Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Значи 4-та година веќе чекаме одговор...
На поинаков начин се разбира..
Ќе биде и тоа! Ти верувам. Само црвените линии да ги поминат :rolleyes:

У меѓувреме у САД снемало најк тренерки модел Мадуро.
Сега да видиме Ајатолахот каква мода ќе ни донесе :unsure:

Бтв знаеш дека за Орешникот вчера, ги предупредиле САД 24 часа претходно..?!
Многу пажљиви и внимателни ова русиве..

Од друга страна Ким покажа како се праќа порака, ама Путин е најмудар, он најдобро знае :cautious:

И како да дебатирам со тебе? Мадуро имал најки ама тој самиот беше спремен најките да ти носи? Или ќе преспиеме тоа што викаше Мадуро? Дека е спремен на договор со Трамп. Завршена приказна. Нема што тука да бара Русија.

Што има Иран да очекува од Русија освен вооружување доколку го нарачале?

Ај вака Израел и Иран кога почнаа да се бомбадираат излегоа со известување по цела светска јавност. Видиш крвни непријатели. Иран дури ги извести Сад дека ќе им ја нападне базата во Катар.

Сад ти известува кога тестираат нјукс Русиве и така.
Русија ги известиле Сад бидејќи имаа низа договори за известување при користење вакво оружје. Али како да би објасни човек. И тоа го доживувате како слабост. Слабоста е следна што нема ПВО што ќе го спречи тој проектил, па ти викај и понатака ау слаби Русиве. Незнаеле вчера што се случува цела команда се додека не почнале молњите да паѓаат од небо.

Патем ќе ми одговориш која е таа логика да пишуваш дека нуклеарни реактори пренесувале преку Медитеранот Русиве до С.Кореа?

Тешки думери сте со пријателот ама нека биде.
Очекувањата ваши и политиката на Русија се два различни универзуми.

Можете комотно да ме одбегнувате. Немам понатамошен план да се објаснувам што како функционира. Иако ви ја разбирам фрустрацијата. Сепак Русија не ја води својата политика базирана на емоции будејќи не е ова редАлерт гејмплеј.

Поздрав и секое добро.

Абе кузнајт колку танкери им киднапираа јенкиве,барели нафта им конфискуваа.Европјаниве им дрпнаа триста милјарди долари,им го опнаа Северен Ток.Ама виде орешникот,м.дата им се стресоа!
Уште им се тресат...
Ама ме замоли дабл икс да не го цитирам веќе, па ќе го почитувам толку.

Инаку шо знаеме ние за гео-политика, дунстери сме тешки.
Кој ни е крив што рибар и лорд бебо не ни се примарни извори :toe:

Пријател, прифати критика кога е основана. Претходно на шала, сега озбилно: Како Чоекот и Кико наликуваш со ова игнорирањево на факти.

Они така кога немаат каде и за што, се ваќаат за бебо мебо. Имаш поинакво мислење? Сосема во ред. Но аргументирај го тоа поинакво мислење, да не биде само на инает. И откаде сакаш илустрирај ги аргументите, ама покажи ги. Дали бебо, дали рибар, дали cnn ама редно е да се покаже нешто. После може да видиме откаде им се па ним изворите, итн.

Ене го завчера и бебо го залапал кромидот со подморницата, се проверуваат изворите и се гледа што е што.

Уште им се тресат...

Баш напротив Рибар и Бебо многу малце ги пратам ;)

Туку спремајте лопатите со @Таксист да ми погнете снегов да го исчистам. 70cm само денеска наврна.

Пријател, прифати критика кога е основана. Претходно на шала, сега озбилно: Како Чоекот и Кико наликуваш со ова игнорирањево на факти.

Они така кога немаат каде и за што, се ваќаат за бебо мебо. Имаш поинакво мислење? Сосема во ред. Но аргументирај го тоа поинакво мислење, да не биде само на инает. И откаде сакаш илустрирај ги аргументите, ама покажи ги. Дали бебо, дали рибар, дали cnn ама редно е да се покаже нешто. После може да видиме откаде им се па ним изворите, итн.

Ене го завчера и бебо го залапал кромидот со подморницата, се проверуваат изворите и се гледа што е што.
Ќе ме тагнеш или...?

Инаку за бродот што го потопиле, веднаш дошол Јантар, брод за "специјални" операции...
И двата брода биле опремени со тешки кранови, што ти кажува меѓуреда дека што и да носеле за С.Кореа било тешко и габаритно (и очигледно не можеле по копнен пат, посебно ако било произведено тука во европскиот дел на РФ).
Ова буквално го има по цел интернет, каков извор и да посакаш.
Автоматски споено мислење:

Туку спремајте лопатите со @Таксист да ми погнете снегов да го исчистам. 70cm само денеска наврна.
Е за ова ти завидувам :D

Примаат ли сеа Македонци таму јаахах. Засекогаш

И сега имаат касапења, само не у западна Европа.
" ......но од друга страна па и Европјаните имаа(т) ефтина воена заштита од убедливо најмоќната светска армија. " :pos: -Убави бајки вака за пред спиење у 1:48 часот. Ако искрено у ова веруваш дека САД ќе рипнат на помош доколку Русија тргне у напад на источново крило од ЕУ тогаш имам тажни вести за тебе.
Супер вака што наброја вукоебини или како што ги нарече микро, макро..... држави. Кажи ми една Шведска, Финска што имаат добиено ?
Кажи ми една Норвешка, Швајцарија и Исланд зошто не сакаат сеуште да влезат у ЕУ ?
Не ми кажувај за циганарија ко Бугари, Грци, Португалци, Естонци ...
Не се во ЕУ но се во Шенген зоната. То е од стратешки потег за да можат слободно да врват граѓаните. Доволно беше Северна во Шенген зоната да влези само.

The Schengen Area's benefits include unprecedented freedom of movement for over 450 million people (no internal border checks for work, study, tourism), significant economic advantages (boosted trade, reduced business costs, stronger single market), enhanced security through cooperation (stronger external border controls, police networking), and richer cultural exchange, making Europe more attractive and integrated. It simplifies travel, allowing one visa for many countries, and supports cross-border commuting for millions, fostering a unified European identity and prosperity.

Битно на северџани не им треба, си можат сами. Јапонија така глумеше 19/20 век, не сакаше да се отвори за останатиот свет, виде не виде сите ембарго ѝ мавнаа, после сакаше не сакаше се отвори. Го давам ова како пример не како споредба оти навредливо е Јапонија да ја споредувам со Северна.

Уште им се тресат...

Тешко се соочуваат со реалноста.Исто и Путин.Кога само ќе ми текнит колку пари и средства вложи во Воената интервенција во Сирија.И јас тогаш си реков ,види нешто се дешава промена на глобален план. За на крај сето тоа да пропадни како кула од карти.Башар е протеран,Мадуро е спакуван ко новогодишен подарок,бруки живи,Во Иран е хаос. Јасно ми е дека дечкиве се наапани на НАТО.Ама пореално е дека Трамп е тој шо може да ја растури таа организација.Ако изврши анексија на Гренланд постоењето на НАТО е повеќе од неизвесно.

Преиспитај се што пиша и што пишуваш сега.
Да те потсетам, пишуваше дека Кина била цивилизација, јас ти пишав дека биле безгласна буква сите тие 4 милениуми. Само во последните 200 години јаделе ќотек од Јапонци, Британци, Руси, Американци.

Ај преиспитај се што ти имаш напишано.

Си слушнал за Патот на свилата кој постоел пред Турците да дојдат на овие наши простори и која улога ја играла таа безгласна буква во таа трговска рута ?

И потсети се каде се денес Јапонците, Британците и американците, а каде се Кинезите. Русите се издвојуваат од таа група на држави бидејќи од сите четири држави кои ги спомна, Русија единствена не им се прави силна на Кинезите.

Потоа праша како Русија се однесувала со земји што не и биле битни.
Доби одговор дека ги искористила за борба против САД, како што САД користи други за борба против Русија.

Ако сакаш одговор и на новото прашање, не е проблем, ги има и нив прилично доста.

Прашањето беше истото и во претходниот коментар: Кон кои држави Русија извршила воена агресија, а да не и` претставувале никаква закана ?

На мене ми текнува единствено на советската окупација на Чехословачка во 1968 година, која беше чиста бесмислица.

Можеби Венецуела ќе биде американската Чехословачка, во таков случај според временската рамка помеѓу 1968 и 1991 година кога се распадна Советскиот Сојуз, можеме да очекуваме дека најдоцна до 2050 година ќе ги прогласиме САД за умрено. Бидејќи историјата им се повторува на тие кои не ја научиле.

Тешко се соочуваат со реалноста.Исто и Путин.Кога само ќе ми текнит колку пари и средства вложи во Воената интервенција во Сирија.И јас тогаш си реков ,види нешто се дешава промена на глобален план. За на крај сето тоа да пропадни како кула од карти.Башар е протеран,Мадуро е спакуван ко новогодишен подарок,бруки живи,Во Иран е хаос. Јасно ми е дека дечкиве се наапани на НАТО.Ама пореално е дека Трамп е тој шо може да ја растури таа организација.Ако изврши анексија на Гренланд постоењето на НАТО е повеќе од неизвесно.
Нема да се растури НАТО, не Гренланд, туку самата Данска да ја анектираат!
Ќе му го голтнат и капка нема да остават да падне!

Другото се си прав. Мене смокинг ган посебно ми беше Ерменија кога РФ со прст не мрдна додека османлиите ги мелеа..
Истава екипа и тогаш у делузија беше, како прво победуваат, па изедначено е, до последен момент халуцинираа..!
На крај изговорот им беше дека Ерменија уствари про-западна била, па демек затоа ја пуштиле по вода. Пашињан бил крив за се :cautious:

На крај изговорот им беше дека Ерменија уствари про-западна била, па демек затоа ја пуштиле по вода. Пашињан бил крив за се :cautious:
Ќе спориш дека не е така? :)
Не идеа во Брисел додека истовремено бркаа руски бизниси? Нема документирана обоена револуција со која Пашанјан е донесен на власт? Не идат сите работи надолу после тој државен удар? Русите се криви секако, ама само за тоа што дозволија на западните да се инфилтрираат во Ерменија. ЈБГ тоа беше пред да развијат антиобоена револуција третмани. И ако на Ерменците не им се замара да се дигнат против квинслинзи, некој друг треба да гине за нив?

Него што ти се дешава тебе во последно време, на препад те закачиле на западен копиум додека не си пазел? :LOL:

Последно уредено:
Ќе спориш дека не е така? :)
Не идеа во Брисел додека истовремено бркаа руски бизниси? Нема документирана обоена револуција со која Пашанјан е донесен на власт? Не идат сите работи надолу после тој државен удар? Русите се криви секако, ама само за тоа што дозволија на западните да се инфилтрираат во Ерменија. ЈБГ тоа беше пред да развијат антиобоена револуција третмани. И ако на Ерменците не им се замара да се дигнат против квинслинзи, некој друг треба да гине за нив?

Него што ти се дешава тебе во последно време, на препад те закачиле на западен копиум додека не си пазел? :LOL:
Контраш од време :icon_lol:
ама ај сега да не ја оправаме и Ерменија..

п.с.
Мислење во темата 'Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 10 - @Stefan-kobе : Хомосексуалноста е болест и треба да биде медицински третирана)'
https://forum.kajgana.com/threads/k...ide-medicinski-tretirana.124731/post-10372090

Контраш од време :icon_lol:
ама ај сега да не ја оправаме и Ерменија..

п.с.
Мислење во темата 'Кое е твоето контроверзно мислење? (ТЕМА 10 - @Stefan-kobе : Хомосексуалноста е болест и треба да биде медицински третирана)'
https://forum.kajgana.com/threads/k...ide-medicinski-tretirana.124731/post-10372090
Не сакам такви „драга кајгана теми“. Не се тематски. Утре да секаш да најдеш нешто нема да знаеш од каде да почнеш... Си има наменски дискусии.

Нема да се растури НАТО, не Гренланд, туку самата Данска да ја анектираат!
Ќе му го голтнат и капка нема да остават да падне!

Другото се си прав. Мене смокинг ган посебно ми беше Ерменија кога РФ со прст не мрдна додека османлиите ги мелеа..
Истава екипа и тогаш у делузија беше, како прво победуваат, па изедначено е, до последен момент халуцинираа..!
То велам цело време наназад. Русија ја тера истата политика пред 1917. Не ѝ гајле освен ако станува збор за загрозување на нејзината територија, за другото не ја заболи ич. Само дури беше нештото СССР, дури беа идеолошки настроени, тогаш помагаа. И то тој на Македонија шо ѝ помогна најмногу и сакаше да се обедини беше Грузинец (Сталин) не беше ни Русин.

Не сакам такви „драга кајгана теми“. Не се тематски. Утре да секаш да најдеш нешто нема да знаеш од каде да почнеш... Си има наменски дискусии.
Не ми беше тоа поентата.. него да видиш од која страна на бодликавата жица сум!
Само што јас ја гледам и шумата од дрвјата.

И то тој на Македонија шо ѝ помогна најмногу и сакаше да се обедини беше Грузинец (Сталин) не беше ни Русин.
Е да си ми жив и здрав за ова!!
Малку луѓе навистина знаат дека Сталин е прв светски лидер што не нарекувал македонци, и немал ништо против нас, напротив!

Ама титовистине што уште веруваат во прикаската за кучето што рипнало на бомбата у Дрвар.. ни го сервираа Черчил како многу битен, иако касап поголем бил и од Стариот...
Скроз оф-топик, ама свака част!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom