KSC #369 - Најлоша преработка

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.544
Поени од реакции
28.586
Гледам се влечкате, а уште малку е среда. Овој пат ќе биде лесна и едноставна тема. Има ли песна која толку лошо е преработена или направена кавер што прави дури и оригиналот да ви одмили? Токму таква ќе бараме оваа недела.

Не се прифаќаат намерни мајтапења, заебанции или некој рандом шутрак како пее и се глупира на Јутуб. К-15 на пример ја имаат Бурек по Fever на Peggy Lee, или Кога се туширам ја, увек Коле доаѓа по Германската Da, Da, Da. Значи такви намерни пародии, не. Бараме некој што за озбилно ја заебал работата.

За мене нема дилема, најголемото посерување на сите времиња е Numb на Linkin Park кога решија да ја преработат во соработка со оној волон Џеј Зи. Убедливо на врвот на неопростливи музички гревови, па многу празни места па второпласираниот. Ама да видиме што ќе каже јавноста.

Дали се сметаат семплови и интерпелоција или стрикно римејк?

Добро прашање. Што да не, ама нека доминира семплот во песната. Пример California Love од Шупак Такур семплот е од Woman to woman нa Joe Cocker ама низ цела песна е тој семпл. Или Ice, Ice Baby на Vanilla Ice семплот е од Under Pressure ама доминира низ цела песна. Ако е така нека оди.

Тогаш во оваа категорија доминираат пак светско познатите шиптарки, Бебе Рекса, Дуа Липа и секако Ава Макс, женава не остави ни една стара песна на раат, буквално цела дискографија и е семплови до семплови. На пример тука ја зима легендарната песна на Шакира и ја зумифицира во Тикток хитче/моловска музика за да пее во Зара.

Ако веќе станува збор за римејк, иако ги слушам, римејкот на Кејт Буш ми е скроз промашен.

Најсељак у сфет на дискџокејстфо заедно сс Соломун, a и најшиптаpка од сфи козји фаце што поеф.
Да умреф и двоицата под хитно.

Ова за Соломун нема да ти го простам.
Зошто вакво мислење?
Најглупи сетови, најглуп селски стаф на играње, фаца куртонска, пифски стомак, меша сс руке како Есму, може да ву се придружи горе на небесата, има палац од мене нагоре за тј гест ако га напраи.

Најглупи сетови, најглуп селски стаф на играње, фаца куртонска, пифски стомак, меша сс руке како Есму, може да ву се придружи горе на небесата, има палац од мене нагоре за тј гест ако га напраи.
Знаеш дека е од Босна? Јас кога прв пат му го гледав Бојлер Рум-от(кој патем го имам гледано над 10 пати) се чудев какви се тие daddy moves, како на свадба. После прогуглав и видов дека има корења од Босна. Мене баш тоа ми де допаѓа кај него - многу е близок до обичниот човек и не е дигнат. Ти си ми првиот ,,познат” што има негативни зборови за него, доста чудно.

Дејвид Гета е шампионче у овоа. Тежок шупак кој секоја легендарна трака ја уништи од што не го бива веќе да прави своја музика.

Крај нема на лоши преработки/кавери..!
Па тек од поп/шлајм пеачи и диџеи!
Туку мене ова ме разочара доволно не за да го замразам оригиналот, туку да ги замразам Корн!

Она буквално: шокур! :cautious:

Знаеш дека е од Босна? Јас кога прв пат му го гледав Бојлер Рум-от(кој патем го имам гледано над 10 пати) се чудев какви се тие daddy moves, како на свадба. После прогуглав и видов дека има корења од Босна. Мене баш тоа ми де допаѓа кај него - многу е близок до обичниот човек и не е дигнат. Ти си ми првиот ,,познат” што има негативни зборови за него, доста чудно.
Да, знам. А Умек беше од Словенију.
Специфичан сам ја за тија работе, малце некој ако ми е антипатик, џабе му е и да е најјак ин д јуниверз. Ѓоковиќ и Јокиќ например, неможу да ги смислу.
Соломун ми е убер сељачиште.
Од женски Дебора Де Лука неможу да гу смислу.

Back
На врв Bottom