Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Нема предвремени избори за дуи, ама изгледа нема да има ни редовни :D
Се надевам ќе има лајв стрим кога ќе му судат на клати главата.

Реално Тачи е поголема ѕверка. Би требало и Алија Фекалија да падне.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Кога и каде изјавил Мицика дека пругата ќе ја градиме ние, а за потребите на Китајците?
Ако има таква изјава баш би сакал да ја видам.
Инаку за потребите на Кина веројатно Мицика би требал да гради пруга во Кина а не во Македонија ;)

Во ред е критика ама да има барем малку врска со реалноста, не дека овие не се за критика ама не за тоа што ги критикувате туку за многу поважни работи... за кои по се изгледа имате консензус.
Ако се сомневаш во од мене напишаните зборови за изјавите од Мицика за градење пруга за кинеските трговско-логистички потреби кон ЕУ, барај снимка на „ЈТ„ од емисија насловена како „Само интервју„ (по мое сеќавање...) со новинарот Гоце.

Реално Тачи е поголема ѕверка. Би требало и Алија Фекалија да падне.
Ни 2001 ни сега некој верува дека Али Ахмети стои позади УЧК во Македонија, он си имаше надредени на Косово и само ги следеше нивните наредби.

Ни 2001 ни сега некој верува дека Али Ахмети стои позади УЧК во Македонија, он си имаше надредени на Косово и само ги следеше нивните наредби.

Абе нека лежи за сите криминали овие 20 години, кога више никој не му може ништо тука. Да го видиме со слушалици у одело како станува па седнува, тоа треба.

Znaminja na UCK na dzamiite posle osuda na eden od glavnite likovi na taa organizacija e sve sto trebate da znaete i za Albancite i za Islamot.
Прв глава на држава осуден за воени злосторства после втората светска војна во европа.

Znaminja na UCK na dzamiite posle osuda na eden od glavnite likovi na taa organizacija e sve sto trebate da znaete i za Albancite i za Islamot.
Европа не сака талибанци затоа и самата Албанија се оградува од косоварите и албанците од Македонија. Одам Албанија на одмор и гледам жени во бикини на плажа стегнати ко италијанки. Гледаш забулени и одма знаеш дека се од Косово или западна Македонија.

Баш ме интересира дали сега Марта Кос ќе го опомени Рама дека Европа нема место за земји кои величаат воени злосторници.
Се знае дека има дупли стандарди, но ајде баш да видиме.

Ако се сомневаш во од мене напишаните зборови за изјавите од Мицика за градење пруга за кинеските трговско-логистички потреби кон ЕУ, барај снимка на „ЈТ„ од емисија насловена како „Само интервју„ (по мое сеќавање...) со новинарот Гоце.
Не би ме изненадило да има таква изјава, само побарав извор односно КОГА и КАДЕ е изјавено како би можел да видам во каков контекст е дадена таквата изјава, но штом не помниш не е важно.

Не би ме изненадило да има таква изјава, само побарав извор односно КОГА и КАДЕ е изјавено како би можел да видам во каков контекст е дадена таквата изјава, но штом не помниш не е важно.
Таман работа ако паметам се‘ што и од каде сум видел и прочитал по „Нетов„. Значи, тоа се зборови од Мицика, емисијата е „Само интервју„, новинар е Гоце, пред околу 1г.

Истата намера (за убавините од брзата пруга за кинески потреби...) ја има повторувано повеќе пати и другар му, познат како „лигња„.

Сега гледам подетално, пресудата е стокмена така да помине што полесно УЧК и Косово. Премногу лесно е поминато кон некои злочини кон Србите, особено во оној период на безбедносен вакум, кога беа правени злочини за побргу да се реализира планот за протерување на неалбанското население од Косово.

Но, клучно е да остане дека командантот Змија е воен злосторник, што фрла и поинакво светло на УЧК (и дериватите), колку и да се избегнува тоа во пресудата.

Инаку ова не е ист хашки суд што ги судеше другите случаи, ова е косовски суд, дел од нивните институции, но со меѓународни судии, обвинители и финансиран од ЕУ.

Последно уредено:
Под итно преиначување на амнестијата за учк и прогласување за терористичка, вклучувајќи рушење на сите спомен обележја од тие терористи и казна за величење на истите

Во времето на Груевски: амнестија на хашките случаи, унапредување на јазични права, два нови државни универзитети, им дозволи за да не галамат додека го прави СК2014, да може на мира да крадат и градат, Албанците да си направат плоштад Скендребег, кој е на неколку метра од плоштад Македонија, а имаш впечаток како да си во Тирана за време на Енвер Хоџа, споменици и бисти за борци на УЧК, отворен албански национален културен центар, каде се форсираат теории дека Албанците се автохтон народ, а некој им се населил на нивната територија, направи договор победник со победник (што е против унитарноста), за разни персонални решенија да не зборам...

И пак е најголемиот антиалбанец и за Македонците и за Албанците!!!:icon_lol:

Пропаганда е помоќна од реалноста.

Back
На врв Bottom