Македонски поткасти - кој го следите и кој е најдобар?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, да не се лажеме дека другите култури немаат ваков тип на јавни личности, поткасти и дека само кај нас вирее ова. За жал, не сме исклучок, правило сме.
Имаат ама на толку мала популација уше од фрижидер шо не ми искочиле. Не ги ни лајкам па да е ради тоа.
Прееска последното шо ми препука, таа Кејт беше со некој тип и раскажуваа као му го скршиле к. Као зашо тоа треба да го знае некој? Кои се они да искачаат у јавност?
Спортисти, доктори на науки? Имаат нешо паметно да кажат?
Наркоманкана Дијана Ог у видеа се фали колку заработуела од ОФ. 2000 е.
Вас тоа ви е нормално? Исто и шљам од типот на Задруга.
Затоа се децата такви. Пошо тоа им се сервира, дрога, курви, проституција, сликање гз и ширење нозе за пари, шмркање и коцкање.
И после зашо маваат по нилски коњи?
Нели е доено до терање гомна да јадат.. ама ако

Имаат ама на толку мала популација уше од фрижидер шо не ми искочиле. Не ги ни лајкам па да е ради тоа.
Прееска последното шо ми препука, таа Кејт беше со некој тип и раскажуваа као му го скршиле к. Као зашо тоа треба да го знае некој? Кои се они да искачаат у јавност?
Затоа се децата такви. Пошо тоа им се сервира, дрога, курви, проституција, сликање гз и ширење нозе за пари, шмркање и коцкање.
Си ја промашила поентата. Има и во нашата држава паметни, доктори на науки итн. ама не сакаат да одат во јавност и затоа овие добиваат на внимание, а дури и да се појават некои доктори на науки и да објаснуваат техника или било што од струката ќе се јават теоретичари на заговор дека тоа не било така дека дипломата џабе им е бидејќи тие така слушнале од некоја Стојна од долно Кушкундалево која гледа на гравчиња, читала соништа и била експерт. Затоа е мнозинството од овај народ до тука каде што е, а не од тоа што нема учени луѓе.

Па не ги глеј, цели видеа си им ги изгледала, затоа ти искачаат.

Тоа се вика слобода на медиуми и во денешно време секој може да стави и објави било што на соц.мрежи. И не, не се виновни ваквите поќемони за деген генерациите, туку криви се родителите. Не може цело време да се вадиме на тоа дека друг е крив, дека тоа им се сервира и ете тоа е, крај, крива е некоја си бештија Дијана ОуЏи оти и мојата ќерка воли да попуши мало. А тоа што дома се маваат со тави и тенџериња, се пцујат ко кочијаши и пијат по цели денови, без да обратат внимание на детето, не е важно.

Па не ги глеј, цели видеа си им ги изгледала, затоа ти искачаат.
Не ги гледам цели сеа не ме прајте мрдната.
Коа скролам кај рилс ми искачаат.
Не сум до толку у лименка нишо да не слушам. Ама лично не следам таков тип поткасти и никад нема да ми дое да пуштам дома да слушам.
Олабајте.
Си ја промашила поентата. Има и во нашата држава паметни, доктори на науки итн. ама не сакаат да одат во јавност и затоа овие добиваат на внимание, а дури и да се појават некои доктори на науки и да објаснуваат техника или било што од струката ќе се јават теоретичари на заговор дека тоа не било така дека дипломата џабе им е бидејќи тие така слушнале од некоја Стојна од долно Кушкундалево која гледа на гравчиња, читала соништа и била експерт. Затоа е мнозинството од овај народ до тука каде што е, а не од тоа што нема учени луѓе.
Ти друже.
Ме цитираш задњиве недела дена на секоја тема, на пола не ти ни одговарам пошо ти врска немаш со моите мислења.
Мојата поента е таа пошо тоа е мојот вкус. А за вкусови не се дискутира. И не замарај.
Автоматски споено мислење:

Тоа се вика слобода на медиуми и во денешно време секој може да стави и објави било што на соц.мрежи. И не, не се виновни ваквите поќемони за деген генерациите, туку криви се родителите. Не може цело време да се вадиме на тоа дека друг е крив, дека тоа им се сервира и ете тоа е, крај, крива е некоја си бештија Дијана ОуЏи оти и мојата ќерка воли да попуши мало. А тоа што дома се маваат со тави и тенџериња, се пцујат ко кочијаши и пијат по цели денови, без да обратат внимание на детето, не е важно.
И двете имаат влијание.
Децава поише од интернет учат веќе.
И баш пошо е така, не треба да им се пласира сѐ.
На факинг ТВ до ден денес даваат прогрсми за различни категории и навестуваат пред да почне.

И двете имаат влијание.
На факинг ТВ до ден денес даваат прогрсми за различни категории и навестуваат пред да почне.
Па тие деца од кај имаат достап до интернет? Родителска контрола постои ли? Ако нема, кој е крив, дијана оуџи или родителот?

Па тие деца од кај имаат достап до интернет? Родителска контрола постои ли? Ако нема, кој е крив, дијана оуџи или родителот?
А зашо да нема интернет?
На интернет има и попаметни работи.
Квизови, филмови, серии, игри, форуми ете.
Не е до интернетот до содржината е
Ама и стари се палат на такви поткасти

А зашо да нема интернет?
Не викам да нема, ама да има контрола. Се е до воспитување.

Не ги гледам цели сеа не ме прајте мрдната.
Коа скролам кај рилс ми искачаат.
Не сум до толку у лименка нишо да не слушам. Ама лично не следам таков тип поткасти и никад нема да ми дое да пуштам дома да слушам.
Олабајте.

Ти друже.
Ме цитираш задњиве недела дена на секоја тема, на пола не ти ни одговарам пошо ти врска немаш со моите мислења.
Мојата поента е таа пошо тоа е мојот вкус. А за вкусови не се дискутира. И не замарај.
Автоматски споено мислење:

И двете имаат влијание.
Ама ти ги раскажа видеата. Мене не ми ни излегуваат. Ми излезе таа наркоманката Кејк 2 пати, ја скролнав и толку. Ако го изгледаш, читаш коментари, тоа ти форсира. Така си работи алгоритмот. Заследив еден другар, он нешто инфлуенсер за медицина, му изгледав рилови, сега почна цел фид за медицина да ми иде. Оди на трите точки и not interested. Мене македонски инфлуенсери не ми излегуваат, освен некои комичари од типот на љубе к15 и понекогаш оној тапашанов.

А зашо да нема интернет?
Нека има интернет ама со контрола, а не рилс да гледа и да си го губи времето. Од шортс гледање повеќе од 3часа за дете на возраст на 4-6 години доаѓа до трајно губење на меморијата и се претвора во робот кој памти 1 минута максимално. Затоа во Европа во основно им се одземаат телефоните и се фокусираат на големи книги по 100 страни за да ја зацврстат меморијата.

Последно уредено:
Абе кои деца постарите гледаат повеќе вакви шунд глупости.

Tолкаво е нивото на интелигенција у државава.
Да немаат гледаност ќе се угасат одма.
На полошо иде само

На овој сељово Лазаров му иде еден гостин од Србија или не знам од кај е и дечкото си збори на српски со него. Значи ти иде гостин у Македонија, ти си водител и збориш на српски. Па мамицата да ви ја ебам, до кога ќе се подгрбавувате, посебно во сопствената држава, само за да се допаднете на некој од страна?

Back
На врв Bottom