не може 16-годишник да потпише професионален договор со клуб се додека не наполни 18 години. А дечково очигледно е голем талент па изгледа тоа славата уште одма му удри во глава и не сакаше да почека и да потпише со Рома па затоа Манчестер им го зема. Инаку во Англија нема вакво правило какво што е ова во Италија па затоа го земаа без пречки. Инаку Англичаниве мислам дека му понудија еден топ договор па така и не можам да го кривам дечково, а инаку сигурен сум и дека Рома да беше во можност да му понуди професионален договор ќе понудеше се само да не замине. Сепак тој е уште еден талент од школата на Рома кој се надевам дека ќе се развие во еден добар фудбалер.

Не бе брат Рома не го испушти, Рома со сите сили сакаше да го задржи ама не им успеа, а знаеш зошто? Е затоа што во Италија правилата на федерацијата имаат предвидено дека не може 16-годишник да потпише професионален договор со клуб се додека не наполни 18 години. А дечково очигледно е голем талент па изгледа тоа славата уште одма му удри во глава и не сакаше да почека и да потпише со Рома па затоа Манчестер им го зема. Инаку во Англија нема вакво правило какво што е ова во Италија па затоа го земаа без пречки. Инаку Англичаниве мислам дека му понудија еден топ договор па така и не можам да го кривам дечково, а инаку сигурен сум и дека Рома да беше во можност да му понуди професионален договор ќе понудеше се само да не замине. Сепак тој е уште еден талент од школата на Рома кој се надевам дека ќе се развие во еден добар фудбалер.
јас мислам дека ако Рома се потрудеше малце ќе го задржеше бидејќи тој отиде во Манчестер поради подобрата понуда во која е вклучена и добра работа на неговата фамилија - јас така мислам :smir:

јас мислам дека ако Рома се потрудеше малце ќе го задржеше бидејќи тој отиде во Манчестер поради подобрата понуда во која е вклучена и добра работа на неговата фамилија - јас така мислам :smir:
Да можеби е и тоа, го наведов и јас добриот договор што му го понудија, но сепак влијае и оваа одлука на федерацијата со која не може да му се понуди професионален договор и со тоа барем на некој начин да биде заштитен. Сепак се работи за производ во кој се инвестирало и некој туку така да ти го земе сепак не е сеедно.

Знам се сеќавам дека и Бруно Конти беше многу бесен и лут поради начинот на кои им го земаа овој играч.

Да можеби е и тоа, го наведов и јас добриот договор што му го понудија, но сепак влијае и оваа одлука на федерацијата со која не може да му се понуди професионален договор и со тоа барем на некој начин да биде заштитен. Сепак се работи за производ во кој се инвестирало и некој туку така да ти го земе сепак не е сеедно.

Знам се сеќавам дека и Бруно Конти беше многу бесен и лут поради начинот на кои им го земаа овој играч.

да да баш тоа сакав да го посочам, но сега веќе не е важно ние ќе гледаме Д'Александро да ни постане вистински играч:toe:

Денешни вести од Тригориа: Играчи повикани од Липи за репрезентацијата на Италија: De Rossi, Motta и Brighi овие двајцава им е прв повик од селекторот па им посакувам успех. Рома најавува дека во Јуни ќе го откупи целосно договорот на Мота од Удинезе и тој ќе биде играч во сопственост на Рома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom