Колку примања се потребни во Македонија за да една фамилија има пристоен живот

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Мизерваш, никој не можи да те разбери.
Мизерија, мизерваш, Кумановците кога ги разбирате што остана мене
Рон не мизерва,Рон страда.
Му посакувам една невеста да си најди да се ќердоса, деца да му изроди пет шест, да не знае главата кај му е и да дојди тука да ми кажи како троши 4000 денари неделата само на пелени :love:

Како бе за еден човек трошите 18.000 денари за храна? Секој ден јадите по ресторани или што?

Епа сама се издаде сега. Значи трошиш пари безвеза и све ти е малце, затоа не тропај. Не знаете едно јадење да зготвите пржите само ствари од месара и кога ќе се направите крави зошто мажот не ве сакал. Иди сега пржи и гнети мајонези :kafence:
Тука само пршути и лосос јадам, јади ти замрзнати батаци од Косово со салмонела и викај ура во штаб1253.jpg1251.jpg1252.jpg

Тука само пршути и лосос јадам, јади ти замрзнати батаци од Косово со салмонела и викај ура во штабПрегледај го приврзокот 482398Прегледај го приврзокот 482399Прегледај го приврзокот 482400

Ете каде ти идат парите, шери домати, пршута, авокадо. Сигурно ова е чат пат кога не се пржи некои плескавици и мајонези. У глобала немој да се жалиш штом така јадеш дека немаш. Иначе не ме жали мене, имам 90 кг мускул. Сигурно моите манџи и тави со ориз и компир се поздрави од твоево. И да, ги заборавив батаците со салмонела.

Храна за просечно македонско семејство лосос, рукола шери и авокадо, Од пастрмката, марулата и доматот ќе и се слоши.

Не 500 евра, 1000 евра ќе ти се малце.

Хахахах буквално 45 кила немам и тоа пресно породена, 600 грама месо во тенџере ќе ставел, абе ако земам еден стап ќе видиш тенџере тенџере едно
Секој ден манџа ќе ти прај мајкати, нејќиш некогаш печено да јадеш, или компир манџа и сркај цела недела, ова за тебе е јадење царски ????
Затоа државата во место цупка оти тие дури јадат бифтеци во собрание вас ве убедуваат дека сркање грав секој ден е нормален живот
Автоматски споено мислење:

Абе не ми зборај мрзливи кога во денот три оброци домашни му спремам на бебе само, со намирници од пазар купени, три пати нагласив три пати ми викате глеј домашни давај му, Бог да чува
Дали озбилно на секое готвење ручек, ти во ручекот ставаш 1кг месо? За колку членови готвиш?

Тука само пршути и лосос јадам, јади ти замрзнати батаци од Косово со салмонела и викај ура во штабПрегледај го приврзокот 482398Прегледај го приврзокот 482399Прегледај го приврзокот 482400
Си правиш астали за на инстаграм...
Ова не би го рачунал ни како закуска, а не па како храна...
Лососи, моцарела, авокадо, рукола и некое увезено пиво...
Колку години си жити се?

За самец ? Ако е така тогаш океј е, ама за фамилија трошоците се тродупли.
Зборам жена и дете, старите лесно врват, мајка ми со една манџа ќе истера два дена ќе мака пиперки со лебче ама оди направи ручек за тројца со 300 денари да те видам, кило месо оди во два дена кај нас, двајца јадеме месо, детево не го рачунам во нашите оброци
А оти ти не знајш со пипер и леб да поминиш, еве леб нејајш, пипер, со 300 денари ќе поминиш ден-два? И детулето ќе научи пипер да јади, ко старовреме, шо има то. Мора појасо малку да се стегни, зима иди, еве, поќе да се шпари. Сега седум одмора ќе тера, ќе ојме ваму-ќе ојме таму. Не бе, базен за детулето и нозете у леѓено. И в река да се капите нема да биде крајо на свето. И то месо не треба да се јади налето, само зијан му прајш на организмо. Ова ќе ти го крепи. Ако се шпари, буџето ќе ви биди кнап.

Се’ ви е весела математика, се зависи од поединецот, пример јас можам и без излегувања, ем ме мрзи, ем тоа ми е изживеано. Можам и без класичен одмор, лани не бев, оваа година бев 5 дена. И доста ми се. Одмор ми е и во село, природа, воздух, малку физичка работа, има река, морнарска лежалка, книга, филм, живот. Некои не можат без класичен одмор, гледаат потреба во ова. Други, фрлаат пари за цигари и алкохол, нешто што не конзумирам. Трети имаат кредити, кирии, високи режиски трошоци, скапи одржувања на моторните возила...и ова го немам. Делам трошоци, ми останува повеќе од третина плата. Некогаш и пола.

Сите сме во различни животни ситуации, имаме различни потреби и перципции, затоа најмеродавна е сидникалната кошничка, која е просек, и секако не соодвејствува на буквално секој од нас. :)

А оти ти не знајш со пипер и леб да поминиш, еве леб нејајш, пипер, со 300 денари ќе поминиш ден-два? И детулето ќе научи пипер да јади, ко старовреме, шо има то. Мора појасо малку да се стегни, зима иди, еве, поќе да се шпари. Сега седум одмора ќе тера, ќе ојме ваму-ќе ојме таму. Не бе, базен за детулето и нозете у леѓено. И в река да се капите нема да биде крајо на свето. И то месо не треба да се јади налето, само зијан му прајш на организмо. Ова ќе ти го крепи. Ако се шпари, буџето ќе ви биди кнап.

Се’ ви е весела математика, се зависи од поединецот, пример јас можам и без излегувања, ем ме мрзи, ем тоа ми е изживеано. Можам и без класичен одмор, лани не бев, оваа година бев 5 дена. И доста ми се. Одмор ми е и во село, природа, воздух, малку физичка работа, има река, морнарска лежалка, книга, филм, живот. Некои не можат без класичен одмор, гледаат потреба во ова. Други, фрлаат пари за цигари и алкохол, нешто што не конзумирам. Трети имаат кредити, кирии, високи режиски трошоци, скапи одржувања на моторните возила...и ова го немам. Делам трошоци, ми останува повеќе од третина плата. Некогаш и пола.

Сите сме во различни животни ситуации, имаме различни потреби и перципции, затоа најмеродавна е сидникалната кошничка, која е просек, и секако не соодвејствува на буквално секој од нас. :)
Според @Ron Burgundy некој од ајти ја правел.

А бе не ти пасува битолскиот ич, како од скраја да си паднат. :D

Владимир чита и се нервира.

Си правиш астали за на инстаграм...
Ова не би го рачунал ни како закуска, а не па како храна...
Лососи, моцарела, авокадо, рукола и некое увезено пиво...
Колку години си жити се?
Па закуска е, авокадото е салата, не гледаш, ражнич со пилешко месо ми е главното јадење, компири и лебче со лук.

Дали озбилно на секое готвење ручек, ти во ручекот ставаш 1кг месо? За колку членови готвиш?
Не бре, зборам просек. Јас без месо можам да поминам, кило месо во два дена јадеме сигурно со сопругот, тој е месар јас сум повеќето на салати и слични глуппсти како погоре што споделив, затоа сум 50 кила со се кревет :)

Ете каде ти идат парите, шери домати, пршута, авокадо. Сигурно ова е чат пат кога не се пржи некои плескавици и мајонези. У глобала немој да се жалиш штом така јадеш дека немаш. Иначе не ме жали мене, имам 90 кг мускул. Сигурно моите манџи и тави со ориз и компир се поздрави од твоево. И да, ги заборавив батаците со салмонела.
100 грама пршута во Германија е 2 евра, Шери домати се 1.50 центи 400 грама а авокадото е едно евро парче на акција, така да можи во Македонија ова да е луксуз ама тука не

Каков пипер бе, ќе се научи на пиперки на зима ќе треба кредит да кревам за да му купувам :)
Епа синдикалната кошничка според некои тука е претеризам и доволни биле пази 12.000 денари месецот за храна, 2026 година 12.000 денари доволни биле за тричлено семејство, доволни се ако имаш бавча на село и да раниш кокошки и прасиња инаку доволни шипак.

Последно уредено:
Па закуска е, авокадото е салата, не гледаш, ражнич со пилешко месо ми е главното јадење, компири и лебче со лук.

Не бре, зборам просек. Јас без месо можам да поминам, кило месо во два дена јадеме сигурно со сопругот, тој е месар јас сум повеќето на салати и слични глуппсти како погоре што споделив, затоа сум 50 кила со се кревет :)

100 грама пршута во Германија е 2 евра, Шери домати се 1.50 центи 400 грама а авокадото е едно евро парче на акција, така да можи во Македонија ова да е луксуз ама тука не

Каков пипер бе, ќе се научи на пиперки на зима ќе треба кредит да кревам за да му купувам :)
Епа синдикалната кошничка според некои тука е претеризам и доволни биле пази 12.000 денари месецот за храна, 2026 година 12.000 денари доволни биле за тричлено семејство, доволни се ако имаш бавча на село и да раниш кокошки и прасиња инаку доволни шипак.
Уф... Па ти во Немачка си била и сеа сакаш да се тешиш дека тука е полошо...
Да ти кажам искрено не е... Сеуште многу подобра, поздрава и поефтина храна ќе се најде тука од таа во Немачка... А Немачка во блиска иднина навистина ќе биде Немачка..

Back
На врв Bottom