- Член од
- 19 март 2013
- Мислења
- 4.419
- Поени од реакции
- 7.091
Значи сепак Австрискиот сликар бил во право.
Кхммм во врска со тоа...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи сепак Австрискиот сликар бил во право.
Кој вели газди? Нели читаш од кореспонденцијата дека е јасно дека му биле клиенти?ова ви е најглупата пропаганда дека русите му биле газди на Епстин. Гледам енглезиве ја штанцаат само, но никој не им ја купува.
Сатанистичките обвинувања околу случајот со Епстеин се типичен пример за strawman аргумент. Strawman значи намерно изместување или карикирање на вистинската тема, за потоа таа изместена верзија полесно да се напаѓа.
Не може бе 100% од било која администрација нив да им е тотално потчинета, едноставно не е возможно тоа.Toa kje imase logika ako e nekoj snowden type whistleblower. Ama tuka imas dokumenti objaveni od drzavna institucija. Ne mozhe od edna strana da se semoknji, a od druga strana da ja izgubile kontrolata na vladata na SAD.
Автоматски споено мислење:
Ne e nikakva teorija na zagovor deka bogati i moknji lugje komuniciraat megju sebe za da si ja odrzat ili podobrat pozicijata. Pri toa zacineto so kurvi, droga i site drugi neprifatlivi zadovolstva so ne smeat da gi pravat vo javnost.
Vsusnost toa go vidovme i vo mkd, kade iskocija eden kup snimki od selski razgovori megju nasite moknjici, mestenje sudii, tenderi, dupenje na zenite megju sebe, orgii etc. Koga si na toa nivo ti si gi pravis pravilata.
I ova cim izleglo e nekakva presmetka megju eliti, dali e protiv evreite, ili dve grupi evrei
Автоматски споено мислење:
Pogresno si me razbral. Niso ne gi sprecuva sve da cenzuriraat. Samiot fakt e deka ova e izlezeno vo javnost, znaci deka fajlovite se za javnosta. Ne e nikakov slip ova.
Ај бе прочитај малце за фамилиите и не ми досаѓајСатанистичките обвинувања околу случајот со Епстеин се типичен пример за strawman аргумент. Strawman значи намерно изместување или карикирање на вистинската тема, за потоа таа изместена верзија полесно да се напаѓа.
Наместо да се соочиме со реалните, сериозни и докажливи злосторства, системска педофилија, трговија со луѓе, организирана проституција и огромни финансиски шеми за перење пари. Се создава паралелна приказна за „сатанистички култови“, која е емоционално набиена, но фактички недокажана.
Овој наратив има лошо политичко влијание затоа што ја разводнува одговорноста. Кога фокусот се префрла кон сензационализам и морална паника, се губи притисокот врз институциите, конкретните луѓе и мрежите што реално овозможиле криминал со децении. Наместо правна и политичка отчетност, јавноста се занимава со симболика, митови и теории на заговор. Тоа директно им оди во прилог на моќните актери вмешани во случајот.
Абе кој криминал овде има злосторства спрема човештвото....цццц.Сатанистичките обвинувања околу случајот со Епстеин се типичен пример за strawman аргумент. Strawman значи намерно изместување или карикирање на вистинската тема, за потоа таа изместена верзија полесно да се напаѓа.
Наместо да се соочиме со реалните, сериозни и докажливи злосторства, системска педофилија, трговија со луѓе, организирана проституција и огромни финансиски шеми за перење пари. Се создава паралелна приказна за „сатанистички култови“, која е емоционално набиена, но фактички недокажана.
Овој наратив има лошо политичко влијание затоа што ја разводнува одговорноста. Кога фокусот се префрла кон сензационализам и морална паника, се губи притисокот врз институциите, конкретните луѓе и мрежите што реално овозможиле криминал со децении. Наместо правна и политичка отчетност, јавноста се занимава со симболика, митови и теории на заговор. Тоа директно им оди во прилог на моќните актери вмешани во случајот.
Ти прочитај убаво. Јасно гледаш дека зборува за перење пари. И со коментар за сатанизам го разводнуваш вистинскиот докажлив криминал. Зар има полошо од јасни наводи за проституција и педофилија, па за да мора да се измислуваат ритуали и не знам што друго што не е поддржано во текстовите?Ај бе прочитај малце за фамилиите и не ми досаѓај
Вака било, така било
Дали пва значи дека според тебе педофилијата не е доволно страшна?За тебе нема спас дефинитивно