Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Дпмнеовциве го пробија дното, од славење за апсењево преку куќање па сега ај барем ќе ги кажел можеби и тие од сдс што криминали правеле приказни за мали деца. Ова во затвор дека не бил безбеден е уште посмешно, гледам по затворите секој ден гине некој..

Огромен преседан е ова бегалец да го ставиш во домашен притвор, ама ништо чудно за жал во банана држава

Ова судството дека било од СДС можеше да тврди Грујо во 2006 кога дојде на власт. Оттогаш наваму дпне и кога беше опозиција имаше поголема контрола на судството од кљакавиот и недоветен СДС. Доказ за тоа е дека главните постапки од СЈО им застареа, а Грујо беше осуден за периферни работи како мерцедесот колку да замачкаат очи пред странците. Началникот мува не го лази, Орце исто, едино Миле ми текна што одлежа и Гордето, толку од сдс судството. Тефтерчето на началникот исто го паметиме, не сме дотолку гревови како вас партиските пацови.
Ова приказнава на Мицко испаѓа како дпне да е некоја нова партија формирана во 2024 па сега се бореле против системот, а тоа сите олигарси се на нивна страна и имаат горе долу исто време поминато на власт како и СДС. Тие што се во фелата знаат дека во судови имаат каде каде повеќе нивни судии однего СДС.
СДС од 2002 година не добиле парламентарни избори, не дека не би ставале свои судии, ама проблемот е што немаат политичка сила за тоа. Така што чим судството има рејтинг од 2 посто, тогаш народот не им верува на корумпираните судии кои ги избрал судскиот совет каде што влијанието на дпмне е пресудно, земено во предвид дека 13 од последните 20 години се власт, а во добар период(како и сега) владеат и на централно и на локално ниво, што значи сите пари и државен апарат се во нивни раце.

Дпмне продолжуваат самите да си маваат шамари, а рејтингот им е лош. Од правда, поништување на договорот со Бугарија, до враќање на името. Ништо. Патриотизам на батерии за сиромашни, ама ќе биде, наредниот мандат. Тука е и антимигрантскиот полички блок, кој го застапуваа од опозиција, а сега на големо започнуваат да работат мигранти, и доделени се 10.000 работни дозволи за странци. Дел од овие се природни, како продолжување на работни дозволи и на овие кои учестувуваат во креирањето капитал, упатени работници, а дел непотребни работници кои ќе вршат мануелна работа односно простата работна сила. Овие работи можат да ги извршуваат и нашите работници, но очигледно не се доволно финансиски мотивирани за разлика од проектантите, изведувачите и архитектите кои цртаат и дигаат здради на секоја можна слободна парцела низ градов.

Немаат ни популарен политичар кој постепено ќе се интегрира при самиот врв и ќе им донесе некаков рејтинг. Добри се кога треба да критикуваат, а тоа е одлика на опозициска партија. Штетата е тоа што имаме повеќепартиски систем, а најголемиот дел од партиите се без политички рејтинг. Оние кои имаат какви-такви изгледни шанси за освојување мандат(и), од старт се дискредитирани кај самото партиско гласачко тело, гласот се фрлал во ветер!

Треба напуштање на политичкиот дуализам, треба народот да си бара и бира алтернативи, треба свежа политичка крв во нашето политичко и општествено уредување. Две се веќе пробиени, може ќе се пробие уште некоја.

Прво нема повеќе Мекедонци муслимани пошто повеќето од нив се пишаа за Албанци.ДУИ многу години ја добиваше власта во Струга баш поради нив.Е сега има и ретки исклучоци.
Tuka kako dvojni arsini da gledam. Makedoncite so islamska veroispovest sto se deklariraat kako Albanci se Albanci, ama ovie so se deklariraa za bugari ne se bugari.
Nesto propustam ili ?
Автоматски споено мислење:

Кои Македонци муслимани? Мислиш Албанците? Ти си класичен пример за таков гласач на Дуи, ајт сиктер.
Што имаше Нола против името на мојата држава?
Ne ne mislam. Mislam na Makedonci so druga veroispovest.
Ako gledas taka sto imaja protiv eden kup Makedonci pravoslavni so imeto na republikata ? Za niv so izgovor ke najdis ?

Мене во цела оваа шарада не ми е јасно како една работа им проаѓа на луѓето под радар и никој не ја коментира, а тоа е како може да е нормално нешто полиција да не може да ти гарантира безбедност во затвор. Настрана све друго што е урнебесно со Артан.

Воглавно продажбата на Бога за Торба пари. Не верувам на човек кој е спремен да го продаде Бога. Ако го предал Бога, како главен авторитет и создател, замисли што можи да ти направи тебе ко на обичен човек?

Или.. и ти си торбеш? Тоа би го објаснил аватарот. Конечно.
Toa ako si pobozen, ako ne si togas e totalno nebitno. Malce e bezveze vo 21 vek da se zamaras so prikazni od pred 2000 godini.
NIsto vo sporedba so lik koj si menva narod za pasos od druga drzava , i toa ne bilo koja drzava tuki drzava i narod koj otvoreno te negira.
Kakva vrska ima mojot avatar so Makedoncite so islamska veroispovest samo ti si znaes. Daj prosvetli me ziti dupceto rastureno.

Мене во цела оваа шарада не ми е јасно како една работа им проаѓа на луѓето под радар и никој не ја коментира, а тоа е како може да е нормално нешто полиција да не може да ти гарантира безбедност во затвор. Настрана све друго што е урнебесно со Артан.
Nema tuka nisto nejasno. Napraven e dogovor. Da ne mislis taka mu tekna na Grubi od cista mira da se pojavi i predade na policijata. Nejasno e samo sto se imaat dogovoreno :cautious:

... ако навистина се реализира ова, може ќе мрднеме од мртва точка!

Може само да се како превентива преземат безбедносни мерки, безбедност никој не може да ти 100% гарантира, па дури ни обезбедувањето на Трамп, и него го пукаа!

Туку овде, безбедноста, куќниот притвор се најмалите работи што се во игра, одвлекување од нешто друго за кое ќе дознаеме наскоро, да се стрпиме неколку дена.
Се си мислам дека имаме игра во игра.

Последно уредено:
Ова последново што се случи највероватно е дел на некој голем дил од поголеми размери, што е не знам дали ќе видеме. Ако власта нема удел во ова, мора да реагира радикално и да го крене наклоци и обвинителството и судиите, дури и да го затвори тој ебаниот правен факултет. Кое е тоа обвинителсто само да бара домашен притвор ? А судов без никаков приговор прифатило, сите се перат со некој друг, како бе тоа, баш ме интересира кој беше обвинител во случајов.
Мора властиве да реагираат дури и по цена на бунење на меѓународната заедница, меѓунароната заедница може кур да пуши, ќе напише некој негативен извештај и ќе констатира дека власта се меша во законодавната власт и толку, ни прв негативен извештај ни последен, кучињата ќе лаат, караванот ќе маршира, ништо страшно, и така не дупат и немаме шанси за во ЕУ во догледно време.

Ова последново што се случи највероватно е дел на некој голем дил од поголеми размери, што е не знам дали ќе видеме. Ако власта нема удел во ова, мора да реагира радикално и да го крене наклоци и обвинителството и судиите, дури и да го затвори тој ебаниот правен факултет. Кое е тоа обвинителсто само да бара домашен притвор ? А судов без никаков приговор прифатило, сите се перат со некој друг, како бе тоа, баш ме интересира кој беше обвинител во случајов.
Мора властиве да реагираат дури и по цена на бунење на меѓународната заедница, меѓунароната заедница може кур да пуши, ќе напише некој негативен извештај и ќе констатира дека власта се меша во законодавната власт и толку, ни прв негативен извештај ни последен, кучињата ќе лаат, караванот ќе маршира, ништо страшно, и така не дупат и немаме шанси за во ЕУ во догледно време.
Ако не реагира математичарот и он е дел од играта, што до сега со неделување и за други работи го докажува, нашата политика е како режиран холивудски филм каде што негативниот набој од премногу манипулации завршува со ќотеци, од љубе, бучко до 27ми.
И секогаш лошо по ебаниот.(Македонскиот народ)

Tuka kako dvojni arsini da gledam. Makedoncite so islamska veroispovest sto se deklariraat kako Albanci se Albanci, ama ovie so se deklariraa za bugari ne se bugari.
Nesto propustam ili ?

Ne ne mislam. Mislam na Makedonci so druga veroispovest.
Ako gledas taka sto imaja protiv eden kup Makedonci pravoslavni so imeto na republikata ? Za niv so izgovor ke najdis ?
Пропушташ да бидиш објективен ,како и секогаш.Македонците муслимани се декларираат како Албанци на пописот 2021 ,а имаат македонски пасош. Кажи сега колку бугари имаше на пописот 2021?

Последно уредено:
A vie ova kao ozbilno mislite deka sudiite i obvinitelstvoto gi shupcat :D ?

Имаше некој правник објаснето. Судијата не можел да досуди построга казна од тоа што го бара обвинителството. Обвинителот е тој кој барал куќен притвор, а истиот го барал на основа на тоа што МВР и АНБ му кажале дека се согласуваат со проценката. МВР или АНБ да дале мислење дека има ризик дека Груби може да избега, обвинителот нема да можел да бара куќен притвор. Судијата ќе бил крив ако обвинителот барал притвор во затвор а овој на своја проценка пресудел куќен притвор.

На кратко 70% одговорнсот кај обвинителот, 30% МВР/АНБ, 100% направен договор. И сега вчера сите пробуваа да се исперат дека ете они не се криви. Нека си мисли тука некој дека тука така може некој обвинител или судија да прават вакви работи. Па до утре ќе им ги завршат животите, зошто нема еден на кој му е чист гзот.

Argumentacijata okolu domasniot pritvor mi izgleda apsurdno. Ne znam sto im e planot so Grubi i sto mora da go cuvaat kako Mona Liza vo Luvre. Sto moze toj da kaze sto ne e poznato? Ako e za da izdade nekogo pa da go sudat, togas i bez nego mozat. Grujo za skap Mercedes go osudija a ne pak poslednava garnitura na koja ne mozes da go prebrojs kriminalot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom