SonyEricsson P990i

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Филозофијата на Сони е јасна...Да се земат што повише пари од корисниците

Но овој пат ја претерале...Мислам моделов на самиот изглед е смешен...Ко некој доека да :drk: да го праел

Еве ја сликата коа е затворен

P990_hand.jpg

Добро вака не изглеа лошо...се додека не видите каков е п910 кој е претходник

sonyericsson-p910.jpg

Еве очигледно од слика што е...Поудобни копчиња и поголем екран у корист на п910ката...Немогуче просто

Добро идеме даље...Отворете ја тестатурата и...ШОК

P990i.jpg

Ставиле тестатура на екранот??? Који дегени човече...ЗАшто дегени?

еве го п910

P910.jpg

тестатурата е стаена на логичното место...од внатрешна страна на flip-ot...
Трагичното нешто...помал екран од претходникот и гумени копчиња на тестатура:tapp:

Идеме уште даље...на www.mobile-review.com има милион поплаки за софтверот...Во Њу Јорк Тајм пишале дека е полошо од тоа да користиш Виндоус 95 со вируси (или у превод на секоја втора акција паѓа ОС-от)

Уште понатака ќе се задржиме на камерата...2.0 мегапиксели со Light (значи не блиц ко блиц него светло)...Па јас ако купувам премиум телефон сакам да имам најмалце 3.2 мега со автофокус и BestPic технологија која сте ја ставале на к800и пред година дена ејјјјјјј

Очигледна е намерата на Сони...Овој е fluke телефон,кој за пола година ќе биде сменет со мноооогу боље верзија (демек боље) која можеше уште сега да искочи...Еве ќе ви листам што ќе има и што ќе нема и тој

Значи...ќе ја тргнат тестатурата на него и ќе го зголемат екранот
Е сеа или ќе стаат 16м екран или 3.2 мега камера (двете никад не ги добивате до 2009)...И секако bug-free верзија на UIQ 3ka

Ај па да видиме дали сме толку наивни

a sto ke mi igra mene uloga tolkav telefon so kamera od 2 megapikseli i tolku mal ekran. iako prethodnikot negov e so mn poslaba kamera ama bratce koga ke go otvoris imas LCD televizor pred tebe a i drugite opcii ne se nesto porazlicni. sakale da napravat nesto ama zid so glava ne se rusi
:zid:

девојка ми има п910 и напротив и пречи што има слаба камера. Иначе П910и со 2 мегапикселна камера е мобилен телефон за секој хај-тек манијак! иначе и девојка ми се побуни кога излезе моделов пред година сакаше да го купи оти прочитала на нет дека е ист како П910 само што имала појака камера, појке меморија и поубав дизајн и вифи интернет и кога го виде дека е со помал екран се октажа од мобилниве... сега најверојатно следен пат кога ке идам во Дубаи ке и купам нокиа 6708 или пак ПДА
np_1059.jpg

или пак...
i-mate-k-jam_1199.jpg

abe telefonov ne e kojznae so ama glup e
iskreno da ti kazam p910i mnogu podobar e

E сега вака, бидејќи веќе 5 дена го имам телефонов, можам да дадам мислење за него кое ќе биде издржано, со оглед на тоа дека вашите впечатоци се само од слики, а не од негово користење. Незнам како некој може да коментира и да рече "глуп е", кога ниту го користел, а некој ниту имал прилика ни да држи во рака или да го види во живо.

Мац, ти го критикуваше пред пола година, а сега си жив изгорен да ја замениш твојата P910-ка за Р990-ка :)

Инаку, копчињата на QWERTY тастатурата не се гумени како што кажа Мац, туку се пластични. Во поглед на функционалноста, мислам дека е одличен потег што ги ставија кај дисплејот, наместо на флипот како кај Р910-ката, многу е позгодно за користење вака. Да го држиш телефонот за флип во рака кога ќе внесуваш текст како кај Р910? Жива мака. Кај Р990 е многу позгодно. Да не спомнувам и дека доколку сакате да го користите телефонот со изваден флип, кај Р990 сепак ви останува тастатурата, додека кај Р910 со вадење на флипот останувате и без тастатура.

Првите два дена признавам дека ми беше малку терсене за користење, бидејќи сум навикнат на Symbian од Nokia, дури и ме нервираше што во одредени ситуации не можев да се снајдам со некои функции, поготово во менито со отворен флип. Но, за неколку дена, сите функции низ менито (а ги има прилично многу) ќе ги знаете на памет и во сон да ве разбудат. Се е до навиката. Корисниците на претходните модели од Р серијата сигурно нема да имаат проблем како што имав јас на почетокот. Другите, ќе се снајдат брзо.

Телефонот посебно ме импресионира во поглед на конективноста и мултимедијалните можности. При конектирање на ви-фи мрежи досега немам никаков проблем, приемот е одличен.

Одлична опција е што во мејл клиентот може да се подеси автоматски на одреден период мејл акаунтите самите да ги повлекуваат новопристигнатите мејл пораки (самите си подесувате на колку време сакате да проверува нови пораки). Новите мејлови ви стигаат како порака. Одлична опција ако имате вајрлес рутер дома или во канцеларија, прикачени сте на вашата безжична мрежа, а не мора да дремете на компјутер за да си проверувате мејлови.

Веб броусерот е одличен (Оpera 8). Поддржува HTML, xHTML, JavaScript, SSL... има зум, фулскрин, лендскејп мод...најдобар веб броусер на мобилен кој досега сум имал можност да го користам.

Репродкцијата на звукот е одлична, има гласен звучник и сите тонови (ниски, средни, високи) ги свири екстра.

Квалитетот на сликите од камерата е одличен, деновиве ќе ставам и слики чисто за увид во квалиетот.

Значи, тоа накратко. Ако некој сака да праша нешто, слободно.

Misticen BRAT GI ZAKOPA NA SIVE XD

Ne se razbiram mnogu so ovie P Serija od sony ama mene mi se premnogu glomazni za upotreba a p990 mene mi e podobar xD

До сега му правев апдејт на фирмверот. Најнова верзија, тип топ.

Se soglasuvam so Misticen. Go imam telefonot vekje 1 mesec i dosta sum zadovolen od nego, do sega najbolji telefon sto sum imal.
I ja mu napraiv update pred edna nedela i noviot sistem e super, zacuduvacki kolku e pobrz telefonot.
Mu staiv TomTom za UIQ3 i funkcionira perfektno, sega treba da mi stigne samo modulot i ke go probam kako raboti.

Soory so ja vrakam vo zivot temava ama epten me interesirat dali mojs za zaebas nesto so frimwareot t.e. zs neam ic iskustvo so updateiranje na frimware dal mojt da se vratit i slicno dan ZAEBAM nesto pa posle pisman da sum

Soory so ja vrakam vo zivot temava ama epten me interesirat dali mojs za zaebas nesto so frimwareot t.e. zs neam ic iskustvo so updateiranje na frimware dal mojt da se vratit i slicno dan ZAEBAM nesto pa posle pisman da sum
Пред да почнеш да правиш апдејт на фирмверот, прво ќе си направиш бекап на компјутер и немаш гајле.

мистичен - бекапот нели е само за податоците во share меморијата? (слики, контакти, видео, теми, песни, пораки...)

- иначе да може, затоа што апдејтот на некој начин е флешување на телефонот и ако го прекинеш макар и на 2% од процесот или и на 99% од процесот големи шанси се да го повредиш хардвески телефонот, ако е софтверски само - едно флешување - ако ти е под гаранција би требало безпари, ако не до кај 7-800 денари кошта и то е то.

Па нема што да чепка и да го прекинува апдејтот (исто ко да си ја бара бељата, хехе). Нека ја напуни само батеријата фул за да не му снема батерија пошто долго трае процесот и нема гајле, нема што да му се заебе.

сакав да кажам - ризик постои. А тоа и му беше поентата на танес, дали посоти било каков ризик, може несакајки да му се дисконектира кабелот, да се испразни батеријата, да снема струја, да се рестартира компјутерот итн... се е тоа релативно мене ми се има случено многу пати да ми падне системот или конекцијата за време на апдејт и после само го исфлешував телефонот и се си беше ок. Ама има случаеви кај некои колеги/пријатели што при апдејт им рикнал флеш чипот :)

Hehehe jas taka so update go jadev so W800kata stara... Fastport connector-ot mi bese IZEDEN od koristenje hahahah i ko po obicaj si go rckam telefonot koa iskoci R1DB001 firmware da go probam go zaebav :D haha... Tuka koa ke prekines update zavisi so imas zaebano. Ako si prekinal na MAIN ili FS, ke prais flash ponovo so nekoj krakuvam program i gotovo :D. Ali ako zeznaes GDFS ili EROM... e togas.... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom