Еректилна дисфункција - дали и како се лечи?

• Креатор на темата Креатор на темата Marko-c
  • Време на започнување Време на започнување
А што ќе превземе?

Не мора да биде потенцирање како лош перфорамнс, нека седнат и нека разговараат. Ваљда и он сам е свесен дека има проблем со ерекција. Не знам зошто би го игнорирал тоа. Како ужива во сексот ако има еректилна дисфункција? Нели е измачување тоа?
Колку што прочитав, рекол прв пат таков проблем има.
Мене ми изгледа како женскиот муабет, втор си ми.
Ако стварно му е со неа проблемот само, има лек. Треба и дејчето да превземе иницијатива, тврд мек т'ј ти е за век што викаат кај нас :)
Ако и до сега имал таков проблем, може и да е физички.

Колку што прочитав, рекол прв пат таков проблем има.
Мене ми изгледа како женскиот муабет, втор си ми.
Ако стварно му е со неа проблемот само, има лек. Треба и дејчето да превземе иницијатива, тврд мек т'ј ти е за век што викаат кај нас :)
Ако и до сега имал таков проблем, може и да е физички.
Ама медицината пак треба да се умеша. Не е нормално така да функционира тоа, ме сфаќаш? Ете нека почне од шеќер и притисок, па нека оди на психолог. Уролог. Eventually психијатар. Не е big deal. Се дешава.

Е ова ми е изненадување за тебе. Не знаев дека во Цапари гледате Friends, посебно па не вие 48 годишните чичковци. :D
A vie tetkite od Skopje ne ja gledavte? Kolku imase togas 20 ? :cautious:

А што ќе превземе?

Не мора да биде потенцирање како лош перфорамнс, нека седнат и нека разговараат. Ваљда и он сам е свесен дека има проблем со ерекција. Не знам зошто би го игнорирал тоа. Како ужива во сексот ако има еректилна дисфункција? Нели е измачување тоа?
за старт може "ручни рад" да намали
Ама медицината пак треба да се умеша. Не е нормално така да функционира тоа, ме сфаќаш? Ете нека почне од шеќер и притисок, па нека оди на психолог. Уролог. Eventually психијатар. Не е big deal. Се дешава.
треба да се умеша ама на негова иницијатива а не на девојка му. Се гледа да си женско штом мислиш дека не е bid deal.

A vie tetkite od Skopje ne ja gledavte? Kolku imase togas 20 ? :cautious:
Јас генерација сум со Џенифер Анистон.
Автоматски споено мислење:

за старт може "ручни рад" да намали

треба да се умеша ама на негова иницијатива а не на девојка му. Се гледа да си женско штом мислиш дека не е bid deal.
Женско сум де, ок. Ама кажувам што треба да испита.

Еве не ми е јасно како некој ужива во сексот ако има еректилна дисфункција. Зборам за мажот. И за него треба да е измачување тоа.

Јас генерација сум со Џенифер Анистон.
Автоматски споено мислење:

Женско сум де, ок. Ама кажувам што треба да испита.

Еве не ми е јасно како некој ужива во сексот ако има еректилна дисфункција. Зборам за мажот. И за него треба да е измачување тоа.
и те како се мачи и депримира човекот. Али што очекуваш да и каже на девојка му(тазе врска) со која нејверојатно се 10+(таа помлада) разлика во години? Дава ваљда се од себе

Животот е угоре удолу. Како жена во средни триесетти години се соочив со неочекуван проблем. Имено, голем процент од моите машки врсници 35+ се веќе зафатени и покрај сите напори за врска со некој близу до мојата возраст, моја генерација, секогаш беше проблем зафатен е, не ми се допаѓа, не заработува или воопшто не работи, не ми одговара по други параметри и така. И по година и некој месец неуспешно дејтање, запознавам личност која и физички, и духовно и со манири и со став и со се ме инспирира и исполнува. По лик не можев да препознаам но Mr. Right да ти имал 48 години. И на целата бајка - проблем. Не може да постигне целосна ( тврда ) ерекција. Но сладок како што е, прави се за јас да сум задоволена, и сум, само пенетрацијата е слаба. Дали некој има слично искуство и дали има реален лек за ова и природен а да не е Вијагра или некоја нејзина варијанта? Тој вели дека ова порано не му се случувало па се сомневам дека е импресиониран ( уплашен ) дека јас сум многу помлада и блокадата може да е и психичка.
Имате некои добри и практични искуства без да бидете злобни, зајадливи или духовити?​
Може да е до него,да има проблеми типот.

А ти дали си направила се од своја страна, пример некоја чипка на тебе, или па да земеш поштено да му ја надуваш ѕиваната? :icon_lol:

Мозок meets его е тука, зависи што преовладува, убаво викаат, не си маж, ние без зборови си се разбираме што сакаме да кажеме. Имав кратко време нешто вакво, пекол на земјата беше, но јок лекари, беше изгледа психички зашто сега бикот е Оле. Помлада жена си е проблем, особено што те разнесува навака-натака ко настинато магаре, иначе друг проблем не треба да имаат.

Ако го завлечка така, да ми простиш на изразот к*р ќе му се дигне икад.
Машкиот алат е покапризен од 100 жени. Ретко бива, обично на се' живо станува, ама ако решил да не станува, ни поп со молитва не го дига.
Нека си направи една анализа, ама да не биде потенцирано дека ќе идат на доктор да го кренат.
Најдобра варијанта е таа да проба неколку пати да му врзе машна, па тек после бели мантили.
Додуше сини обично повеќе вршат работа, ама тоа е нивно веќе.

Мозок meets его е тука, зависи што преовладува, убаво викаат, не си маж, ние без зборови си се разбираме што сакаме да кажеме. Имав кратко време нешто вакво, пекол на земјата беше, но јок лекари, беше изгледа психички зашто сега бикот е Оле. Помлада жена си е проблем, особено што те разнесува навака-натака ко настинато магаре, иначе друг проблем не треба да имаат.
Зошто јок лекари? За какво его ми зборите? Нема его ако имаш проблем. Одиш на лекар и тоа е тоа. Нема срам.

Зошто јок лекари? За какво его ми зборите? Нема его ако имаш проблем. Одиш на лекар и тоа е тоа. Нема срам.
Те разбирам, логиката тука отишла јабана, ти кажувам, наједноставно тука можам да објаснам со не си маж, и ова не е шовинизам, туку ова е најдобриот одговор што го имам. Ако има некој поелковентен или да знае да го сумира тоа чувство ли е табиет ли е, нека надополни.

Back
На врв Bottom