Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Редовно ти преведува клешта од pincer movement она што копираш од телефекал, не е коректен превод тоа. Земи читни малку, не мора да останеш тоа што си.

Уште кога напиша за глисерите на мулите од Али Експрес дека се опасни за комбинирана воена група на американска морнарица се знаеше дека си nogu intelikenten :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Јасно, сите други имаат агенда, само домољубите се прават од чиста македонштина. И ја пљачкаат Македонија, ама па и тоа е од љубов, сеа бугарофилска или србоманска не е битно многу.

Зајче?
Глупак!

Во видеото што го пуштив тука со Дејан Трајковски и Илија Бендевски директно Васко Ковачевски се спомнува како човек кој се обидел не само РЕК Битола туку цел електростопански систем да го уништи. Тој од која партија беше? Нели се партиски овие двајцава, субјективни.

А кој беше на власт кога се правеше чешката ептен успешна автоматизација и кога белорускиот конзул правеше пепел со тендерите? Кој беше генерален на ЕЛЕМ?
Pojma nemam.
Ne me intetesira sega so si postiral, ne gi ni gledav. Kaj bese vakvi postovi da pisis pred tri, pet, osum godini. Togas ne bese zagrizen, sega sovesta ti proraboti ?

Pojma nemam.
Ne me intetesira sega so si postiral, ne gi ni gledav. Kaj bese vakvi postovi da pisis pred tri, pet, osum godini. Togas ne bese zagrizen, sega sovesta ti proraboti ?

Немам појма не ме интересира, ти кај беше тогаш да ме прашуваш?

Група вработени во МВР поднеле анонимна пријава до ОЈО ГОКК за наводно неовластено извлекување податоци од компјутер во кабинетот на Силјановска. Наводно некој ИТ техничар, бивш припадник на армиските специјалци, кој бил задолжен за врски и комуникации и кој истата функција ја извршувал и во кабинетите на Иванов и Пендаровски. Со оглед на тоа што сите важни и класифицирани документи се чуваат во хартиена форма, овој веројатно се занимавал со протоколарни мејлови за средби и состаноци, некои такви глупости. Така да, ништо посебно нема тука, суспендиран е и се води истражна постапка.

Тоа со Пендаровски е сосема друг случај. Пред неколку години во неговиот кабинет биле одржани состаноци меѓу Пендаровски, СДСМ, ДУИ и одредени амбасадори, на кои се разговарало за план за уставни измени и враќање на Груевски како дел од стратегија за слабеење на ВМРО и внесувањето на Бугарите во Уставот. Арно ама, вработен во кабинетот, некој рамковен кој сега е дел од ВЛЕН, ги снимал разговорите за кои сега постојат аудио снимки и транскрипти.

А ова од каде е тогаш во пријавата што ја објави Зоран Буревесник?

странски разузнавачки структури од Руската Федерација доаѓа преку неговиот син Марко Божинов Михаилович роден на 25.09.2000 кој има Руско Државјанство, живее во Москва и настапува за Руската Федерација во спортско мечување, за кого постојат сознанија дека бил во контакт со лица поврзани со руската разузнавачка служба СВР, вклучително и лице идентификувано како Баграт Бенурович Шинкуба, роден на 04.12.1979 година, со број на пасош 4505108907 и број на телефон +79647935460.

Немам појма не ме интересира, ти кај беше тогаш да ме прашуваш?
So toa nemas pojma i ne te interesira ?
Nemase pojma i ne te interesiralo dali REK rabotel so 30 % od kapacitetite, zagaduval, nemalo jaglen togas ili nemas pojma i ne te interesira dali togas te interesiralo so mi ja potvduva tezata deka zagrizenosta i domoljubstvoto ti e na dugme, po potreba.
Jas sum tuka celo vreme, ti magicno iscezna kako i mnogu drugi eden period od taka 8 gidini. Kaj da te najdam da te prasam, a i so bi te prasal koga ocigledno nemavte nikakvi zabeleski za nisto. Se ok si bese, za razlika od sega so nisto necini.

So toa nemas pojma i ne te interesira ?
Nemase pojma i ne te interesiralo dali REK rabotel so 30 % od kapacitetite, zagaduval, nemalo jaglen togas ili nemas pojma i ne te interesira dali togas te interesiralo so mi ja potvduva tezata deka zagrizenosta i domoljubstvoto ti e na dugme, po potreba.
Jas sum tuka celo vreme, ti magicno iscezna kako i mnogu drugi eden period od taka 8 gidini. Kaj da te najdam da te prasam, a i so bi te prasal koga ocigledno nemavte nikakvi zabeleski za nisto. Se ok si bese, za razlika od sega so nisto necini.

Интересен си, Дуле Попот ти е проблем што се жалел за загадувањето во Битола и тоа дека нема филтри на РЕК иако секои избори се ветуваат па како го имало па немало, арно ама 40 милиони евра во тендери за белорускиот конзул и тоа што траката ја изработил некомпактибилна никако не ти фаќа око, тоа некаде би се сметало за саботажа...чудо едно најголемите србомани и буграши во Битола шират македонштина надвор од ЕУ и тоа координирано. Спасибо болшој.

Интересен си, Дуле Попот ти е проблем што се жалел за загадувањето во Битола и тоа дека нема филтри на РЕК иако секои избори се ветуваат па како го имало па немало, арно ама 40 милиони евра во тендери за белорускиот конзул и тоа што траката ја изработил некомпактибилна никако не ти фаќа око, тоа некаде би се сметало за саботажа...чудо едно најголемите србомани и буграши во Битола шират македонштина надвор од ЕУ и тоа координирано. Спасибо болшој.
Ne mi e problem so se zalite, problem mi e koga vi teknuva da se zalite.
Zatoa ti rekov, ne tuku mi postiraj sega videa od nekoj nekogas sto se zalel, od tebe postiraj mi post kade si se zalel vo prethodnite ajde sedum osum godini. Valjda i togas Rek cadel, so 30 % snaga rabotel itn itn itn , ne deka lani pocna da cadi, so mala snaga da raboti , da se kradi i taka.

Zatoa ti rekov, ne tuku mi postiraj sega videa od nekoj nekogas sto se zalel, od tebe postiraj mi post kade si se zalel vo prethodnite ajde sedum osum godini. Valjda i togas Rek cadel, so 30 % snaga rabotel itn itn itn , ne deka lani pocna da cadi, so mala snaga da raboti , da se kradi i taka.
Тогаш устата му била зашиена

Како секогаш малите со лисици, а зајко, таче, стево, фрчко, љубчо, бучко уште роварат.

Како секогаш малите со лисици, а зајко, таче, стево, фрчко, љубчо, бучко уште роварат.
Џабе го мачат детето, го товарат за 1800 евра :pos:
Колку затвор може да лежи за таква сума? 365 минути? :D
Џабе е овој циркус .

Џабе е овој циркус .
Тоа е, ова е битно само за простите дпмеовци, овој и онака се гледа дека е со ментални пречки, одбран е да го јаде уште пред заев да се дофати до власт.

Дуле попо протестира за загадување :pos:. Дај бе со Кирацовски и таа багра беа едно дури сега го видов дека за депонијата нешто пишува, а врска нема од животот. Нека си ги гледа таму црковните работи и нека не се меша. Абе на крајот ова што си го пишал не е на белоруски туку на руски. Белорускиот е мешавина од полски и украински јазик и нема ништо заедничко со рускиот. Нека те научат во НВО ова следен пат.

Во видеото што го пуштив тука со Дејан Трајковски и Илија Бендевски директно Васко Ковачевски се спомнува како човек кој се обидел не само РЕК Битола туку цел електростопански систем да го уништи. Тој од која партија беше? Нели се партиски овие двајцава, субјективни.
Едно прашање имам ако толку ги браниш и двајцата. Кај беше Бенцо во времето на Васко на која позиција, дали пиеше алкохол на работа и дали тие стручните како него зошто никогаш не направија проект за филтри на ТЕЦ Битола? Ако ова не го знаеш тогаш немој да коментираш.

Дуле попо протестира за загадување :pos:. Дај бе со Кирацовски и таа багра беа едно дури сега го видов дека за депонијата нешто пишува, а врска нема од животот. Нека си ги гледа таму црковните работи и нека не се меша. Абе на крајот ова што си го пишал не е на белоруски туку на руски. Белорускиот е мешавина од полски и украински јазик и нема ништо заедничко со рускиот. Нека те научат во НВО ова следен пат.

Дуле Попот е цела мака, батали го кирацовски, мајче расплака конзулчето белоруско, арно ама сус за тоа.

Кое НВО, јас сум од ка-га-бе рисјаните :pos:
Едно прашање имам ако толку ги браниш и двајцата. Кај беше Бенцо во времето на Васко на која позиција, дали пиеше алкохол на работа и дали тие стручните како него зошто никогаш не направија проект за филтри на ТЕЦ Битола? Ако ова не го знаеш тогаш немој да коментираш.

Не ги бранам нив лично, едноставно мислам дека се реални со тоа што го изнесуваат за РЕК Битола, како за минатото така и иднината, е сега ти си многу прост и во недостаток на аргументи преминуваш на нивна лична дискредитација. Оди на некој друг да му кажуваш што и како може да коментира мрсулко еден.

Тебе не ти проблем кога и за што се жалиме, проблем ти е против КОГО се жалиме, не ми дроби тука кога и што сум пишувал. Како форумска секретарка си.

Последно уредено:
Џабе е овој циркус .
Не го товарат само за 1800 евра, туку за четири дела, од кои едното е местење тендер од над 300,000 евра додека беше директор на Царина.

Или поточно го товарат за:
- Злоупотреба на постапка за јавен повик, доделување договор за јавна набавка или јавно-приватно партнерство од член 275-в од КЗ
- Примање поткуп од член 357 од КЗ
- Давање поткуп од член 358 од КЗ
- Примање награда за противзаконито постапување од член 359 од КЗ

Џабе е овој циркус .

Од 1 д 5 години затвор не е баш за потценување

Back
На врв Bottom