Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во ред е, на толку пропаганда е нормално да веруваш.Да, кај „...многумна...„ па дури и кај мене, постои мислење, и тоа како основано, дека Израел управува со САД.
Иначе...ти во што веруваш на оваа тема/по ова прашање?....
Автоматски споено мислење:
Е па...штом не веруваш (во пророштва), да не си го арчам денот во барање линкови од емисии на „ЈТ„ каде е тоа наведено.
Иднината не е статична, туку е динамична дури и за/во православниот поглед на Светот и животот.
Нему му е и тоа како добро позната причината, Мосад го имаат на лента како ебе деца.Дојде напраи срање за само нему позната причина, си отиде ко пичка најголема.
Скроз нереално сценарио е тоа. Во кое сценарио на САД, Иран излегува како регионален хегемон и газди на патарина надвор од Персискиот залив?Зборот ми е што ако стратешката одлука на САД е само да го запали огнот? За продавачите на оружје, добар пазар се отвора во поширокиот регионот од Пакистан до Египет. На крајот од приказната, внатреполитички ќе се свали кривицата на Трамп и се ќе си биде подмачкано. На крајот од краиштата претседателите на Америка ги носат своите одлуки врз база на извештаи од разни служби, за кои знаеме дека се многу моќни и кои дефакто се во можност да изманипулираат и да наведат на одлука.
Тоа е најверојатното сценарио. Заедно со Израел правење некоја уште поголема гомнарија (и сјебување на цела планета, ако не конечно тогаш секако многу болно).Мое мислење е дека ако нема планирано некаква си прокси инсталација во Иран која ќе заврши со крвава граѓанска војна, све ќе заврши вака како што е, или со некаква маргинална инвазија на некој остров, што малтене ќе биде горе-доле договорен со Иран. Во секој случај, губитници ќе бидат арапските земји, пошто којзнае како ќе се одрази све ова врз употребата на Хормуцкиот теснец и Европа, а најголем ќар ќе имаат САД, (експлоатација на нафтата на Венецуела), Русија и Иран.
Пичка бе, педерски игра. Додуше го викна он ајатолахот на двобој, ама не можеа да се одлучат дали ќе одат по правила на див запад или средновековно со сабји.Дојде напраи срање за само нему позната причина, си отиде ко пичка најголема.
Пичка бе, педерски игра. Додуше го викна он ајатолахот на двобој, ама не можеа да се одлучат дали ќе одат по правила на див запад или средновековно со сабји.
Дневнополитичките игри се својствени на САД кога се во прашање жртвите на нивниот интервенционизам. Но тоа не е својствено на геостратешката политика на САД. За да ме убедиш дека САД не знаеле дека ќе заглават во војнава., прво ќе треба да ме убедиш дека Русија појма немала што ги чека во Украина. Неможеш тек така лесно да кажеш дека сила која ги обучила Украинците да се борат со Русија, горе-доле успешно во смисла на тоа со каква сила се соочуваат, така наивно ќе постапи со Иран.Во ниедна од разврските не се дешава ништо што е во интерес на САД
Неверојатно. За МБС има документирано убиство на новинар (Хашоги/Кашоги)во саудијска амбасада, негово касапење на мали делови, и потоа така изнесување од амбасада во кеси. Го намамиле со издавање на документ за венчавка.
Шеици ги имаш во Епштајн фаловите поврзани со мачење и малолетни девојчиња.
И шеициве биле „цвеќето“ а другиве биле „крволочните“. Објективно, нема што.
Хаха, Израел ги праќа да гинат како кучиња во Иран а корисните како тебе ве лажат дека тоа било заради „добрината на САД да не ги скарале Израел/Арапите и Персијците“. Наместо Евреи, Амери ќе гинеле, за да се задржело добрососедство... Ахаахаха, не-ве-ро-јат-но!!!
![]()
Дека ова (патем заглупувачка шпекулација) е нешто страшно битно во моменти кога на другата страна е Епштајн класата уценувана со педофилија, убиства и канибализам, од страна на недопирлива елита која контролира буквално сѐ... Тоа е тоа подоброто општество, а Клин? Ти во такво општество радије би да живее твојата фамилија? Пошто јас не се согласувам, и никогаш нема да дозволам таквите корисни како тебе да зборуваат во мое име (не па да одлучуваат).
Путлер и Руската Федерација не се тие кои ќе го уништат светот, ако дојде до тоа (а скраја да е). Не, твоите пулени ќе го направат тоа и натаму ги буткаат работите.
Ако веќе одиме на лични поздрави, од мене го имаш следниов: Иди eби се со ужарено железо.![]()
Одлично е тоа што си научил да читаш, секоја чест на енормниот труд. Еве покажа дека вредело.Што се зафркнав месецов и платив за интернет па вакви работи земав да читам.
Мое мислење е дека ако нема планирано некаква си прокси инсталација во Иран која ќе заврши со крвава граѓанска војна, све ќе заврши вака како што е, или со некаква маргинална инвазија на некој остров, што малтене ќе биде горе-доле договорен со Иран. Во секој случај, губитници ќе бидат арапските земји, пошто којзнае како ќе се одрази све ова врз употребата на Хормуцкиот теснец и Европа, а најголем ќар ќе имаат САД, (експлоатација на нафтата на Венецуела), Русија и Иран.
Да ама не и неписмен глуп лик (како целата постава/администрација на Трамп).Збигњев Бжежински полски хазар ашкеназ беше главен идеолог на фамилијата Ротшилд.Негова е идејата дека Русија мора да се растури на 3 дела за да може полесно да се влезе во Сибир и да се експлоатира цело природно богатство на таа територија.
Немаме ние овде конфликт во тезите, ти едноставно како да не следиш што се случува.Дневнополитичките игри се својствени на САД кога се во прашање жртвите на нивниот интервенционизам. Но тоа не е својствено на геостратешката политика на САД. За да ме убедиш дека САД не знаеле дека ќе заглават во војнава., прво ќе треба да ме убедиш дека Русија појма немала што ги чека во Украина. Неможеш тек така лесно да кажеш дека сила која ги обучила Украинците да се борат со Русија, горе-доле успешно во смисла на тоа со каква сила се соочуваат, така наивно ќе постапи со Иран.
Не е Клинтон, Клин е интелигентен и елоквентен јузер, има очигледна разлика во содржина на постови, ама е доказ на една моја теза, дека и паметен човек на одредена тема може да треска тешки глупости.Дупли профил е на некој од познативе пациенти. Сличен муабет Клинтон сереше на темата за Украина. Од 8 постови на темава за Иран 10 му се за Путин и Кабаева, кегебе и иконите.
Истиот пациент мислеше ги канонизирале Путин и Шојгу во Русија и оставаше фотошопирани слики од иконите.